Kuzu Külbastı Tarifi
Malzemeleri:
- 500 gram kuzu külbastı
- 2 tane patlıcan
- 1 tane kırmızı dolmalık biber
- 1 tane sarı dolmalık biber
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- 6 diş sarımsak
- 1 tane domates
- 2 tane sivri biber
- Tuz
- Kırmızı pul biber
- Kekik
- Toz beyaz biber
- 10 gram tereyağı
İlk önce bir kapta zeytinyağı, sarımsak, kekik ve tuzumuzu karıştırın.
Eti içine basarak en az bir saat kadar bekletin.
Biberleri ve patlıcanları kuşbaşı doğrayın.
Bir tavada tere yağını ısıtın.
Dövülmüş sarmısakları, biber ve patlıcanların tavaya koyup karıştırın.
Baharatları ilave ederek tatlandırın.
Piştikten sonra servis tabağına çıkartın.
Etlerimizi ızgarada pişirip patlıcanların üzerine koyun.
Son olarak domatesleri ve biberleri közleyip servis tabağına alın.
Hepsini birlikte servis yapın.