Pratik Zeytinyağlı Barbunya Tarifi
Malzemeleri:
- Yarım kilo barbunya
- 3 tane domates
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tane havuç
- 1 tane kuru soğan
- 2 tane patates
- 1 diş sarımsak
- 3 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Karabiber
- Tuz
- 2 tane kesme şeker
Barbunyaları bir gece önceden ıslatın.
Düdüklü tencereye zeytin yağını koyup ısıtın.
Isınınca soğanları ekleyip yumuşatın.
Havucu ekleyin kavurun.
Patatesi ekleyin kavurmaya devam edin.
Sarımsağı ekleyip karıştırın.
Salçayı ve iki tane domatesi ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.
Barbunyaları ekleyek birkaç dakika karıştırın.
Su, şeker, tuz ve karabiberi ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatın.
12-15 dakika pişirip kapağını açın.
Bir tane domatesi ekleyip ve dinlendirdikten sonra servis yapın.