Patates Köftesi Tarifi Patates Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi

Patates Köftesi Tarifi Patates Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi 

Patates Köftesi Tarifi  
Malzemeleri:

  • 2 tane patates
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 2  tane soğan
  • 2 diş sarmısak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1,5 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • Yarım tatlı kaşığı kimyon
  • 2 tane taze soğan
  • Maydanoz

Patates Köftesi Yapılışı
Patatesler haşlayın.
Sıcakken kabuklarını soyulup sütle birlikte ezin.
Hemen bulguru eklenip en az 15-20  dakika ağzını sıkı kapatıp bekletin.
Kuru soğan ve sarmısağı, zeytinyağı ve tereyağında pembeleşene kadar soteleyin.
Genişçe bir kabın içinde taze soğan ve maydanoz hariç tüm malzemeler elle iyice karıştırın.
Son olarak üzerine maydanoz ve taze soğanı eklenip şekil verin.

Sütlü Un Helvası Tarifi Sütlü Un Helvası Nasıl Yapılır

Sütlü Un Helvası Tarifi Sütlü Un Helvası Nasıl Yapılır 

Sütlü Un Helvası Tarifi 
Malzemeler:

  • 250 gram tereyağı
  • 2 su bardağı un
  • 2.5 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı toz şeker,
  • 1 paket vanilya

Yapılışı
Unu ve tereyağını bir tencerede bir saat kadar kısık ateşte kavurun.
Bir kapta soğuk sütü, şekeri ve vanilyayı karıştırın.
Şekerin erimesi için biraz daha karıştırın.
Un kavrulduktan sonra, şekerli süt karışımını üzerine dökün.
Ocağın altını daha harlı açın.
Unun sütü çekmesi için hızlı hızlı karıştırın.
Katılaşınca ocağı kapatıp demlenmeye bırakın.
Helva demlendikten sonra istediğiniz şekli vererek servis yapın.

Evde Hamburger Nasıl Yapılır Tarifi Ev Yapımı Hamburger Tarifi

Evde Hamburger Nasıl Yapılır Tarifi Ev Yapımı Hamburger Tarifi

Ev Yapımı Hamburger Tarifi
Malzemeleri: 

  • İki su bardağı sıcak su
  • İki su bardağı soğuk su
  • Bir paket instant maya ya da yaş maya
  • Üç yemek kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un (Yaklaşık olark 1,5 kilo kadar)
  • 2,5 tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin:

  • Üç yemek kaşığı süt
  • Bir tatlı kaşığı toz şeker

İçi İçin:

  • Köfte
  • Patates kızartması
  • Marul
  • Domates
  • Kornişon turşu
  • Ketçap
  • Mayonez

Yapılışı
Önce hamuru hazırlayın.
Bir kaba su, maya, şeker ve tuzu koyup karıştırın.
Yavaş yavaş unu eleyerek yoğurun.
Hamuru mayalanması için 1 saat kadar bekletin.
Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler koparıp tepsiye dizin
Süt ve şekeri küçük bir kasede karıştırıp, fırçayla hamurların üzerine sürün.
30 dakika daha tepside bekletip mayalanmasını sağlayın.
200 derecede önceden ısıttıılan fırına verin.
Üzeri kızarınca  kadar pişirin.
Daha sonra  iç malzemesini koyup servis yapın.

Fırında Kestane Tarifi Fırında Kestane Nasıl Yapılır

Fırında Kestane Tarifi Fırında Kestane Nasıl Yapılır

Fırında Kestane Tarifi
Malzemeleri:

  • 1 kilo kestane
  • 1 kaşık tuz
  • 1 kaşık şeker

Yapılışı
Kestaneleri göbeğinden çizip suya koyun.
Tuz ve şekeri ilave edip suyun içinde bir saate yakın şişmesi için bekletin.
Kestaneleri sudan alıp tepsiye koyun.
Önceden 200 derecede öncede ısıtılan fırına verin.
25-30 dakika pişirin.
Afiyet olsun.

Tavuğun Göğüs Etini Nasıl Marine Edilir

Tavuğun Göğüs Etini Nasıl Marine Edilir
Bir kabın içine tavuk etlerini koyup üzerine çıkacak kadar süt ilave edin. Kabın üzerini streç ile kapatıp bir saat buzdolabında dinlendirdikten sonra pişirin.

Cevizli Laz Böreği Tatlısı Tarifi

Cevizli Laz Böreği Tatlısı Tarifi
Malzemeleri:

  • 15 tane hazır baklavalık yufka
  • 1 su bardağı öğütülmüş ceviz
  • 150 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Muhallebisi İçin

  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya  

Şerbeti İçin

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2 damla limon suyu

Yapılışı 
Muhallebi malzemelerini pişirip ılınmaya bırakın.
Muhallebinin biraz koyu kıvamlı olması gerekir.
Şerbet malzemesini karıştırıp şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakın.
Bir yufkayı tezgaha alıp yarısına kadar katlayın. 
Bu kata bir tatlı kaşığı ceviz içini serpin.
Yufkanın diğer yarısını da üzerine katlayın.
Bir köşesine yaklaşık bir yemek kaşığı kadar muhallebi koyup, muska şeklinde sarın.
Bütün yufkaları bu şekilde sarıp yağlanmış bir tepsiye dizin.
150 gram tereyağını eritin.
İçine yarım çay bardağı sıvı yağı ilave edip karıştırın.
Böreklerin üzerine kaşıkla gezdirin. 
180 derecede ısıtılan fırında yaklaşık 20 dakika üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkartılan tatlıyı 5 dakika  dinlendirin.
Daha sonra ılık şerbeti üzerine gezdirin.
Yaklaşık olarak 1 saat sonra tatlınız servise hazır. 

Mantar Kavurma Tarifi Mantar Kavurma Nasıl Yapılır Malzemeleri

Mantar Kavurma Tarifi Mantar Kavurma Nasıl Yapılır Malzemeleri, mis mantar kavurmanın tarifi, kolay mantar kavurma yemeği, pratik mantar kavurma, nefis mantar kavurma.

Mantar Kavurma Tarifi 
Malzemeleri:

  • 1 kilogram kültür mantarı
  • 2 tane kuru soğan
  • 2 tane yeşil biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Köri
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı
Önce mantarlar yıkanıp orta boyda dilimleyin.
 Tencereye sıvı yağını  koyun.
Dilimlenen mantarları ilave edip karıştırın.
Mantarlar suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
Mantarlar sert ise su eklenip yumuşayana kadar pişirilir.
Soğanları piyazlık doğrayın.
Biberleri yemeklik doğrayın.
Soğan ve biberi mantarlara ilave edip karıştırın.
Soğan ve biberler yumuşayana kadar kavurun.
Arada karıştırmayı ihmal etmeyin.
Tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın.
Tuzu ekledikten 5 dakika sonra ocaktan alın.
Mantar kavurması servise hazır.

Yumurtalı Taze Fasulye Tarifi Kolay Yumurtalı Taze Fasulye Nasıl Yapılır Tarifi

Yumurtalı Taze Fasulye Tarifi Kolay Yumurtalı Taze Fasulye Nasıl Yapılır Tarifi 

Yumurtalı Taze Fasulye Tarifi 
Malzemeleri: 

  • Yarım kilogram taze fasulye 
  • 2 tane kuru soğan
  • 3 tane yumurta
  • Pul biber
  • Tuz 
  • Zeytinyağı
Yapılışı
Taze fasulyeleri 10 dakika kadar haşlayın.
Kuru soğanları küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
Fasulyeler suyu çektikten sonra süzgece alın.
Daha sonra pembeleşen soğanın içine ilave edin.
15 dakika daha kavurun.
Tuz ve pul biberi ilave edip karıştırın.
Son olarak 3 tane yumurtayı kırıp karıştırın.
Yumurta piştikten sonra sıcak ya da soğuk servis yapın.

Not Malzemeleri orantılı şekilde artırabilirsiniz.

Çorbalar İçin Sarımsaklı Ekmek Tarifi

Çorbalar İçin Sarımsaklı Ekmek Tarifi
Malzemeleri:

  • Bayat ekmek
  • 2-3 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Bir tatlı kaşığı nane
  • Bir tatlı kaşığı pul biber
  • Bir tatlı kaşığı kekik
  • Maydanoz 
  • İki yemek kaşığı mayonez
  • İki yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı
Bayat ekmekleri rondadan geçirin.
(Bayat tost ekmeği kullanacaksanız  küp küp doğrayın)
Bir kabın içinde mayonez, sarımsak, sıvı yağ, maydanoz ve baharatları karıştırın.
En son tereyağını da ekleyip biraz çırparak karıştırın.
Doğranan bayat ekmekleri bir tepsiye yayın.
Üzerine hazırladığınız sosu döküp biraz karıştırn.
180 derecede ısıtılan fırında hafif kızana kadar pişirin.
Kızarmış sarmısaklı ekmekleri çorbalarla birlikte servis yapabilirsiniz.

Şekerleyen Bal Nasıl Açılır

Şekerleyen Bal Nasıl Açılır 
Balınız şekerlediyse  çözümü çok basit. Şekerleyen bal kavanozunu 5-10 dakika kaynar su dolu kabın içinde bekletin. Balın eski haline geldiğini göreceksiniz.

Mis Mayalı Poğaça Tarifi Evde Mayalı Poğaça Nasıl Yapılır

Mis Mayalı Poğaça Tarifi Evde Mayalı Poğaça Nasıl Yapılır

Mayalı Poğaça Tarifi
Malzemeleri:


  • Bir çay bardağı yoğurt
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Bir çay bardağı ılık su
  • Bir tane yumurta ( sarısını üstüne sürmek için ayırın)
  • İki çorba kaşığı şeker
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Yarım paket maya
  • Aldığı kadar un

Üstü İçim Malzemeler:

  • Yeşil biber
  • Domates

İçi İçin Malzemeler:

  • Beyaz peynir

Yapılışı
Hamur mayasını ılık su ve şekerle karıştırıp eritin.
Daha sonra bütün malzemeleri ekleyerek yumuşak bir hamur yapın.
Hamuru 30 dakika kadar mayalanması için bekletin.
Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Üzerine elinizle bastırarak açın.
Ortasına iç malzemesi peynirden koyarak ay şeklinde kapatın.
Tabanını yağladığınız tepsiye dizin.
Bir bıçakla poğaçaların üst kısmına çentik atın.
Üzerine yeşil biber ile domatesi yerleştirin.
Yumurta sarısıni sürün.
Susam, çörek otu serpin.
Mayalanması için 15 dakika daha tepside bekletin.
Önceden 200 derecede ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Yoğurtlu Patlıcanlı Ezme Tarifi Yoğurtlu Patlıcan Ezmesi Nasıl Yapılır Tarifi

Yoğurtlu Patlıcanlı Ezme Tarifi Yoğurtlu Patlıcan Ezmesi Nasıl Yapılır Tarifi, Yoğurtlu Patlıcanlı Ezmesi Yapılışı

Yoğurtlu Patlıcanlı Ezme Tarifi
Malzemeleri:

  • 5 tane patlıcan
  • 5 kaşık süzme yoğurt
  • Sarımsak
  • Tuz

Yapılışı
Önce patlıcanları fırında ya da közleme tenceresinde közleyin. 
Patlıcanların kabuklarını soyup sıcakken çatal ile ezin. 
İçine tuz ve dövülmüş sarımsak ilave edip karıştırın. 
Bir kasede yoğurdu çırpıp sos kıvamına getirin.
Patlıcanların üzerine gezdirip karıştırın. 
Biraz dinlendirdikten sonra servis yapın.

Limonlu Kek Tarifi Limon Kabuklu Kek Nasıl Yapılır Tarifi

Limonlu Kek Tarifi Limon Kabuklu Kek Nasıl Yapılır Tarifi, Evde Limonlu Kek Yapın, Limon Kabuklu Kek Malzemeleri, Limonlu Sütlü Şekerli Vanilyalı Kek Tarifi

Limonlu Kek Tarifi
Malzemeleri

  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım paket erimiş margarin yağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tane limon kabuğu rendesi
  • 2 su bardağı un
  • Vanilya
  • Kabartma tozu

Yapılışı
Yumurtaları çırpın
Toz  şekeri ilave edip karıştırın.
Çırpmaya kabarana kadar devam edin.
Süt ve margarini ilave edip karıştırın.
Karıştırarak unu, kabartma tozunu, vanilyayı ilave edin.
Son olarak limon kabuğu rendesini ekleyin.
Hazırladığınız kek hamurunu kek kalıplarını paylaştırın.
180 derecede önceden ısıtılan fırında 30-40 dakika pişirin.
Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Mis Baharatlı Çorba Tarifi

Mis Baharatlı Çorba Tarifi
Malzemeleri:

  • İki kaşık tepeleme kepek unu (Normal unda olabilir)
  • İki kaşık sıvı yağ
  • Bir kaşık tereyağı
  • Bir kaşık domates salçası
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • Kuru nane
  • Kekik
  • Bir diş sarımsak
  • Bir tane tavuk bulyon

Yapılışı
Sıvı yağı ve tere yağını tencereye koyup eritin.
Kepek ununu kızgın yağda kavurun.
Salçayı da ilave edip biraz daha kavurun.
Varsa tavuk suyu yoksa göz kararınca su ilave edip sürekli karıştırın.
Daha sonra tavuk bulyonu ezerek çorbaya ekleyin.
Baharatları göz kararı çorbaya ekleyin.
(Damak zevkinize göre baharatları ayarlayabilirsiniz.)
Kısık ateşte karıştırarak pişirin.

