Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Zeytinyağlı Yaprak Sarması Yapılışı Zeytinyağlı Yaprak Sarması Nasıl Yapılır

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Malzemeleri Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Zeytinyağlı Yaprak Sarması Yapılışı Zeytinyağlı Yaprak Sarması Nasıl Yapılır
  • Yarım kilogram salamura üzüm yaprağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 adet kesme şeker
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 limon - yarısının suyu içine diğer yarısını dilimleyip üzerine koyucaz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay bardağından biraz eksik zeytinyağı
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı 
Yaprakları sıcak suya koyarak tuzunu çıkarın
Soğanları yemeklik doğrayın, zeytinyağında pembeleştirin. 
Üzerine pirinçleri  ilave edin 1-2 dakika kavurun.
Kuş üzümü, şeker, nane, tarçın, yarım limonun suyu, karabiber, pulbiber, tuz ve maydanozu ekleyin.
Bir çay bardağı kaynamış su ekleyip kısık ateşte pişirin.
Suyunu çektikten sonra ocağı kapatın.
Dibine tutmaması için tencerenin dibine yaprak serin. 
Yaprakların ortasına bir tatlı kaşığı içten koyup sarın.
Sardığınız yaprakları tencereye dizin.
Üzerine zeytinyağı gezdirin. 
Limon dilimlerini de üstüne dizin.
Sarmaların dağılmaması için üzerine bir tabak koyun.
Kısık ateşte pirinçler iyice yumuşayana kadar pişirin. 

En Sağlıklı Aşure Tarifi Aşure Yapmanın Püf Noktaları

En Sağlıklı Aşure Tarifi Aşure Yapmanın Püf Noktaları, Aşureler, Aşure Tarifi, Aşure Nasıl Yapılır, Aşure Yapılışı.

Sağlıklı Aşure Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir su bardağı aşurelik buğday
  • Yarım su bardağı kuru fasulye 
  • Yarım su bardağı nohut
  • Sekiz tane kuru kayısı
  • Yedi tane sarı kayısı
  • Dört tane kuru incir
  • Yarım çay bardağı kuru üzüm
  • 1,5 çay bardağı çam balı 
  • Altı tane karanfil
  • Bir su bardağı süt
  • Bir tane kırmızı elma

Üzerini süslemek için

  • Yarım çay bardağı kırmızı nar
  • Ceviz
  • Fındık
  • Badem
  • Hindistan cevizi
  • Tarçın
  • Bir yemek kaşığı kuş üzümü

Yapılışı
Malzemeler ayrı ayrı kaplarda az suyla yumuşayana kadar haşlayın.
Haşlama sularını dökmeden malzemeleri birbirine karıştırın.
İstediğiniz kıvama gelene kadar biraz daha pişirin.
Aşure piştikten sonra sütü, balı ve elma dilimlerini ilave edip  bir taşım daha pişirin.
Aşureyi kaselere paylaşırın.
Üzerini nar, ceviz, fındık, badem, Hindistan cevizi ve tarçınla süsleyin.

Not: Bal yoksa toz şeker kullanabilirsiniz.

Çiğ Köfte Tarifi Çiğ Köfte Yapılışı Çiğ Köfte Nasıl Yapılır Çiğ Köfte Malzemeleri

Çiğ Köfte Tarifi Çiğ Köfte Yapılışı Çiğ Köfte Nasıl Yapılır Çiğ Köfte Malzemeleri, çiğ köftenin yapılışı, çiğ köfte malzemeleri, çiğ köftenin içine hangi malzemeler katılır.

Çiğ Köfte Tarifi
Malzemeleri:
  • Yarım kilo yağsız çiğ köftelik kıyma
  • Yarım kilo köftelik esmer bulgur
  • Bir yemek kaşığı dolusu biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 100 gram isot
  • 100 gram kırmızı pulbiber
  • Üç tatlı kaşığı tuz
  • Bir tatlı kaşığı karabiber
  • Bir tatlı kaşığı kimyon
  • Dört diş dövülmüş sarımsak
  • Üç tane orta boy domates rendesi
  • Bir tane limonun suyu
  • Arzunuza göre maydanoz ve yeşil soğan

Yapılışı
100 gram isot ve kırmızı pulbiberi bir kapta  ıslatın. 

Köfte yoğurma tepsisine sırasıyla şu malzemeleri koyun: Bulgur, salçalar, ıslatılmış isot ve pul biberin yarısını, domates rendesi, tuz ve 6 tane buz parçası koyup yoğurmaya başlayın. (Bulgurun sıcakltan şişmeden pişmesi için buz koymak gerek) 

Yaklaşık olarak 45 dakika yumuşayıncaya kadar güzelce yoğurun.

Sonra etini üzerine yayın ve yine sırasıyla üzerine: Kalan isot pulbiber karışımının kalan yarısını, dövülmüş sarımsağı, limon suyu, karabiber ve kimyonu ekleyip tekrar yoğurmaya başlayın.

Bulguru tamamen pişene kadar yoğurmaya devam.edin.

Toplanmıyorsa yarım su bardağı soğuk su koyup biraz daha yoğurun.

Yeşillikleri ilave edip sıkarak şeklini verin.

Ayran ile servis yapabilirsiniz.

Patatesli İçli Köfte Tarifi Patatesli İçli Köfte Yapılışı Patatesli İçli Köfte Nasıl Yapılır

Patatesli İçli Köfte Tarifi Patatesli İçli Köfte Yapılışı Patatesli İçli Köfte Nasıl Yapılır, içli köfte yapılışı, içli köfte tarifi, köfteler, köfte tarifleri, patatesten içli köfte nasıl yapılır tarifi malzemeleri.

Patatesli İçli Köfte Tarifi
Hamuru İçin Malzemeler:

  • İki su bardağı ince bulgur
  • Üçyemek kaşığı irmik
  • İki yemek kaşığı un
  • Bir tane orta boy haşlanmış patates
  • Bir yemek kaşığı salça
  • Bir çay kırmızı toz biber
  • Bir tane yumurta

İç Malzemesi:

  • 300 gam kıyma
  • Bir tane orta boy soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • Bir tutam nane
  • Bir çay kaşığından daha az karabiber ve kimyon
  • Kekik (isteğe göre)
  • Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı
Bulguru bir kaba koyunp, sıcak suyla ıslatın.
Bulgurun şişmesi için biraz bekletin.
Bulgurlar şiştikten sonra içine un, irmik, salça, toz biber ve haşlanmış patatesi koyup yoğurun. 
Hamurun sert olmaması için arada elinizi ıslatıp yoğurun. 
Daha sonra iç malzemeyi hazırlamak için soğan, maydanoz ve naneyi inceince kıyın. 
Çok az bir sıvı yağla tavada soğanları kavurun. 
Kıymayı maydanozu ve naneyi de ilave edip kavurun. 
Kıyma sulu ise suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.
Hazırladığınız hamurdan cevizden biraz büyük parça koparın.
Elinizi ıslatarak çevirerek ve hamuru sıkıştırarak oyuk açın. 
İçine kıymayı koyduktan sonra elinizi ıslatarak sıkıca kapatın. 
Son olarak yumurtaya bulayın.
Sıvı yağda kızartıp servis yapın.

Fırında Acılı Çıtır Patates Nasıl Yapılır Tarifi Çıtır Yemek Tarifleri

Fırında Acılı Çıtır Patates Nasıl Yapılır Tarifi Çıtır Yemek Tarifleri, çıtır çıtır patates nasıl pişirilir, çitır patates kızartması yapılışı, çıtır patatesler, acılı çıtır patates yapılışı.

Fırında Acılı Çıtır Patates Tarifi
Malzemeleri

  • 4 tane patates
  • Kuru nane
  • Kuru kekik
  • Tuz
  • Acı pul biber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı
Patatesleri soyup yıkadıktan sonra uzun uzun elma dilimleri şeklinde doğrayın.
Bir kasede kaseye koyun, üzerine kuru nane, kuru kekik, tuz ve acı pulbiber ekleyerek karıştırın.
Son olarak üzerine bir yemek kaşığı zeytinyağını döküp güzelce karıştırın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine boşaltın.
Önceden ısıtılmış 200 derecede ısıtılan  fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Yoğurtlu Patates Salatası Tarifi Yoğurtlu Patates Salatası Yapılışı

Yoğurtlu Patates Salatası Yapılışı, Yoğurtlu Patates Salatası Tarifi,  yoğurtlu patates püresi tarifi, yoğurtlu patates salatası nasıl yapılır, patates salatası malzemeleri.

Yoğurtlu Patates Salatası Tarifi
Malzemeleri:
  • 9 tane patates
  • 7 tane salatalık
  • 6 diş sarımsak
  • Dereotu
  • Maydanoz
  • Yeteri kadar yoğurt
Yapılışı
Önce patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun, çatalla ezin. 
Bir kabın içine iyice yıkadığınız salatalıkları kabuklu olarak rendeleyin. 
Rendelediğiniz salatalıkların suyunu sıkarak atın. 
Ezdiğiniz patateslerin üzerine suyu sıkılmış salatalıkları ilave ederek karıştırın. 
Sarmısakları iyice ezdikten sonra ilave edin.
Tuzunu ekleyin. 
Dere otunu  ince ince doğradıktan sonra ilave edin. 
Yeteri kadar yoğurt ilave edin. 
Bütün malzemeyi güzelce karıştırın
Üzerine maydanoz serperek servis yapın.

Aşure Pişirmenin Püf Noktaları Ve Aşure Tarifi

Aşure Pişirmenin Püf Noktaları Ve  Aşure Tarifi

Aşure Tarifi
Malzemeleri: 
  • Yarım su bardağı nohut
  • Yarım su bardağı fasulye 
  • 1 su bardağı  aşurelik buğday 
  • Yarım su bardağı pirinç, 
  • 15 su bardağı su
  • Yarım su bardağı sarı üzüm 
  • 10 tane incir 
  • 10 tane kuru kayısı, 
  • 4 su bardağı şeker, 
  • Yarım su bardağı ceviz, 
  • Yarım su bardağı badem 
  • Yarım su bardağı fıstık
  • 1 çay kaşığı safran
  • 1 yemek kaşığı gül suyu

Yapılışı
Nohut ve fasulyeyi sekiz saat önceden ıslatın. 
Akşamdan buğdayı bir taşım kaynatın sabaha kadar bekletin. 
Akşamdan cam bardakta gül suyuna safranı koyup bekletin.
Akşamdan kaynamış buğdaya pirinci de ilave ederek ateşe koyun.
Nohut ve fasulyeyi ayrı tencerelerde yumuşayana kadar pişirin. 
Kaynayan buğdaya fasulye ve nohutu ilave ederek pişirmeye devam edin.
Yumuşayınca doğranmış incir, kayısı ve sarı üzümü katarak özlü bir hal alana kadar kaynatın.
Safranlı gül suyunu, çok az bademi, şekeri ilave edin. 
Kıvama gelinceye kadar kaynatıp  kaselere doldurun. 
Soğuyunca üzerini ceviz, fıstık, badem, nar... vb süsleyin.

Aşure Pişirmenin Püf Noktaları 
  • Buğdayı bir gün önce haşlamak ve bekletmek daha kıvamlı olmasını sağlar.
  • Güzel bir aşurenin kıvamı yerinde, rengi berrak, malzemesi bol olmalıdır.
  • Fasulye ve nohut ayrı kaplarda soğuk suyla akşamdan ıslatılmalı, ertesi gün ayrı kaplarda haşlanmalıdır.
  • Fasulye ve nohutun suların haşlama süzüldükten sonra buğdayın içine katılması, aşurenin renginin berrak olması için gereklidir.
  • Şeker en son  ilave edilmelidir. Aksi takdirde kısa süre içinde dibi tutabilir. Bu da aşurede yanık kokusunun oluşmasına neden olur. Şeker sonlara doğru konulmazsa buğdayın da sertleşmesine neden olur.
  • Aşurenin kıvamlı olması için buğdaylar çatlayana kadar piştikten sonra içinden dört beş kepçe alın, robotta macun gibi olana kadar çekin, daha sonra tencereye ekleyin. 
  • Nişastayı gül suyu ile erittikten sonra tencereye aktarın, beş dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
  • Aşure piştikten sonra kapağını kapatıp 30 dakika dinlendirip kaselere paylaştırın.
  • Bir cezvenin içine üç adet karanfil koyun. Bir taşım kaynatıldıktan sonra soğumaya bırakın. Karanfilli suyu aşurenin içine son dakika gül suyuyla birlikte ilave edin.  
  • Aşureyi buzdolabında muhafaza ederken üzerini mutlaka kapatmanız gerekir
  • Kuru meyveleri  (kaysı, incir, kuru üzüm) ilave ederken erken eklemek aşurenin rengini bozar.
  •  En az yedi malzemeden yapmalıdır. Aşurenin olmazsa olmaz malzemeleri; buğday, nohut, fasulye, fındık, ceviz , kayısı , incir  
  • Fasulye ve hohutu haşladığınız suyu değiştirin.
  • Aşurenin beyaz kalması için tüm malzemeyi iyice yıkayın.
  • Sıcakken kıvamının çok koyu olmaması gerekli zira buzdolabına konulduğunda soğuyacağından dolayı zaten katılaşacak. Kıvamını çok yoğun istemiyorsanız azar azar sıcak su ilave ederek istediğiniz kıvama gelmesini sağlayın.
  • Aşureyi nar taneleri ile süslemeyi tercih ediyorsanız narın tadına önceden bakmalısınız. Zira nar çok ekşi olduğu takdirde onca emeğiniz boşa çıkabilir. Narın tatlı olması tercih edilmelidir.
  •  Pirinç tercihen kırık kullanılabilir.


