Malzemeleri:
- 15 tane hazır baklavalık yufka
- 1 su bardağı öğütülmüş ceviz
- 150 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Muhallebisi İçin
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
Şerbeti İçin
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 2 damla limon suyu
Yapılışı
Muhallebi malzemelerini pişirip ılınmaya bırakın.
Muhallebinin biraz koyu kıvamlı olması gerekir.
Şerbet malzemesini karıştırıp şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakın.
Bir yufkayı tezgaha alıp yarısına kadar katlayın.
Bu kata bir tatlı kaşığı ceviz içini serpin.
Yufkanın diğer yarısını da üzerine katlayın.
Bir köşesine yaklaşık bir yemek kaşığı kadar muhallebi koyup, muska şeklinde sarın.
Bütün yufkaları bu şekilde sarıp yağlanmış bir tepsiye dizin.
150 gram tereyağını eritin.
İçine yarım çay bardağı sıvı yağı ilave edip karıştırın.
Böreklerin üzerine kaşıkla gezdirin.
180 derecede ısıtılan fırında yaklaşık 20 dakika üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkartılan tatlıyı 5 dakika dinlendirin.
Daha sonra ılık şerbeti üzerine gezdirin.
Yaklaşık olarak 1 saat sonra tatlınız servise hazır.