Cevizli Havuçlu Kek Tarifi Cevizli Havuçlu Kek Nasıl Yapılır Tarifi Evde Cevizli Kek Yapmak

Cevizli Havuçlu Kek Tarifi Cevizli Havuçlu Kek Nasıl Yapılır Tarifi Evde Cevizli Kek Yapmak

Cevizli Havuçlu Kek Tarif 
Malzemeleri:

  • Üç tane yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • Bir su bardağı süt
  • Bir su bardağı 
  • Bir su bardağı çekilmiş ceviz
  • Bir su bardağı dolusu havuç rendesi
  • Bir çay kaşığı toz tarçın
  • Bir paket kabartma tozu
  • Bir paket vanilya
  • Un
Yapılışı
Yumurta ve şekeri karıştırıp beyazlaşıncaya kadar mikserle iyice çırpın.
Süt, sıvı yağı ilave edip biraz karıştırın.
Kabartma tozu, vanilya ve tarçını ekleyip karıştırıp.
Biraz daha çırpıp havuç rendesi ve cevizi ekleyip iyice karıştırın.
Yağlanmış kalıba döküp 175 derece ısıtılan fırında pişirin.

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi Zeytinyağlı Taze Fasulye Nasıl Yapılır

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi Zeytinyağlı Taze Fasulye Nasıl Yapılır, Evde Zeytinyağlı Taze Fasulye Yapmanın Püf Noktaları.

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi
Malzemeleri:

  • 1,5 kilo çalı fasulyesi
  • 1 bardak zeytinyağı
  • 3 tane soğan
  • 3 tane domates
  • 5 tane bardak su

Yapılışı
Fasulyeleri yıkayıp kenarlarındaki kılçıkları bıçakla ayıklayın.
Fasulyeleri uzunlamasına ortadan kesip ikiye bölün ikiye kesiniz.
Tencereye yağı koyup kup şeklinde doğranan soğanları ekleyip kavurun.
Kabukları soyulup küçük küçük doğranan domatesleri ilave edip karıştırın.
Daha sonra fasulyeleri ilave edip biraz daha kavurun. 
Tuz, toz seker ve su ilavesiyle kaynamaya bırakın.
Fasulyeler iyice suyunu çekip pişince ateşten alın.
Dileye sıcak, dileyen soğuk olarak servis yapabilir.

Fırında Kuzu Şiş Tarifi Evde Kuzu Şiş Nasıl Yapılır Tarifi

Fırında Kuzu Şiş Tarifi Evde Kuzu Şiş Nasıl Yapılır Tarifi

Fırında Kuzu Şiş Tarifi 
Malzemeleri

  • 500 gram orta yağlı kuzu eti  
  • Tuz
  • Çöp Şiş
  • Yağlı kağıt
  • Alüminyum folyo

Yapılışı
Kuşbaşı doğranmış etleri tuzlayın.
Etleri çöp şişlere çok sık olmayacak şekilde dizin.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Önceden 200 derece ısıtılan fırında 20-25 dakika pişirin.
Fırından çıkartıp tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın.
Bu şekilde tekrar fırına verip 15-20 dakika daha pişirin. 

Not: Çok pişmiş seviyorsanız arada kontrol ederek pişirme süresini uzatabilirsiniz. 

Erişilmesi En Zor Yerlerin Hijyeni için 7'li Püskürtme Sistemli Domestos

Temizlik ve düzen konusunda ne istediğini bilen, tertipli ve özenli bir ev hanımı olduğumu söyleyebilirim. Atalarımızın "Alet işler el övünür" sözündeki gibi, temizlikte de istenilen sonucun etkili ve kısa sürede alınması için, öncelikle doğru ürünlerin kullanılması, bence en önemli noktalardan biri...

Bu uğurda eskiden çocukluğumuzda, annelerimizin hijyen sağlamak için sık sık kullanmak zorunda kaldığı çamaşır sularının o ağır kokusunu düşündükçe, şu anda aslında ne kadar şanslı olduğumuza bir kere daha anlıyorum.. Eski çamaşır suları gibi kokmayan, Domestos’un deterjan katkılı ultra yoğun çamaşır suyu, temizliğe harcanan zamandan da tasarruf sağlayarak, bu işi çok daha keyifli hale getiriyor.


Özellikle tuvalet temizliğinin ne kadar önemli olduğunu, özenli hanımlarımız iyi bilirler. Örneğin; klozetlerin ulaşılması güç yerlerine, ne kadar uğraşsanız da kolay kolay müdahale edemezsiniz. Şimdi görüyorum ki işin uzmanı Domestos, yine bir ilke imza atarak "Domestos 7'li Püskürtme Sistemi" diye bir ürün çıkarmış. Özel olarak tasarlanan kapak dizaynıyla, tazyikli şekilde 7 ayrı delikten kolayca geniş bir alana yayılan ürün sayesinde, erişilmesi en zor olan yerlere bile zahmetsizce ulaşıp, oradaki mikropları da öldürüyor.


"Yaz Güneş" ve "Fırtına Gücü" adlı iki farklı koku alternatifi de sunan, özel tasarım kapaklı Domestos 7'li Püskürtme Sistemli bu hijyen sağlayan ürün sayesinde, klozet ve duvar gibi dikey yüzeylerde gizlenen mikroplara, artık buralarda barınma şansı bırakmıyor.


İçerik: www.usengecsef.blogspot.com
Bir boomads advertorial içeriğidir.

Tükürük Köftesi Tarifi Tükürük Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi Tükürük Köftesinin Özellikleri

Tükürük Köftesi Tarifi Tükürük Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi Tükürük Köftesinin Özellikleri

Tükürük Köftesi Tarifi
Malzemeleri:

  • 600 gram koyun ve sığır karışık kıyma
  • Bir dilim ekmek
  • İki yumurta
  • Bir soğan
  • Keklikotu
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber veya kırmızı biber

Yapılışı
Ekmeği ıslatın suyunu iyice süzün.
Ekmeğin üzerine çok ince kıyılmış soğanı, yumurtaları ve baharatları ekleyin.
Karıştırıp biraz yoğurun.
Kıymayı da katıp en az 10 dakika beraber yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ince uzun biçimde köfteler yapın,
Hazırladığınız köfteleri buzdolabında 6 saat bekletin.
Son olarak kızgın mangalda ya da yağsız tavada her yanını 5'er dakika pişirin.

