Peynirli Pastane Poğaçası Tarifi Pastane Poğaçası Nasıl Yapılır Tarifi

Peynirli Pastane Poğaçası Tarifi Pastane Poğaçası Nasıl Yapılır Tarifi

Peynirli Pastane Poğaçası Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir çay bardağı ılık süt
  • Bir çay bardağı ılık su
  • İki tane yumurta (Birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
  • Bir paket margarin  
  • Tuz
  • Bir yemek kaşığı şeker
  • Bir paket yaş maya
  • Yeteri kadar un 
  • Susam (Üzeri için)

İç Malzemesi

  • Tuzlu lor peyniri
  • Maydanoz
  • Varsa dereotu

Bir çay bardağı ılık suya şekeri ve hamur mayasını ekleyip 10 dakika kadar bekletin.
Genişçe bir kaba maya karışımını, margarini, tuzu, yumurtaları sütü koyun.
Un ekleyerek 15-20 dakika yoğurup,  kulak memesi kıvamında bir hamur yapın.
Hamuru mayalanması için 30 dakika bekletin.
Daha sonra hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın.
Bezeleri elimizle yuvarladıktan sonra üzerine bastırıp içine peynir karışımı koyun.
Elinizle yuvarlayıp tabanı yağlanmış tepsiye dizin.
Önceden  75 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika boyunca mayalanması için bırakın.
Daha sonra üstüne yumurta sarısını sürüp, susamları dökün.
Fırının ısısını 200 dereceye getirip 40 dakikada kadar pişirin.