Kemalpaşa Tatlısı Tarifi

Kemalpaşa Tatlısı Tarifi
Malzemeleri: 

  • Yarım su bardağı şeker
  • İki su bardağı su
  • İki tatlı kaşığı limon suyu
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım tatlı kaşığı karbonat
  • İki tane yumurta
  • Beş yemek kaşığı margarin
  • Beş kibrit kutusu tuzsuz beyaz peynir

Yapılış
Şekeri ve suyu tencereye koyup 3 dakika kaynatın..
Limon suyunu ekleyin, 1-2 taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
Unu geniş bir kaba eleyin (2 yemek kaşığı unu ayırın)
Una karbonatı ilave edip karıştırın ve ortasını açın.
Yumurtayı unun ortasına kırın.
Oda sıcaklığında yumuşatılmış 4 yemek kaşığı margarini ilaveedin.
Peyniri rendeleyin.
İyice karıştırıp yumuşak bir hamur yapın.
3-4 dakika yoğurup, 18 eşit parçaya bölün.
Tepsiyi bir yemek kaşığı yağ ile yağlayın.
Her bir parçayı ayrılan undan kullanarak yuvarlayıp, tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırına koyun.
Üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık olarak 20 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkartıp ılık şerbete atın.
15 dakika kadar yumuşayana kadar kaynatın.