Evde Lavaş Yapımı Tarifi Evde Lavaş Nasıl Yapılır Tarifi

Evde Lavaş Yapımı Tarifi
Malzemeleri:

  • İki su bardağı un
  • Bir su bardağı kadar su
  • Yarım paket kuru maya
  • Kızartmak için riviera zeytinyağı  

Yapılışı
Malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yapın.
Mayalanması için bir saat bekletin.
Bu malzemelerden 5 tane lavaş çıkıyor.
Tavayı ısıtıp içine iki kaşık kadar yağı koyun.
İçine hamuru koyun.
Her hamurda tavaya bir kaşık yağ daha ekleyin.
İsteğe bağlı olarak lavaşların içine labne peyniri,, sucuk ya da sade peynir koyabilirsiniz.
Yanında roka ile servis yapın

Çıtır Tost Tarifi Çıtır Tost Nasıl Yapılır Tarifi

Çıtır Tost Tarifi 
Malzemeleri: 

  • İki dilim tost ekmeği  
  • İnce dilimlenmiş kaşar peyniri (İsteğe göre sucuk, salam da koyulabilir )
  • Bir tane yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
  • Galeta unu 
  • Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı:
Süt ve yumurtayı bir kabın içinde iyice çırpın. 
Tost ekmeğine kaşar peynirini koyup diğer ekmeği üzerine kapatın. 
Üçgen dilim elde edecek şekilde ekmekleri çapraz kesin. 
Tavaya sıvı yağ döküp kızdırın.
Ekmekleri önce yumurtalı karışıma daha sonra galeta ununa batırın.
Isınan yağda normal ateşte iki tarafını da kızartın.  

Tavada Pazılı Börek Tarifi Tavada Pazılı Börek Nasıl Yapılır

Tavada Pazılı Börek Tarifi, Tavada Pazılı Börek Nasıl Yapılır, Tavada Pazılı Börek Yapılışı, Kolay Tavada Pazılı Börek Yapmak.

Tavada Pazılı Börek Tarifi
Malzemeleri:

  • 2 tane hazır yufka
  • 2 bağ pazı
  • 3 tane kuru soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kaşık salça
  • Yeteri kadar tuz

Yapılışı
Pazıları yıkayın, doğrayıp haşlayın.
Bir tavada soğanı pembeleşinceye kadar sıvı yağda kavurun.
Salçayı ve pazıyı ilave edip biraz daha kavurun.
Ateşten alıp soğumaya bırakın.
Yufkanın birini alıp üç parçaya bölün.
Geniş kısımlarına pazıları yerleştirip sıkı sıkı sarın.
Bir ucundan alıp sara sara diğer ucuna kadar gelin.
Tavaya az yağ koyup altı kısık olarak iki tarafı da kızarana kadar pişirin.

Fırında Tavuk Nasıl Yapılır Tarifi Fırında Tavuk Tarifi

Fırında Tavuk Nasıl Yapılır Tarifi, Fırında Tavuk Tarifi, fırında tavuk pişirme, tavuk yemekleri, tavuk tarifleri, mis tavuk tarifi.

Fırında Tavuk Tarifi
Malzemeleri:

  • 8 tane istediğiniz tavuk parçaları
  • 4 tane patates
  • 4 tane kuru soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Kimyon
  • Tuz
  • 2-3 su bardağı sıcak su

Yapılışı
Patatesleri soyulup elma dilimi şeklinde doğrayın. 
Fırın tepsisine dilimlenmiş patatesleri ve yıkanan tavuk parçalarını karışık yerleştin. 
Üzerine sıvı yağ gezdirip karıştırın.
200 derecede ısıtılan fırına verip patatesler ve butlar yumuşayana kadar pişirin.
Yaklaşık olarak 35-40 dakika pişirmek yeterli oluyor
Ayrı bir kapta su, salça, pul biber, kimyon ve tuzu karıştırıp çırpın. 
Tepsiyi fırından çıkartıp sosu üzerine gezdirip ve tekrar fırına verin. 
10-15 dakika daha pişirilip servis yapın.  

Evde Kolay Hamburger Yapımı Tarifi

Evde Kolay Hamburger Yapımı Tarifi
Malzemeleri:

  • İki paket hazır hamburger eti
  • Dört tane somun ekmek
  • Altı dal dal marul (İsteğe gör arttırabilirsiniz)
  •  Üç tane  domates
  • İki tane süs biberi
  • Beş tane patates
  • Ketçap
  • Mayonez

Yapılışı
Etleri tavada ya da tost makinesinde pişirin.
Marulları ekmek büyüklüğünde kesin.
Domates ve biberleri halka şeklinde doğrayın.
Patatesleri parmak şeklinde doğrayıp kızarın.
Son olarak malzemeleri ekmeğe yerleştirin.

Not: Patatesler daha hafif olsun istiyorsanız,yağlı kağıda serip yağlayın, tuzlayın fırına verin.

Fırında Patates Tarifi Fırında Baharatlı Patates Nasıl Yapılır

Fırında Patates Tarifi Fırında Baharatlı Patates Nasıl Yapılır

Fırında Patates Tarifi
Yapılışı

  • Yedi tane orta boy patates
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Bir çay kaşığı kekik
  • Bir çay kaşığı nane
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir çay kaşığı kırmızı biber
  • İki çay kaşığı tuz

Yapılışı
Patateslerin kabuklarını soyun.
Elma dilimi şeklinde doğrayın.
Patateslerin üzerine zeytinyağ ve tüm baharatlar döküp karıştırın.
Tuzu da ekleyip tekrar karıştırın.
1 saat kadar bu şekilde bekletin.
Daha sonra altına yağlı kağıt serilmiş tepsiye üst üste gelmeyecek şekilde dizin.
Önceden 80 derecede ısıtılan fırında kızarana kadar pişirin.
Sıcak servis yapın

Diyet Yapanlar İçin Light Kemalpaşa Tatlısı Tarifi

Diyet Yapanlar İçin Light Kemalpaşa Tatlısı Tarifi, diyet tatlılar, diyet yemekleri, diyet tatlı nasıl yapılır, zayıflamak için evde diyet tatlı tarifi.

Light Kemalpaşa Tatlısı Tarifi
Yapılışı

  • Bir paket kemalpaşa tatlısı
  • 750 gram su
  • Bir su bardak kahverengi şeker

Üzeri için

  • Fındık
  • Bir paket bitter çikolata

Yapılışı
Kemalpaşa tatlısını pakette yazılan tarifi gibi hazırlayın.
Servis tabağına koyup üzerine fındık serpin.
Son olarak benmari şekilde eritilmiş bitter çikolata döküp servis yapın.