Aşure Nasıl Yapılır Neler Katılır En Güzel Aşure Tarifi

Aşure Nasıl Yapılır Neler Katılır En Güzel Aşure Tarifi

En Güzel Aşure TArifi
Malzemeleri:

  • Yarım kilo aşurelik buğday  
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 100 gram kuru kayısı küçük küçük doğranmış
  • 50 gram kuş üzümü
  • 100 gram çekirdeksiz kuru üzüm
  • 50 gram incir küçük küçük doğranmış (incir aşurenin rengini koyulaştırdığı için isteğinize bağlıdır)
  • 1 kilo toz şeker
  • 3 tane karanfil
  • 2 çubuk tarçın (yarım fincan kadar suda kaynatılıp süzülecek)
  • Ceviz
  • Fındık
  • Badem
  • Nar
  • Gül suyu (isteğe bağlı)
  • Bir portakal kabuğu (isteğe bağlı)

Yapılışı
Buğdayı geceden  büyük bir tencereye koyup su ilave ederek bir taşım kaynatın.
Altını kapatarak 8-9 saat bekletin.
Geceden ıslattığınız nohut ve kuru fasulyeyi ayrı tencerelerde yenebilecek kıvama gelene kadar pişirin
Nohut, buğday ve fasulyeyi büyük bir tencereye alın ve hepsi yumuşayana kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Buğdaylar iyice ezilinceye, nohut ve kuru fasulyeler de yumuşayıncaya kadar yaklaşık 2,5-3 saat pişirin.
Eğer tenceredeki su azalırsa kaynamış su ilave edin.
Aşureyi ağzı açık şekilde pişirin.
Çekirdeksiz üzüm, kuş üzümü, kayısı ve diğer tatlı yemişleri tencereye ekleyin.
15 dakika daha pişirdikten sonra toz şekerini ilave edin.
Süzülmüş tarçın ve karanfil suyunu da ekleyin.
Dileyen bir kaşık gül suyu da ekleyebilir
Aşurenin kıvamını kaynar su ekleyerek dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
Aşure ılıdıktan sonra kaselere koyup tarçın, ceviz, fındık ve nar ile süsleyin.

Not:  Aşure piştikten sonra bir kısmına bir portakal kabuğu rendesi eklerseniz yeni bir tat denemiş olursunuz.

Yaprak Sarma Tarifi Biber Dolması Tarifi Yaprak Sarma Yapılışı Biber Dolması Yapılışı

Yaprak Sarma Tarifi Biber Dolması Tarifi Yaprak Sarma Yapılışı Biber Dolması Yapılışı, Yaprak Sarma ve Biber Dolması Tarifi

Yaprak Sarması ve Biber Dolması Tarifi
Malzemeleri:

  • 4 tane kırmızı dolmalık biber
  • 6 tane dolmalık yeşil biber
  • İstediğiniz kadar salamura yaprak
İç malzeme için
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı yarma veya pirinç 
  • 1 demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  •  Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Kimyon
  • Tuz
  • 1 tane domates
  • Zeytinyağı

Yapılışı
Soğanı bol zeytinyağında hafçe kavurun. 
Üzerine salçaları da ekleyip biraz daha kavurun. 
Altını kapatıp diğer bütün malzemeyi ekleyip iyice karıştırın. 
Biberleri doldurun domatesi doğrayıp biberlerin ağzına kapatın.
Kalan iç malzemeyi yapraklara sarıp aynı tencereye dizin. 
Malzemelerin yarısına kadar su ilave edip pişirin. 
Arada kontrol edin, suyu biterse tekrar sıcak su ilave edip kısık ateşte pişirmeye devam edin. 

Patatesli Poğaça Yapılışı Patatesli Poğaça Tarifi Patatesli Poğaça Nasıl Yapılır Patatesli Kıyır Poğaça Tarifi

Patatesli Poğaça Yapılışı Patatesli Poğaça Tarifi Patatesli Poğaça Nasıl Yapılır,Patatesli Kıyır Poğaça Tarifini.

Patatesli Poğaça Tarifi
Malzemeleri: 

  • Bir paket oda ısısında yumuşamış margarin
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Bir su bardağı yoğurt
  • Üç tane yumurta (birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın)
  • İki yemek kaşığı sirke
  • Bir paket kabartma tozu
  • Tuz
  • Aldığı kadar un
İç Malzemesi:
İki tane haşlanmış patates
Tuz
Karabiber
Pul biber
Sıvı yağ

Yapılışı
Oda ısısında yumuşayan margarin, sıvı yağ ve yumurtayı karıştırılır.
Yoğurt, sirke, tuz ve kabartma tozunu ilave ederek tekrar karıştırın.
Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yapın.
Hamuru dinlenmeye bırakın.
Diğer taraftan haşlanmış patatesleri rendeleyin, baharatları ilave edip karıştırın.
Daha sonra tavaya çok az sıvı yağ koyarak patatesleri kavurun.
Hamurdan küçük parçalar kopartıp elle açın.
İçine patatesli harçtan biraz koyup kapatın
Üzerine yumurta sarısı sürün.
200 derecede ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Domates Çorbası Yapılışı Domates Çorbası Tarifi Domates Çorbası Nasıl Yapılır

Domates Çorbası Yapılışı, Domates Çorbası Tarifi, Domates Çorbası Nasıl Yapılır, corba tarifi, domates çorbası oktay usta tarifleri,  domates çorbasının malzemeleri, domates çorbasının yanına ne iyi gidee, çorbalar, çorba tarifleri.

