Malzemeleri:
- Bayat ekmek
- 2-3 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Bir tatlı kaşığı nane
- Bir tatlı kaşığı pul biber
- Bir tatlı kaşığı kekik
- Maydanoz
- İki yemek kaşığı mayonez
- İki yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı
Bayat ekmekleri rondadan geçirin.
(Bayat tost ekmeği kullanacaksanız küp küp doğrayın)
Bir kabın içinde mayonez, sarımsak, sıvı yağ, maydanoz ve baharatları karıştırın.
En son tereyağını da ekleyip biraz çırparak karıştırın.
Doğranan bayat ekmekleri bir tepsiye yayın.
Üzerine hazırladığınız sosu döküp biraz karıştırn.
180 derecede ısıtılan fırında hafif kızana kadar pişirin.
Kızarmış sarmısaklı ekmekleri çorbalarla birlikte servis yapabilirsiniz.