Evde Karışık Pizza Nasıl Yapılır Karışık Pizza Tarifi

Evde Karışık Pizza Nasıl Yapılır Karışık Pizza Tarifi, pizza pişirmek, evde karışık kolay pizza yapılışı.

Karışık Pizza Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir buçuk bardak ılık su
  • Altı kaşık sıvı yağ
  • Bir kaşık toz hamur mayası
  • Bir kaşık toz şeker
  • Bir tutam tuz
  • Yeteri kadar un

Üzeri İçin 
Malzemeler:

  • Domates
  • Yeşil ve kırmızı biber
  • Mantar
  • Mısır
  • Sucuk
  • Sosis
  • Zeytin
  • Kaşar peynir
  • Salça

Yapılışı
Ilık suda mayayı eritin.
Un, şeker, tuz yağ karıştırarak ve yumuşak bir hamur yapın.
Buzdolabında bir gün boyunca bekletin.
Hamuru buzdolabından çıkarıp açın.
Üzerine salçayı sulandırıp sürün.
Diğer malzemeleri üzerine koyun.
Fırında az pişirip kaşarı sonra ilave edin.
Kaşar eridikten sonra fırından alıp servis tabağına koyun.
Soğutmadan servis yapın.

Tuzlu Kurabiye Tarifi Evde Kolay Tuzlu Kurabiye Tarifi

Tuzlu Kurabiye Tarifi Evde Kolay Tuzlu Kurabiye Tarifi, Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır, Pratik Tuzlu Kurabiye Tarifi.

Tuzlu Kurabiye Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir paket margarin
  • Üç tatlı kaşığı toz şeker
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Bir çay bardağı sirke
  • Bir paket kabartma tozu
  • Bir tatlı kaşığı mahlep
  • Bir tane yumurta
  • Aldığı kadar un

Üzeri için:

  • Tane yumurtanın sarısı
  • Susam ve çörek otu

Yapılışı
Bütün malzemeleri yoğurma kabına koyun.
Unu azar azar ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur yapın.
Hamuru merdaneyle 1 cm kalınlığında açın.
Kurabiye kalıbıyla çeşitli şekillerde kesin.
Kurabiye kalıbınız yoksa elinizde istediğiniz şekli verin.
Üzerine yumurta sarısını sürüp susam ve çörek otuyla serpin. 
170 derecede ısıtılan fırında üzeri hafif renk değiştirene kadar 20-25 dakika pişirin. 

Evde Hasan Paşa Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi

Evde Hasan Paşa Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi, Hasan Paşa Köftesi Yapmanın Püf Noktası.

Hasan Paşa Köftesi Tarifi
Malzemeleri

  • 300 gram kıyma
  • Bir tane yumurta
  • Bir tane soğan
  • Üç avuç bayat ekmek içi
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kimyon
  • Kırmızı biber
  • Çok az köri

Üzeri için;

  • İki tane patates
  • Kaşar peyniri
  • Bir kaşık salça
  • Bir kaşık su

Yapılışı
Soğanları rendeleyin.
Kıymanın içine bütün malzemeleri koyup yoğurun.
Yoğrulan köfte harcından küçük çanaklar yapıp tepsiye dizin.
Patatesler haşlayın.
İçine biraz kaşar, tuz, karabiber koyup ezin.
Köfteleri 200 derecede ısıtılan fırında 15-20 dakika pişirin.
Daha sonra fırından çıkarın.
Patates püresinden küçük toplar yaparak üzerine koyun.
Üzerine suda ezilen salçadan dökün.
Üzeri kızarana kadar tekrar fırına verin.

Krep Tarifi Krep Nasıl Yapılır Tarifi Pratik Krep Tarifi Kolay Krep Tarifi Mis Krep Tarifi

Krep Tarifi Krep Nasıl Yapılır Tarifi Pratik Krep Tarifi Kolay Krep Tarifi Mis Krep Tarifi 

Krep Tarifi 
Malzemeleri:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 5 yemek kaşığı  tepeleme un

Yapılışı
Bütün malzemeler bir kap içinde iyice çırpın yada mikserle karıştırın.
Akışkan bir krep hamuru elde edin.
Uygun krep tavasını yağlayın.
Harlı ateşe koyup azar azar krep hamurundan  dökülün.
Arkalı önlü pişirip servis yapın.

Sütlü Türk Kahvesi Nasıl Yapılır Tarifi

Sütlü Türk Kahvesi Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri: 

  • 1 Türk kahvesi fincanı süt
  • 2 tane küp şeker (Tercihinize göre şeker miktarını ayarlayabilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı Türk kahvesi

Yapılışı
Süt, kahve ve şekeri cezveye koyun.
Hızlı bir şekilde  bir kere karıştırın.
Kısık ateşşe koyun.
Üzerine çıkan köpükleri yavaş yavaş alıp fincana koyun.
Kaynayınca fincana yavaş yavaş boşaltın.
Yanında bitter çikolata ya da kuş lokumu servis yapın.

Fırında Somon Balığı Tarifi Fırında Somon Balığı Nasıl Yapılır Tarifi

Fırında Somon Balığı Tarifi Fırında Somon Balığı Nasıl Yapılır Tarifi, Somon Balığı Tarifi

Fırında Somon Balığı Tarifi 
Yapılışı:

  • Temizlenmiş somon balığı
  • Bir tane limonun suyu
  • Ppul biber
  • Nane
  • Karabiber
  • 6 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Yapılışı
Soman balığını keserek parçalara ayırıp tepsiye dizin.
Bir limonunu suyu, yarım çay bardağı zeytinyağı, tuz, rendelemiş sarımsakları karıştırın. 
Hazırladığınız karışımı balığın üstüne döküp karıştırın. 
180 derecede ısıtılan fırında 20-25 dakika pişirin.

Mis Yumurtalı Ispanak Tarifi

Mis Yumurtalı Ispanak Tarifi
Malzemeleri:

  • Yarım kilo ıspanak
  • 3 tane yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kırmızı biber
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1.5 yemek kaşığı salça
  • 1 tane soğan
  • Yarım çorba kaşığı çemen (tercihinize bağlı)

Yapılışı
Ispanakları kökleri ayıklanıp bol suyla güzelce yıkayın.
Tencereye koyup su ilave etmeden kendi suyuyla hafifçe haşlayın.
Büyük bir tavaya sıvı yağ koyup küçük doğranmış soğanı soteleyin.
Salçasını ilave edip soğanla birlikte karıştırın.
Haşlanan ıspanakları kevgirle alıp suyunu sıkmadan ve isteğe göre çemenle karıştırın.
Daha sonra ıspanakları soğanlı ve salçalı yağa ilave ederek hafifçe kavurun.
Tuz ve baharatını ekleyip üzerinde 3 tane göz açıp boşluklara yumurtaları kırın.
Yumurtaların üzerine de tuz ve kırmızı biber serpin.
Daha sonra tavanın ağzını kapatarak yumurta akları pişene kadar ateşte tutun.
Mis gibi yumurtalı ıspanak yemeğiniz hazır.
Afiyet olsun.

Yumurtalı Patates Tarifi Yumurtalı Patates Nasıl Yapılır Tarifi

Yumurtalı Patates Tarifi Yumurtalı Patates Nasıl Yapılır Tarifi, Yumurtalı Patates Yemeği, Yumurt Patates Kızartması.

Yumurtalı Patates Tarifi 
Malzemeleri:

  • 2 tane patates
  • 2 tane yumurta
  • Pul biber
  • Tuz
  • Kara biber
  • Sıvı yağ 

Yapılışı
Patatesleri soyup küçük küp şeklinde doğrayın.
Kızgın yağda kızartın.
Yağın fazlasını alıp çırpılmış yumurtaları patatesin üzerine eşit şekilde dökün.
Üzerine pul biber ve kara biber serpin, karıştırmayın.
Altı piştikten sonra çevirip diğer yüzünü de pişirin.
Afiyet olsun...

Kolay İki Renkli Kek Tarifi, İki Renkli Kek Nasıl Yapılır Tarifi

Kolay İki Renkli Kek Tarifi, İki Renkli Kek Nasıl Yapılır Tarifi

Kolay İki Renkli Kek Tarifi
Malzemeleri:

  • Üç tane yumurta
  • Bir su bardağı toşeker
  • Bir su bardağı süt
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • İki su bardağı un
  • Bir kabartma tozu
  • Bir paket vanilya
  • 2.5 yemek kaşığı kakao

Yapılışı
Yumurta ve şekeri 5 dakik  mikserle ya da kaşıkla beyazlaşana kadar çırpın.
Süt ve sıvı yağı ilave edip karıştırmaya devam edin.
Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
Hamuru ikiye bölüp birine kakaoyu ilave ederek karıştırın.
Kek kalıbını yağlayıp beyaz karışımın yarısını kalıba dökün.
Üstüne kakaolu karışımın yarısını dökün.
Daha sonra kalan beyaz karışımı dökün.
Üzerine kalan kakalolu karışımı dökün.
180 derecede 40-45 dakika kadar pişirin.
Arada pişip pişmediğini kontrol etmeyi ihmal etmeyin.

Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi

Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi
Malzemeleri:

  • 1,5 su bardağı yeşil mercimek
  • 3 su bardağı pilavlık bulgur
  • 4 su bardağı su

Üzeri için:

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tane soğan

Mercimekleri tencereye koyup 15 dakika kadar haşlayın.
Mercimekler piştikten sonra su, tuz ve pilavlık bulguru ilave edin.
Bulgur suyunu çektikten sonra tencereyi ocaktan alın.
Tavaya zeytin yağını koyup ısıtın,soğanı ilave ederek pembeleşinceye kadar kavurun.
Yemeğin üzerine döküp servis yapın.

Kolay Şekerpare Tarifi

Kolay Şekerpare Tarifi 
Malzemeleri:

  • 250 gram tereyağı
  • İki tane yumurta
  • Dört yemek kaşığı irmik
  • Bir su bardağı pudra şekeri
  • Bir paket kabartma tozu
  • 4- 4, 5 su bardağı un
  • Üzeri için fındık

Şerbeti için:

  • Dört su bardağı şeker
  • Dört su bardağı un
  • Yarım limon

Hamur için gerekli olan malzemeleri karıştırıp yoğurun.
Unu yavaş yavaş ilave ederek, kulak memesi kıvamında bir hamur yapın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
Üzerine tam ortasına fındık koyup yağlanmış tepsiye dizin.
200 derecede ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Pişen tatlıları fırından alıp soğumaya bırakın.
Şerbetini sıcak sıcak soğuk tatlının üzerine dökün.
Tepsinin üstünü folyoyla sararak kapatın ve soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra servis yapın.

Tam Buğday Unlu Ekmek Tarifi

Tam Buğday Unlu Ekmek Tarifi
Malzemeleri:
  • Bir su bardağı ılık süt
  • Bir su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yenmek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • Alabildiğine tam buğday unu (5-6 bardak kadar)
Üzeri için:
  • Sıvı yağ
  • Haşhaş
  • Çörek otu
  • Susam
Yapılışı
Sıvı yağ, ılık süt ve su ile yumuşak bir hamur yoğurun.
Tepsiyi yağlayıp hamuru koyun.
Üzerine sıvı yağ sürün.
Susam, çörek otu, haşhaş serpin.
Bu şekilde 45 dakika bekleterek  mayalanmasını sağlayın.
Daha önceden 180 derecede ısıtılan fırında 25-30 dakika pişirin.




Domatesli Patlıcan Kızartması Tarifi Domatesli Patlıcan Kızartması Nasıl Yapılır Tarifi

Domatesli Patlıcan Kızartması Tarifi Domatesli Patlıcan Kızartması Nasıl Yapılır Tarifi

Domatesli Patlıcan Kızartması Tarifi
Malzemeleri:

  • Altı tane patlıcan
  • Dört tane domates 
  • Dört diş sarımsak 
  • Bir tane kuru soğan
  • Bir yemek kaşığı salça
  • Bir tutam maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyun.
Yuvarlak şekilde parmak kalınlığında doğrayın.
Yarım saat kadar tuzlu suda bekletin.
Daha sonra suyunu süzüp iyice suyunu alın.
Tavaya sıvı yağ koyup patlıcanları kızartın.
Kızaran patlıcanları kağıt havluya çıkararak fazla yağını alın.
Başka bir tavada iki yemek kaşığı sıvı yağı ısıtın.
Soğan, sarımsak ve salçayı ilave ederek kavurun.
Daha sonra küçük doğranmış domatesler ekleyip karıştırın
Tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz ekleyip soteleyin.
Domatesler pişikten sonra hazırlanan sosu patlıcanların üzerine yayın.
Sıcak veya oda sıcaklığında servis yapın.

