Tükürük Köftesi Tarifi
Malzemeleri:
- 600 gram koyun ve sığır karışık kıyma
- Bir dilim ekmek
- İki yumurta
- Bir soğan
- Keklikotu
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber veya kırmızı biber
Yapılışı
Ekmeği ıslatın suyunu iyice süzün.
Ekmeğin üzerine çok ince kıyılmış soğanı, yumurtaları ve baharatları ekleyin.
Karıştırıp biraz yoğurun.
Kıymayı da katıp en az 10 dakika beraber yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ince uzun biçimde köfteler yapın,
Hazırladığınız köfteleri buzdolabında 6 saat bekletin.
Son olarak kızgın mangalda ya da yağsız tavada her yanını 5'er dakika pişirin.