Domates Çorbası Tarifi
Malzemeleri
  • Beş tane domates
  • Bir kaşık yağ
  • Bir kaşık domates salçası
  • Sekiz bardak et suyu ya da tavuk suyu
  • İki yemek kaşığı un
  • Kaşar peyniri
  • Maydanoz

Yapılışı
Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin. 
Tencerede yağı erittikten sonra unu dökerek sararana kadar karıştırın. 
Domates salçası ve rendelediğiniz domatesleri ilave  edin.
Domatesler ölene kadar karıştırın.
Et suyu ve tuzu ilave ederek on dakika daha kaynatın. 
Üzerine zevkinize göre kaşar rendesi ya da maydanoz serperek servis yapın.

Kısır Yapılışı Kısır Tarifi Kısır Nasıl Yapılır Kısır Yapmanın Püf Noktaları

Kısır Yapılışı Kısır Tarifi Kısır Nasıl Yapılır Kısır Yapmanın Püf Noktaları, kısır tarifleri, bulgurlu kısır.

Kısır Tarifi 
Malzemeleri:

  • İki bardak ince bulgur
  • Yarım çay badrdağı sıvı yağ
  • İki tane taze soğan
  • Dört tane sarımsak
  • Bir tane domates
  • Bir tane salatalık
  • Yarım demet maydanoz
  • Dört tane marul yaprağı
  • İki kaşık domates salçası
  • Karabiber
  • Tuz
  • Taze nane ya da kuru nane
  • 1 limonun suyu
YapılışıBulgurun üzerine kaynamış su ekleyip 5 dakika dinlendirin.
Yeşillikleri yıkayıp doğrayın.
Bulgura önce salçaya ekleyin.
Baharatları ekleyin.
Doğradığınız yeşillikleri ekleyip karıştırın.
Yarım limon suyunu sıkın.
Yarım çay bardağı sıvı yağ dökün karıştırın.
Servis yapın

Karnıyarık Tarifi Karnıyarık Yapılışı Karnıyarık Nasıl Yapılır

Karnıyarık Tarifi Karnıyarık Yapılışı Karnıyarık Nasıl Yapılır, Karnıyarık Pişirmek İçin gerekli Malzemeler, Karnıyarık Tarifleri.

Karnıyarık Tarifi 
Malzemeleri:

  • 6 tane patlıcan
  • 6 tane yeşil biber
  • 6 tane kiraz domates 
İç malzemeler için
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tane büyük boy soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 tane yeşil biber
  • 2 tane orta boy domates
  • Yarım kilo kıyma
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Yapılışı 
Yemeğimize başlamadan önce patlıcanlarımızı alacalı ve ortasını derin keserek acısını almak ve yağ çekmesini önlemek için yarım saat tuzlu suda bekletin. Yarım saat tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanları üzerinde su kalmayacak şekilde süzüp, kağıt havluya sarın. Patlıcanları bol yağda üzeri kızarana kadar ters düz ederek kızartın. Kızaran patlıcanları kağıt havluya alıp fazla yağını çekin. 

İç malzeme için öncelikle 2 yemek kaşığı sıvı yağı tavaya alın. Üzerine küçük küçük doğradığımız soğan, sarımsak ve yeşil biberi ekleyip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlarımız pembeleştikten sonra üzerine küp küp doğradığımız domatesleri ekleyip 1-2 kez karıştırdıktan sonra üzerine kıymayı da ilave edin. Kıymanın rengi değişene kadar yaklaşık 10 dakika bu şekilde kavun. Üzerine yarım çay bardağı su ile sulandırdığımız salçayı da ekleyin. Yine 1-2 kez karıştırdıktan sonra maydanoz ve baharatları (isteğe göre; karabiber, tuz, pul biber) ekleyip bu şekilde 1-2 kez karıştırıp ocağımızın altını kapatın.

Yağını kağıt havluda çektiğimiz patlıcanları fırın tepsisine alıp içlerini maşa yardımıyla açın. Hazırladığımız iç malzemeyi kaşık yardımıyla patlıcanların içine alabildiği kadar koyun. Tepsideki patlıcanları fotoğraftaki gibi domates ve yeşil biberle süsleyin. Fırın tepsisinin içine 1 su bardağı sıcak su ekleyip, 150 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Piştikten sonra arzuya göre üzerine maydanoz ve nane ekleyip, servis yapın.  

Havuç Çorbası Tarifi Havuç Çorbası Yapılışı Havuç Çorbası Nasıl Yapılır

Havuç Çorbası Tarifi Havuç Çorbası Yapılışı Havuç Çorbası Nasıl Yapılır, havuçtan çorba yapmak, havuç çorbası pişirmek, çorba tarifleri, çorba çeşitleri.

Havuç çorbası Tarifi 

  • 6 tane havuç
  • 1 tane orta boy patates
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un

Yapılışı
Havuç ve patateslerin kabuklarını soyun, iri iri doğrayın.
Üzerini geçecek kadar su ilave edip haşlayın.
Yumurta sarısı, süt ve unu karıştırarak çırpın.
Haşlanan patates ve havuçları iyice ezilmesi için  rondodan geçirin.
Hazırladığınız terbiyeyi ilave ederek karıştırın.
15 dakika kadar kaynattıktan sonra tuzunu ekleyip sıcak sıcak servis yapın.

Yoğurtlu Patates Salatası Tarifi Yoğurtlu Patates Salatası Yapılışı Yoğurtlu Patates Salatası Nasıl Yapılır

Yoğurtlu Patates Salatası Tarifi Yoğurtlu Patates Salatası Yapılışı Yoğurtlu Patates Salatası Nasıl Yapılır, Patatesli Salata Yapılışı,  Tarifi Oktay Usta Salata Tarifleri, Patates Yemekleri, yoğurtlu patates salatası nasıl yapılır, yoğurtlu patates salatası malzemeleri, patates yemekleri.

Yoğurtlu Patates Salatası Tarifi
Malzemeleri:
  • Sekiz tane haşlanmış patates
  • Altı tane haşlanmış yumurta
  • Bir demet yeşil soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • Bir tutam dereotu
  • Bir tane limonun suyu
  • Zeytinyağı

Yapılışı
Haşlanan yumurta ve patatesleri büyük küp şeklinde doğrayarak karıştırın. 
Yeşillikleri doğrayarak üzerine ilave edin. 
Bir limonun suyunu üzerine sıkın.
Zeytinyağını da üzerine gezdirip güzelce  karıştırın.
Servis edin.

Meyveli Tart Tarifi Meyveli Tart Yapılışı Meyveli Tart Nasıl Yapılır

Meyveli Tart Tarifi, Meyveli Tart Yapılışı, Meyveli Tart Tarifi,  Meyveli Tart Malzemeleri, Kek Tarifleri, Tart Tarifi, Meyveli Tart Yapmanın Püf Noktaları.

Meyveli Tart Tarifi
Malzemeleri:

  • 2,5 su bardağı un
  • Yarım paket margarin
  • 2,5 kahve fincanı pudra şekeri
  • 1 tane  yumurta
  • 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket toz şanti
  • 1 paket tart jöle
  • 1 su bardağı süt
  • Mevsim meyveleri

Yapılışı
Unu, eritilmiş margarini, yumurtayı, pudra şekerini ve kabartma tozunu karıştırarak hamuru yoğurun.
Hamura portakal kabuğu rendesi ilave ettikten sonra tekrar yoğurun.
Hamuru yağlanmış tart kalıbına yarım santim olacak kalınlığında yayın.
Önceden 180 derecede ısıtılan fırında 20 dakika pişirin.
Süslemek için meyveleri ve krem şantiyi hazırlayın.
Fırından çıkardığınız tart kekinin üzerine şantiyi dökün.
Hazırladığınız jöleden 3 yemek kaşığı şantinin üzerine ekleyin.
İstediğiniz meyvelerle tartı süsleyin.
Son olarak kalan jöleyi meyvelerin üzerine dökerek servis yapın.

Kemikli Kuru Fasulye Tarifi Düdüklüde Kemikli Kuru Fasulye Nasıl Yapılır Tarifi

Kemikli Kuru Fasulye Tarifi  Düdüklüde Kemikli Kuru Fasulye Nasıl Yapılır Tarifi, Fasulye Yemekleri, Kuru Fasulye Kemikli Et Yemeği. 

Kemikli Kuru Fasulye
Malzemeleri:
  • İki su bardağı kuru fasulye
  • Etleri sıyrılmış kemik parçaları
  • İki tane soğan
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • Bir tatlı kaşığı biber salçası
  • Bir diş sarımsak
  • Bir tane kesme şeker
  • Su
  • Sıvı yağ
  • Tuz
Yapılışı
Kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatın. 
Fasulyeleri 15 dakika düdüklü tencerede haşlayın.
Daha sonra soğanları doğranıp fasulyenin üzerine ekleyin. 
Salçayı tuzu, sarımsağı, şekeri ilave ederek karıştırın. 
Son olarak kemikleri de ekledikten sonra üzerine kaynamış sıcak su ilave edin. 
Düdüklü tencerenin kapağı kapatılıp saat kadar pişirin.   

Rüya Gibi Bir İş Teklifi: Maaş+Yol+Köpekler



Yavru kedi videolarını komik bulmuyor musunuz? Hapşıran panda videosu gördüğünüzde "Dislike" butonuna basanlardan mısınız? Beğeni seviyeniz yüksek mi? İzlediğiniz videoların izlenme oranlarından etkilenmeyip, dislike verebilir misiniz? Cevabınız evetse, Viplay'in Sahibi sizi arıyor olabilir.

Viplay'i yüksek zevklere hitap eden video içerikleriyle beslemek istediklerini söyleyen Viplay'in Sahibi, geçen hafta kısa bir film ile Viplay ekibinin başına geçecek bir kişiyi işe almak istediğini söyledi. Film çekimi sırasında eğitimli köpeklerini yanından ayırmayan iş adamı, çekim bittikten sonra prodüksiyon ekibine binayı terk etmeleri için 10 saniye tanıdı ve üzerlerine köpeklerini saldı :)

Alınacak kişiye rüya gibi bir teklif ve ayrıcalıklı bir hayat sunulacağından bahseden filmi izlemek ve başvurmak isteyenlere:  http://bit.ly/16SrOaF

Bir bumads advertorial içeriğidir.

Soğan Kebabı Nasıl Yapılır Tarifi

Soğan Kebabı Nasıl Yapılır Tarifi 
Malzemeleri:

  • 10 tane küçük boy soğan
Köfte İçin:
  •  300 gran kıyma
  • İki diş sarımsak
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kimyon

Sosu İçin
  • Üç yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı su
  • Pulbiber
  • Bir kahve fincanı nar ekşisi

Yapılışı:
Soğanlar hariç, köfte malzemelerini karıştırarak yoğurun. 
Yoğurduğunuz köfte harcını dinlenmeye bırakın. 
Soğanların sadece en üstteki kabuğunu alın. 
Üstünde en az bir kat kabuk kalsın (en büyük özelliği kabuklu pişmesidir). 
Soğanların ucunu kesin ve ortasından bıçakla ikiye bölün. 
Alt kısımları yapışık kalsın. 
Soğanın ortasından bir miktar çıkarın. 
Köfteyi ceviz büyüklüğünde yuvarladıktan soğanların içine doldurun. 
Tüm soğanları bu şekilde doldurduktan sonra tepsiye dizin.
Tepsinin üzerine pul biber serpin, zeytinyağı gezdirin. 
Yarım su bardağı su ekleyerek 200 derecede ısıtılan fırında  pişirmeye başlayın. 
Soğanlar daha geç pişeceği için üzerini folyo ile kapatın. 
20 dakika pişirdikten sonra nar ekşisini üzerine dökün ve tekrar üzerini kapatın. 
Arada soğanın pişip pişmediğini kontrol edin. 
Soğanlar iyice yumuşayınca üsteki folyoyu kaldırın. 
Biraz daha daha pişirerek kızarmasını sağlayın. 

Acı Soslu Leblebi Tarifi Acı Soslu Leblebi Nasıl Yapılır

Acı Soslu Leblebi Tarifi

  • Haşlanmış nohut  
  • Sıvı yağ
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Yapılışı
Haşlanmış nohutları tavaya koyun.
Üzerine çok az sıvı yağ ilave edin.
İstediğimiz miktarda tuz, kırmızı pul biber ve karabiber ekip kavurun.
İsterseniz  fırına da sürüp kurutabilirsiniz.
Çayla birlikte atıştırmalık olarak servis yapabilirsiniz.

Evde Cips Tarifi Evde Cips Nasıl Yapılır Evde Cips Yapılışı

Evde Cips Tarifi Evde Cips Nasıl Yapılır Evde Cips Yapılışı, Cips Nasıl Yapılır, Cips Çeşitleri, Yemek tarifleri.

Evde Cips Nasıl Yapılır Tarifi

  • 4 tane patates
  • Tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı
Patatesleri soyacakla güzelce soyuyun.
Daha sonra soyacakla patatesleri soyar gibi dilimleyin.
Mutfak robotu dilim yapma aparatı çok ince dilimler yapıyorsa onunla  yapın.
Kestiğimiz patates dilimlerini kağıt havluyla kurulayın.
Yağ kızdıktan sonra teker teker yağa atın.
Rengi dönünce maşayla alıp kağıt havlu üzerine çıkarın.
Sulanmaması için tuzunu piştikten sonra serpin.

