Cevizli Kadayıf Tarifi
Malzemeleri:
- 1 tane yufka
- 1.5 su bardağı dövülmüş ceviz
- 300 gram tel kadayıf
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 4 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
Yapılışı
Yufkayı tezgaha serin.
Cevizden iki çorba kaşığı ayırıp kalanını yufkanın üzerine serpin.
Tel kadayıfı didikleyip cevizin üzerine güzelce yayın.
Daha sonra yufkayı rulo şeklinde sarın.
Rulo şeklinde hazırlanan yufkayı 1.5 parmak kalınlığında kesin.
Yağlanan fırın tepsisine kestiğiniz parçaları dizin.
Üzerlerine azar azar tereyağı ve ceviz serpip 30 dakika pişirin.
Şeker ve suyu karıştırıp kaynatıp soğumaya bırakın.
Pişirdiğiniz kadayıf sıcakken üzerine soğuyan şerbeti dökün.