Burma Poğaça Tarifi Burma Poğaça Nasıl Yapılır Tarifi Burma Poğaça Oktay Usta Tarifleri Tarifi

Burma Poğaça Tarifi Burma Poğaça Nasıl Yapılır Tarifi Burma Poğaça Oktay Usta Tarifleri Tarifi

Burma Poğaça Tarifi
Malzemeleri:

  • 1.5 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tane yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 5.5 su bardağı silme un 
  • 1 yemek kaşığı kuru maya ya da bir paket yaş mayanın yarısı
  • 125 gram yarım paket tereyağı (arasına sürmek için)

Yapılışı
Malzemeleri karıştırarak kulak memesi kıvamında hamuru hazırlayın.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp, merdane ile uzunlamasına açın.
Hamuru açarken üzerine un serpmeyin.
Hamuru uzunlamasına bıçak ile baştan sona dek yarım santim aralıklarla kesin.
Üstüne oda sıcaklığında yumuşamış tere yağından sürün.
Hamurun bir köşesinden başlayarak çaprazlama şekilde hamuru rulo yapın.
Daha donra hamuru kendi etrafında çevirin.
Bir ucunu hamurun altına sıkıştırın.
Üstte kalan ucuysa içe doğru sokun.
Hamurun üstüne bir çay kaşığı yoğurt ile karıştırılmış yumurta sarısı sürün.
Üzerine susam serpiştirin.
Mayalanması için tepsiye dizerek bekletin.
İki yüz derecede ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişirin.