Malzemeleri:
- Dört tane yumurta
- Bir su bardağı şeker
- Bir silme su bardağı un
- Bir silme çay bardağı buğday nişastası
- Yarım paket kabartma tozu
- Bir paket vanilya
Yapılışı
Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Nişastayı, unu, vanilyayı ve kabartma tozunu bir kabın içine eleyip karıştırın.
Fırın tepsisini yağlayıp hafifçe de unlayın.
Hazırlanan kek harcını kalıba dökün.
Kalıbı mutfak tezgahına bir kaç defa vurarak harcın içindeki havayı çıkartın.
Harcı önceden ısıtılan fırına verin.
Yaklaşık olarak 15-20 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkartıp 10-15 dakika kadar keki dinlendirin.
Daha sonra kuru bir zemine keki ters çevirerek kalıptan çıkartın.
Dinlenen keki ortadan ikiye keserek pastalarda kullanabilirsiniz.