Peynirli Pastane Poğaçası Tarifi Pastane Poğaçası Nasıl Yapılır Tarifi

Peynirli Pastane Poğaçası Tarifi Pastane Poğaçası Nasıl Yapılır Tarifi

Peynirli Pastane Poğaçası Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir çay bardağı ılık süt
  • Bir çay bardağı ılık su
  • İki tane yumurta (Birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
  • Bir paket margarin  
  • Tuz
  • Bir yemek kaşığı şeker
  • Bir paket yaş maya
  • Yeteri kadar un 
  • Susam (Üzeri için)

İç Malzemesi

  • Tuzlu lor peyniri
  • Maydanoz
  • Varsa dereotu

Bir çay bardağı ılık suya şekeri ve hamur mayasını ekleyip 10 dakika kadar bekletin.
Genişçe bir kaba maya karışımını, margarini, tuzu, yumurtaları sütü koyun.
Un ekleyerek 15-20 dakika yoğurup,  kulak memesi kıvamında bir hamur yapın.
Hamuru mayalanması için 30 dakika bekletin.
Daha sonra hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın.
Bezeleri elimizle yuvarladıktan sonra üzerine bastırıp içine peynir karışımı koyun.
Elinizle yuvarlayıp tabanı yağlanmış tepsiye dizin.
Önceden  75 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika boyunca mayalanması için bırakın.
Daha sonra üstüne yumurta sarısını sürüp, susamları dökün.
Fırının ısısını 200 dereceye getirip 40 dakikada kadar pişirin.

Pastalar İçin Pandispanya Keki Tarifi

Pastalar İçin Pandispanya Keki Tarifi
Malzemeleri: 

  • Dört tane yumurta
  • Bir su bardağı şeker
  • Bir silme su bardağı un
  • Bir silme çay bardağı buğday nişastası
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Bir paket vanilya

Yapılışı
Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Nişastayı, unu, vanilyayı ve kabartma tozunu bir kabın içine eleyip karıştırın.
Fırın tepsisini yağlayıp hafifçe de unlayın.
Hazırlanan kek harcını kalıba dökün.
Kalıbı mutfak tezgahına bir kaç defa vurarak  harcın içindeki havayı çıkartın.
Harcı önceden ısıtılan fırına verin.
Yaklaşık olarak 15-20 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkartıp 10-15 dakika kadar keki dinlendirin.
Daha sonra kuru bir zemine keki ters çevirerek kalıptan çıkartın.
Dinlenen keki ortadan ikiye keserek pastalarda kullanabilirsiniz.

Burma Poğaça Tarifi Burma Poğaça Nasıl Yapılır Tarifi Burma Poğaça Oktay Usta Tarifleri Tarifi

Burma Poğaça Tarifi Burma Poğaça Nasıl Yapılır Tarifi Burma Poğaça Oktay Usta Tarifleri Tarifi

Burma Poğaça Tarifi
Malzemeleri:

  • 1.5 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tane yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 5.5 su bardağı silme un 
  • 1 yemek kaşığı kuru maya ya da bir paket yaş mayanın yarısı
  • 125 gram yarım paket tereyağı (arasına sürmek için)

Yapılışı
Malzemeleri karıştırarak kulak memesi kıvamında hamuru hazırlayın.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp, merdane ile uzunlamasına açın.
Hamuru açarken üzerine un serpmeyin.
Hamuru uzunlamasına bıçak ile baştan sona dek yarım santim aralıklarla kesin.
Üstüne oda sıcaklığında yumuşamış tere yağından sürün.
Hamurun bir köşesinden başlayarak çaprazlama şekilde hamuru rulo yapın.
Daha donra hamuru kendi etrafında çevirin.
Bir ucunu hamurun altına sıkıştırın.
Üstte kalan ucuysa içe doğru sokun.
Hamurun üstüne bir çay kaşığı yoğurt ile karıştırılmış yumurta sarısı sürün.
Üzerine susam serpiştirin.
Mayalanması için tepsiye dizerek bekletin.
İki yüz derecede ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Pratik Sulu Börek Tarifi Pratik Sulu Börek Nasıl Yapılır Tarifi

Pratik Sulu Börek Tarifi Pratik Sulu Börek Nasıl Yapılır Tarifi, Sulu Börek Oktay Usta Tarifleri

Pratik Sulu Börek Tarifi
Malzemeleri

  • Altı tane yufka
  • Bir bardak su
  • Bir su bardağı zeytinyağı

İçi İçin

  • 300 gram gram beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz

Üzeri için

  • Bir tane yumurta sarısı
  • Bir Yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir yemek kaşığı su

Yapılışı
Su ve zeytinyağını iyice karıştırın
Yufkanın birini masaya serin.
5 yemek kaşık zeytinyağlı karışımdan döküp yayın.
İkinci yufkayı da üzerine sein.
Onunda üzerine 5 yemek kaşığı zeytinyağlı karışımdan serpin.
Yufkayı sekiz tane üçgen olacak şekilde eşit şekilde kesin.
Her parçaya peynirli iç malzemeden koyup ve sarın.
Tepsiye dizip üzerine yumurta, yağ ve su karışımından sürün,
180 derecede ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi Fırında Sebzeli Tavuk Nasıl Yapılır Tarifi

Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi Fırında Sebzeli Tavuk Nasıl Yapılır Tarifi, Oktay Ustadan Fırında Sebzeli Tavuk Yemeği, Tavuk Tarifleri, Tavuk Yemekleri, Fırında  Tavuk Nasıl Pişirilir.

Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi
Malzemeleri: 
Yarım kilo kemiksiz kuşbaşı doğranmış tavuk pirzola
İki tane kabak
İki tane patates
Bir su bardağı konserve bezelye
6 tane mantar
Dört diş sarımsak
Bir tane kuru soğan
İki yemek kaşığı sıvı yağ
İki yemek kaşığı domates salçası
İki tane kırmızı biber
İki tane yeşil biber
Kekik
Karabiber
Pulbiber
Tuz
Kaşar peyniri (İsteğe bağlı)

Yapılışı
Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsakları soyup 4 parçaya bölün
Soğanı pembeleşinceye kadar sıvı yağda kavurun.
Biberleri ekleyip 2-3 dakika daha kavun.
Yıkanıp suyu süzülmüş olan kuşbaşı tavukları da ilave edip karıştırın.
Tavuklar suyunu salıp, tekrar çekene kadar pişirin.
Daha sonra salça ilave edilerek 1-2 dakika daha kavurun.
Soyup küp küp doğranmış kabakları ve patatesleri ilave edin.
Baharatları ve 2 su bardağı sıcak su ekleyin.
Yemek kaynadıktan sonra bezelyeyi ilave edin.
2- 3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
Yemeği borcama ya da fırın tepsisine dökün.
Gerekliyse biraz sıcak su ekleyin.
190 derecede ısıtılan fırında patatesler pişip yumuşayana kadar pişirin.
İsteğe bağlı olarak yemeğin pişmesine yakın üzerine kaşar peyniri rendesi serpebilirsiniz.

