Domatesli Patlıcan Kızartması Tarifi Domatesli Patlıcan Kızartması Nasıl Yapılır Tarifi

Domatesli Patlıcan Kızartması Tarifi Domatesli Patlıcan Kızartması Nasıl Yapılır Tarifi

Domatesli Patlıcan Kızartması Tarifi
Malzemeleri:

  • Altı tane patlıcan
  • Dört tane domates 
  • Dört diş sarımsak 
  • Bir tane kuru soğan
  • Bir yemek kaşığı salça
  • Bir tutam maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyun.
Yuvarlak şekilde parmak kalınlığında doğrayın.
Yarım saat kadar tuzlu suda bekletin.
Daha sonra suyunu süzüp iyice suyunu alın.
Tavaya sıvı yağ koyup patlıcanları kızartın.
Kızaran patlıcanları kağıt havluya çıkararak fazla yağını alın.
Başka bir tavada iki yemek kaşığı sıvı yağı ısıtın.
Soğan, sarımsak ve salçayı ilave ederek kavurun.
Daha sonra küçük doğranmış domatesler ekleyip karıştırın
Tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz ekleyip soteleyin.
Domatesler pişikten sonra hazırlanan sosu patlıcanların üzerine yayın.
Sıcak veya oda sıcaklığında servis yapın.