Kestane Nasıl Pişirilir

Kestane Nasıl Pişirilir

  • Kestaneyi sobanın üstünde veya tavada üzerini bıçakla yararak arada çevirerek  pişirebilirsiniz. 
  • Haşlama kestane yapmak için suya koyup kaynatmamız yeterli. Suda kaynatılan kestaneler bıçakla yarılmaz. Aksi taktirde içine su girdiği için tadı değişir. 

Bebek Bisküvisi Tarifi Bebek Bisküvisi Nasıl Yapılır

Bebek Bisküvisi Tarifi Bebek Bisküvisi Nasıl Yapılır, Bebek Bisküvisi Yapılışı, Bebek Bisküvisi Oktay Usta Tarifleri.

Bebek Bisküvisi Tarifi 
Malzemeleri:

  • İki çay bardağı tam buğday unu
  • İki çay bardağı pirinç unu
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 1/4 çay bardağı süt
  • İki çorba kaşığı pekmez
  • 125 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı 

Yapılışı
Öncelikle tereyağı ve diğer malzemelerin tamamını karıştırarak yumuşak bir hamur yapın.
Hamuru başparmak kalınlığında açın.
Başparmak büyüklüğünde dilimleyip tepsiye dizin.
Üzerine çatalla bastırıp şekil verin.
170 derecede ısıtılan fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.

Zeytinyağlı Barbunya Yapılışı Zeytinyağlı Barbunya Nasıl Yapılır Tarifi

Zeytinyağlı Barbunya Yapılışı, Zeytinyağlı Barbunya Tarifi, Zeytinyağlı Barbunya Nasıl Yapılır, Zeytinyağlı Barbunya Yemeği.



Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

Malzemeleri:

  • 400 gram barbunya ( konserve olabilir)
  • 2 tane büyük boy havuç
  • 1 tane kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 tane küp şeker
  • Karabiber
  • Tuz

Yapılışı
Soğan ve havuçları doğrayın.
Tencereye zeytinyağı koyarak soğanları soteleyin.
Daha sonra havuçları ekleyip soteleyin.
Salçayı, şekeri ve barbunyayı ilave ederek karıştırın.
Üzerini iki parmak kadar geçene kadar su ilave edin.
Barbunyalar yumuşayıncaya kadar arada kontrol erek orta ateşte pişirin.
Piştikten sonra maydanozla süsleyerek pilavla servis yapın.

Elmalı Diyet Kek Tarifi Diyet Kek Tarifleri Diyet Yemekler Diyet Yemek Tarifleri

Elmalı Diyet Kek Tarifi Diyet Kek Tarifleri Diyet Yemekler Diyet Yemek Tarifleri, Elmalı Diyet Yemek Tarifleri, Elmalı Diyet Kek Tarifi, Elmalı Diyet Kek Oktay Usta Tarifleri, Elmalı Diyet Kek Tarifleri,  Elmalı Diyet Kek Nasıl Pişirilir,  Diyet Yemeklerden Elmalı Diyet  Kek Malzemeleri.

Elmalı Diyet Kek Tarifi 
Malzemeleri:  

  • Yarım çay bardağı esmer şeker
  • Yarım çay bardağı yağsız süt
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı kepekli un
  • Yarım çay bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tane elma
  • Yarım paket kabartma tozu

Yapılışı:
Şeker ve yumurtayı karıştırarak güzelce çırpın.
Elmayı soyup tavla zarı şeklinde doğrayın.
Bir yemek kaşığı su ilave ederek 3-4 dakika yumuşayana kadar pişirin
Daha sonra tüm malzemeleri ekleyip tekrar çırpın.
Karışımı yağladığımız kek kalıbına dökün.
Önceden 170 derecede ısıtılan  fırına verin.
Ilıdıktan sonra servis edin.
Afiyet olsun...

Yeşil Mercimek Köftesi Yeşil Tarifi Mercimek Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi

Yeşil Mercimek Köftesi Yeşil Tarifi Mercimek Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi, Yeşil Mercimek Köftesi Oktay Usta Tarifleri.

Yeşil Mercimek Köftesi 
Malzemeleri:

  • 200 gram haşlanmış ve süzülmüş yeşil mercimek
  • Bir avuç ceviz
  • Üç diş sarımsak
  • Yarım limonun suyu
  • Bir çorba kaşığı zeytinyağı
  • Bir tane yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • İki yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
  • İki yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
  • Galeta unu
  • Kızartmak için:
  • Sıvı yağ

Yapılışı
Haşlanmış mercimekleri haşladıktan sonra iyice süzün.
Robota koyun ve içine cevizi, sarımsağı, baharatlarını, limon suyunu ve zeytinyağını koyun iyice çekin.
Bir kaseye koyun, içine yumurtayı kırın, galeta unu ve yeşillikleri ilave ederek yoğurun.
Büyük köfteler yapın ve kızartın.

Mercimekli Kısır Tarifi Mercimekli ve Bulgurlu Kısır Tarifi

Mercimekli Kısır Tarifi, Mercimekli Kısır Nasıl Yapılır Tarifi, Yemek Tarifleri, Mercimekli ve Bulgurlu Kısır Tarifi, Mercimekli Kısır Malzemeleri, Mercimekli Kısır Yapılışı.

Mercimekli Kısır Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • İki su bardağı ince bulgur
  • 6 tane taze soğan
  • Bir demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • Bir yemek kaşığı biber salçası
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • Zeytinyağı
  • Limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Nane

Yapılışı
Büyük bir kaseye bulguru koyun.
Üzerine çıkacak kadar sıcak su koyarak şişmesini bekleyin.
Bulgurlar şişince mercimeği ekleyerek karıştırın.
Taze soğan, dereotu ve maydanozu ince ince  kıyın.
İlk önce bulgurlu mercimek  karışımına salçalarını ekleyin ve güzelce karıştırın.
Maydanozu, taze soğanı ve dereotunu ilave ederek karıştırın.
Üzerine zeytinyağı, limon suyunu ve baharatlarını ekleyerek tekrar karıştırın.
Soğuk olarak servis yapın.

Kakaolu Islak Kurabiye Tarifi Kakaolu Kurabiye Yapılışı Oktay Ustadan Kurabiye Tarifi

Kakaolu Islak Kurabiye Tarifi Kakaolu Kurabiye Yapılışı Oktay Ustadan Kurabiye Tarifi, Kakaolu Islak Kurabiyenin Malzemeleri, kakaolu islak kurabiye yemek tarifi, kakaolu islak kurabiye oktay usta, kakaolu islak kurabiye nasıl yapılır, kakaolu islak kurabiyeler, fırında kakaolu islak kurabiye, kakaolu ıslak kurabiye tarifi resimli, oktay usta kakaolu ıslak kurabiye, kakolu ıslak kurabiye.

