Malzemeleri:
- Yarım kilo ıspanak
- 3 tane yumurta
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kırmızı biber
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1.5 yemek kaşığı salça
- 1 tane soğan
- Yarım çorba kaşığı çemen (tercihinize bağlı)
Yapılışı
Ispanakları kökleri ayıklanıp bol suyla güzelce yıkayın.
Tencereye koyup su ilave etmeden kendi suyuyla hafifçe haşlayın.
Büyük bir tavaya sıvı yağ koyup küçük doğranmış soğanı soteleyin.
Salçasını ilave edip soğanla birlikte karıştırın.
Haşlanan ıspanakları kevgirle alıp suyunu sıkmadan ve isteğe göre çemenle karıştırın.
Daha sonra ıspanakları soğanlı ve salçalı yağa ilave ederek hafifçe kavurun.
Tuz ve baharatını ekleyip üzerinde 3 tane göz açıp boşluklara yumurtaları kırın.
Yumurtaların üzerine de tuz ve kırmızı biber serpin.
Daha sonra tavanın ağzını kapatarak yumurta akları pişene kadar ateşte tutun.
Mis gibi yumurtalı ıspanak yemeğiniz hazır.
Afiyet olsun.