Pratik Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Pratik Zeytinyağlı Barbunya Nasıl Yapılır Tarifi

Pratik Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Pratik Zeytinyağlı Barbunya Nasıl Yapılır Tarifi

Pratik Zeytinyağlı Barbunya Tarifi
Malzemeleri:
  • Yarım kilo barbunya
  • 3 tane domates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tane havuç
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 tane patates
  • 1 diş sarımsak
  • 3 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tuz
  • 2 tane kesme şeker
Yapılışı
Barbunyaları bir gece önceden ıslatın.
Düdüklü tencereye zeytin yağını koyup ısıtın.
Isınınca soğanları ekleyip yumuşatın.
Havucu ekleyin kavurun.
Patatesi ekleyin kavurmaya devam edin.
Sarımsağı ekleyip karıştırın.
Salçayı ve iki tane domatesi ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.
Barbunyaları ekleyek birkaç dakika karıştırın.
Su, şeker, tuz ve karabiberi ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatın.
12-15 dakika pişirip kapağını açın.
Bir tane domatesi ekleyip ve dinlendirdikten sonra servis yapın.

Sebzeli Köfte Tarifi Sebzeli Köfte Nasıl Yapılır

Sebzeli Köfte Tarifi Sebzeli Köfte Nasıl Yapılır, köfte tarifleri.

Sebzeli Köfte Tarifi  
Malzemeleri:

  • 1 tane kereviz
  • 1 tane patates
  • 1 tane kabak
  • 6 tane bürüksel lahanası
  • 1 tane havuç
  • 2 tane biber
  • 2 su bardağı galeta unu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Kimyon
  • Tuz

Yapılışı
Önce sebzeleri bir tencerede haşlayıp blenderdan geçirin.
Tuz, baharat ve galeta ununu ekleyip karıştırın.
Kaşıkla yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
Üzerini sıvı yağla yağlayın
190 derecede ısıtılan fırında üzeri kabuk bağlayana kadar pişirin.

Kuzu Külbastı Tarifi Kuzu Külbastı Oktay Usta Tarifleri Kuzu Külbastı Nasıl Yapılır

Kuzu Külbastı Tarifi Kuzu Külbastı Oktay Usta Tarifleri Kuzu Külbastı Nasıl Yapılır

Kuzu Külbastı Tarifi
Malzemeleri: 
  • 500 gram kuzu külbastı
  • 2 tane patlıcan
  • 1 tane kırmızı dolmalık biber
  • 1 tane sarı dolmalık biber
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • 6 diş sarımsak
  • 1 tane domates
  • 2 tane sivri biber 
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber 
  • Kekik
  • Toz beyaz biber
  • 10 gram tereyağı
Yapılışı
İlk önce bir kapta zeytinyağı, sarımsak, kekik ve tuzumuzu karıştırın.
Eti içine basarak en az bir saat kadar bekletin.
Biberleri ve patlıcanları kuşbaşı doğrayın.
Bir tavada tere yağını ısıtın.
Dövülmüş sarmısakları, biber ve patlıcanların tavaya koyup karıştırın.
Baharatları ilave ederek  tatlandırın.
Piştikten sonra servis tabağına çıkartın.
Etlerimizi ızgarada pişirip patlıcanların üzerine koyun.
Son olarak domatesleri ve biberleri közleyip servis tabağına alın.
Hepsini birlikte servis yapın.

Şerbetli Kurabiye Tarifi Şerbetli Kurabiye Nasıl Yapılır Tarifi Oktay Ustadan Şerbetli Kurabiye Tarifleri

Şerbetli Kurabiye Tarifi Şerbetli Kurabiye Nasıl Yapılır Tarifi Oktay Ustadan Şerbetli Kurabiye Tarifleri.

Şerbetli Kurabiye Tarifi 
Malzemeleri:

  •  125 gram tereyağı
  • Bir paket vanilya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket kakao
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Şerbeti için malzemeler :

  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı süt

Yapılışı
Şerbet malzemelerini karıştırın.
Kabartma tozu ve un hariç tüm malzemeleri karıştırın.
Malzemeler iyice karıştıktan sonra kabartma tozu ve unu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yapın.
Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin.
 Önceden 180 derecede ısıtılan fırında 25-30 dakika pişirin.
 Daha sonra hazırlanan şekerli süte atıp 1 dakika bekletip çıkarın.
Zevkinize göre üzerini hazır erimiş çikolata ve ceviz ile süsleyebilirsiniz.

Cevizli Kadayıf Tarifi Cevizli Kadayıf Nasıl Yapılır Tarifi

Cevizli Kadayıf Tarifi Cevizli Kadayıf Nasıl Yapılır Tarifi 

Cevizli Kadayıf Tarifi
Malzemeleri:

  • 1 tane yufka
  • 1.5 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 300 gram tel kadayıf
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
Şerbet malzemesi:
  • 4 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su

Yapılışı
Yufkayı tezgaha serin.
Cevizden iki çorba kaşığı ayırıp kalanını yufkanın üzerine serpin.
Tel kadayıfı didikleyip cevizin üzerine güzelce yayın.
Daha sonra yufkayı rulo şeklinde sarın.
Rulo şeklinde hazırlanan yufkayı 1.5 parmak kalınlığında kesin.
Yağlanan fırın tepsisine kestiğiniz parçaları dizin.
Üzerlerine azar azar tereyağı ve ceviz serpip 30 dakika pişirin.
Şeker ve suyu karıştırıp kaynatıp soğumaya bırakın.
Pişirdiğiniz kadayıf sıcakken üzerine soğuyan şerbeti dökün.

Kemalpaşa Tatlısı Tarifi

Kemalpaşa Tatlısı Tarifi
Malzemeleri: 

  • Yarım su bardağı şeker
  • İki su bardağı su
  • İki tatlı kaşığı limon suyu
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım tatlı kaşığı karbonat
  • İki tane yumurta
  • Beş yemek kaşığı margarin
  • Beş kibrit kutusu tuzsuz beyaz peynir

Yapılış
Şekeri ve suyu tencereye koyup 3 dakika kaynatın..
Limon suyunu ekleyin, 1-2 taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
Unu geniş bir kaba eleyin (2 yemek kaşığı unu ayırın)
Una karbonatı ilave edip karıştırın ve ortasını açın.
Yumurtayı unun ortasına kırın.
Oda sıcaklığında yumuşatılmış 4 yemek kaşığı margarini ilaveedin.
Peyniri rendeleyin.
İyice karıştırıp yumuşak bir hamur yapın.
3-4 dakika yoğurup, 18 eşit parçaya bölün.
Tepsiyi bir yemek kaşığı yağ ile yağlayın.
Her bir parçayı ayrılan undan kullanarak yuvarlayıp, tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırına koyun.
Üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık olarak 20 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkartıp ılık şerbete atın.
15 dakika kadar yumuşayana kadar kaynatın.