Kakaolu Islak Kurabiye Tarifi
Malzemeleri
  • Bir tane yumurta
  • Bir çay bardağı sıvıyağ
  • Bir çay bardağı şeker
  • 125 gram margarin  (yarım paket)
  • Dört yemek kaşığı kakao
  • Bir paket kabartma tozu
  • Bir paket vanilya
  • Üç su bardağı un
Şerbeti için 
  • İki çay bardağı su
  • İki çay bardağı şeker
Yapılışı
Su ile şekeri kaynatıp soğumaya bırakın.
Bir tane yumurtayı mikser ile çırpın. 
Yağı ve şekeri ilave edip 5 dakika daha çırpın. 
Kalan malzemelerin tamamını ekleyip güzelce yoğurun. 
Kulak memesi kıvamında bir hamur yapın. 
Hamurdan küçük parçalar kopararak yuvarlayıp şekil verin.
Yağlanmış tepsiye dizerek orta dereceli fırında pişirin.
Üzerleri çatlamaya başlayınca kürdan ile pişip pişmediğine bakıp fırını kapatın. 
Kurabiyeleri sıcak sıcak önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbetin içine bırakın.
Hemen çıkarıp servis tabağına alın.

Un Kurabiyesi Yapılışı Un Kurabiyesi Tarifi Un Kurabiyesi Oktay Usta Tarifleri

Un Kurabiyesi Yapılışı Un Kurabiyesi Tarifi Un Kurabiyesi Oktay Usta Tarifleri, Kurabiye Tarifler, Kurabiye Yapmanın Püf Noktaları, Mis Un Kurabiyesi Malzemeleri.

Un Kurabiyesi Tarifi
Malzemeleri:
  • 1 paket margarin (Hamurişi için olan margarinlerden)
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı pudra şekeri

Yapılışı
Yağı çatalla iyice ezerek krem kıvamına getirin.
Tüm malzemeleri ezilen yağın içine  ilave ederek yoğurun.
Yoğurduğunuz hamuru 15 20 dakika dinlendirin.
Parçalar kopararak istediğiniz çekli vererek tepsiye dizin.
Önceden 175 derecede ısıtılan fırında pişirin.
Üzeri hafifçe renk değiştirdiğinde fırından alın.
Ilıdıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Hamsi Tava Tarifi Hamsi Tava Yapılışı Hamsi Tavası Oktay Usta Tarifleri Tavada Hamsi Pişirmenin Püf Noktası

Tavada Hamsi Pişirmenin Püf Noktası, Hamsi Tava Tarifi Hamsi Tava Yapılışı Hamsi Tavası Oktay Usta Tarifleri, Balık Yemekleri, Deniz ürünleri Pişirmek, Balık Nasıl Pişirilir Tarifi, Balık Pişirmenin Püf Noktaları, Hamsi Tavası Yapılışı.

Hamsi Tavası Tarifleri
Malzemeleri
  • 40 tane hamsi
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 tane yumurta
  • 4 çorba kaşığı un
  • Yarım limon
  • Tuz
  • Biraz su
Yapılışı
Hamsileri temizlenmeden önce bol suda yıkayın.
Daha sonra başları kesin, içleri temizleyin, tekrar yıkayın ve tuzlayın. 
Sularının iyice süzülmesi için süzgece koyarak süzülmesini sağlayın.
Bir kabın içine yumurtaları kırın. 
İçine un, su ve tuz ilave edip, çatalla iyice çırpın. 
Sıvıyağı tavada kızdırın.
Balıkları, ikişer, üçer kuyruklarından tutarak unlu bulamaca batırın.
Sıvıyağa bırakılarak iki tarafını da kızartın.
Sıcakken limon sıkıp servis yapın.

Garnitürlü Patates Salatası Tarifi Patates Salatası Yapılışı Patates Salatası Nasıl Yapılır Tarifi

Garnitürlü Patates Salatası Tarifi Patates Salatası Yapılışı Patates Salatası Nasıl Yapılır Tarifi, Patates Yemekleri, Yemek tarifleri, Salata Tarifleri, yemek Yapmanın Püf Noktaları.

Garnitürlü Patates Salatası Tarifi
Malzemeler:

  • Dört tane haşlanmış patates
  • Bir kase haşlanmış bezelye
  • İki tane haşlanmış havuç
  • Dört tane kornişon turşu
  • Bir tane kırmızı biber
  • Bir konserve mısır
  • Dereotu
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Limon
  • Zeytinyağı

Yapılışı:
Haşlanmış ve küp küp doğranmış patatesleri bir kaseye koyun.
Diğer sebzelerin hepsi doğranıp patatese ilave edin.
Tuz, limon ve zeytinyağı ilave ederek karıştırın.


Kurabiye Tarifi Kurabiye Yapılışı Kurabiye Nasıl Yapılır

Kurabiye Tarifi Kurabiye Yapılışı Kurabiye Nasıl Yapılır, Kurabiye Yapmanın Püf Noktaları, Ağızda Dağılan Kurabiye Yapmanın Püf Noktaları.

Kurabiye Tarifi
Malzemeleri:
  • Bir paket margarin
  • Bir çay bardağı toz şeker
  • Bir çay bardağı zeytin yağı
  • İki tane yumurta
  • Bir paket kabartma tozu
  • Üç çorba kaşığı yoğurt
  • Bir çay kaşığı karbonat
  • Un
İç İçin Malzemeleri:
  • Ceviz
  • Tarçın
  • Hindistancevizi
  • Pudra şekeri
Yapılışı
Margarin, şeker, yağ, yumurta, yoğurt, karbonat ve una katılmış kabartma tozunu  karıştırın.
Orta sertlikte bir hamur elde edilir.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp avuç içinde açılır.
İçine ceviz tarçın ve hindistan cevizi karışımı koyulup kapatılır.
Orta hararetli fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Kurabiyeler biraz soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.

Çikolatalı Fındıklı Kurabiye Yapılışı Çikolatalı Fındıklı Kurabiye Nasıl Yapılır Tarifi

Çikolatalı Fındıklı Kurabiye Yapılışı, Çikolatalı Fındıklı Kurabiye Tarifi, Çikolatalı Fındıklı Kurabiye Nasıl Yapılır, Kurabiye Tarifleri, Kurabiyeler.

