Pratik Sulu Börek Tarifi
Malzemeleri
- Altı tane yufka
- Bir bardak su
- Bir su bardağı zeytinyağı
İçi İçin
- 300 gram gram beyaz peynir
- Yarım demet maydanoz
Üzeri için
- Bir tane yumurta sarısı
- Bir Yemek kaşığı zeytinyağı
- Bir yemek kaşığı su
Yapılışı
Su ve zeytinyağını iyice karıştırın
Yufkanın birini masaya serin.
5 yemek kaşık zeytinyağlı karışımdan döküp yayın.
İkinci yufkayı da üzerine sein.
Onunda üzerine 5 yemek kaşığı zeytinyağlı karışımdan serpin.
Yufkayı sekiz tane üçgen olacak şekilde eşit şekilde kesin.
Her parçaya peynirli iç malzemeden koyup ve sarın.
Tepsiye dizip üzerine yumurta, yağ ve su karışımından sürün,
180 derecede ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişirin.