Malzemeleri:
- 250 gram tereyağı
- İki tane yumurta
- Dört yemek kaşığı irmik
- Bir su bardağı pudra şekeri
- Bir paket kabartma tozu
- 4- 4, 5 su bardağı un
- Üzeri için fındık
Şerbeti için:
- Dört su bardağı şeker
- Dört su bardağı un
- Yarım limon
Hamur için gerekli olan malzemeleri karıştırıp yoğurun.
Unu yavaş yavaş ilave ederek, kulak memesi kıvamında bir hamur yapın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
Üzerine tam ortasına fındık koyup yağlanmış tepsiye dizin.
200 derecede ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Pişen tatlıları fırından alıp soğumaya bırakın.
Şerbetini sıcak sıcak soğuk tatlının üzerine dökün.
Tepsinin üstünü folyoyla sararak kapatın ve soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra servis yapın.