Çikolatalı Fındıklı Kurabiye Yapılışı
Malzemeleri:

  • 1,5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı kakao
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı dövülmüş fındık veya ceviz
  • 100 gram küp küp kesilmiş margarin
  • 1 tane yumurta
  • Yaklaşık 1 çorba kaşığı soğuk su
  • 1/3 su bardağı çikolatalı fındık ezmesi

Yapılışı
İki adet fırın tepsisini yağlayın. Üzerini yağlı kağıtla kaplayın. Un, kakao, şeker ve fındıkları robotta çekin. Yağı ilave edin. Yarım dakika, karışım ekmek ufağı görünümü alana dek tekrar çekin. Yumurtayı ve yeteri kadar suyu ekleyin. Hamur haline gelene dek karıştırın.

Hamuru hafifçe unlanmış bir zemine alın. Yarım dakika kadar yoğurun. Hamuru büyük bir parça yağlı kağıdın üzerinde açın. 25x35 cm. boyutlarında bir dikdörtgen elde edin. Fazla kenarları kesin.

Hamurun üzerine çikolatalı fındık ezmesini sürün. Kağıtla hamuru kaldırarak kısa kenardan başlamak üzere rulo yapın. Kağıda sarın, plastik folyoyla örtün. 30 dakika buzdolabında bekletin.

Fırını önceden 180 derecede ısıtın. Hamuru 1 cm. kalınlığında dilimlere bölün. Tepsiye aralarında biraz mesafe bırakarak dizin. 10-12 dakika pişirin. Bir fırın ızgarasının üzerinde soğutun.

Patatesli Patlıcan Türlüsü Yapılışı Patatesli Patlıcan Tarifi

Patatesli Patlıcan Türlüsü Yapılışı, Patatesli Patlıcan Tarifi, Patatesli Patlıcan Yemeği, Yemek Tarifi, Patatesli Patlıcan Türlüsünün Yapılışı, Patates Yemekleri, Oktay Usta Tarifleri, Patatesli Patlıcan Türlüsü Tarifi, Patlıcan Yemekleri, Patatesli Patlıcan Yemeği Malzemeleri.

Patatesli Patlıcan Yemeği Tarifi
Malzemeleri:
  • Beş tane patlıcan
  • İki tane kuru soğan
  • Altı diş sarımsak
  • Sekiz tane sivri biber (Acı tatlı karışık olabilir)
  • Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
  • Üç tane patates
  • Dört tane domates  
  • Yarım çay bardağı kaynar su
  • Tuz

Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyup irice küpler halinde doğrayın. 
Hepsini bir kaba alıp üzerine biraz tuz serperek ovun ve bu halde bir süre bekletin.
Soğanı soyup yemeklik doğrayın.
Samısakları soyun, biberleri temizleyip doğrayın. 
Hepsini zeytinyağıyla beraber yayvan bir tencereye koyarak kavurun.
Patatesleri soyup doğrayın, tencereye ilave edip bir süre daha kavurun.
Domatesleri soyun, irice küpler halinde doğrayıp tencereye ekleyin. 
Patlıcanları birkaç kez sudan geçirip tencereye ilave edin. 
Onları da bir süre kavurduktan sonra kaynamış suyu ilave edin. 
Bir taşım kaynadıktan sonra altını kısın. 
Tencerenin kapağını kapatıp patatesler pişene kadar pişirin. 
Patatesler pişince patlıcanlar da pişmiş demektir.
En son tuzu ilave edin.
Servis yaparken çok fazla karıştırmayın.
Patlıcanları ezmemeye özen gösterek tabaklara paylaştırın.

Patlıcan Musakka Yapılışı Patlıcan Musakka Tarifi Patlıcan Musakka Nasıl Yapılır

Patlıcan Musakka Yapılışı Patlıcan Musakka Tarifi Patlıcan Musakka Nasıl Yapılır, Musakka Yapmanın Püf Noktaları.

Patlıcan Musakka Tarifi
Malzemeleri:

  • 5 tane patlıcan
  • 250 gram kuşbaşı et veya kıyma
  • 2 tane domates
  • 1 tane soğan
  • 1.5 yemek kaşığı karışık salça
  • 4 diş sarımsak 
  • Sıvı yağ
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Yapılışı
Patlıcan çizgili soyarak dilimleyin.
Tencerede sıvıyağı  kızdırın patlıcanları kızartın.
Başka bir tencerede yemeklik doğranan soğanı kavurun.
Soğanlar pembeleştikten sonra kuşbaşı eti ilave edin.
Tencerenin kapağını kapatın, sulanan etler tekrar suyunu çekene kadar kavurun.
Minik minik doğradığınız domatesi, baharatları, salça ve doğranan sarımsakları ilave edin. 
Suyu çok azalırsa bir çay bardağı kadar sıcak su ilave edin.
Etler pişene kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Patlıcanları borcam ya da tepsiye dizerek üzerine hazırladığınız soslu etleri yayın. 
Üzerine domates dilimleri ve biber koyabilirsiniz. 
Fırına sürerek 15 dakika daha pişirin.

Şakşuka Yapılışı Şakşuka Tarifi Şakşuka Nasıl Yapılır

Şakşuka Yapılışı Şakşuka Tarifi Şakşuka Nasıl Yapılır, Şakşuka Yemeği, Şakşuka Malzemeleri, Oktay Ustadan Şakşuka  Yemek Tarifleri.

Şakşuka Tarifi
Malzemeleri:

  • 3 tane kemer patlıcan
  • 4 tane domates
  • 3 tane yeşil biber
  • 1 tane büyük boy kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım limon
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı (Ayçiçek yağı da olur)
  • 2 tane kesme şeker

Yapılışı
Patlıcanların kabuğu alacalı veya tam olarak soyun, küp şeklinde doğrayın.
Tuzlu suya koyarak yarım saat bekletin.
Patlıcanları süzerek kurulayın.
Kızgın sıvı yağda kızartın.
Fazla yağını bırakması için kağıt havlu açılmış geniş bir kaba yayın.
Tavaya 3 kaşık zeytinyağı koyularak ocağa alın.
Biberleri ve soğanı küçük küçük doğrayın.
Tavadaki kızgın yağda  bir miktar kavrun.
Üzerine kabuğu soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış domates, tuz ve kesme şekerler ilave edin.
Domatesler soluncaya kadar pişirin.
Sos piştikten sonra ocağın altı kapatın.
İçine çok ufak doğranmış veya ezilmiş sarımsaklarla birlikte yarım limonun suyunu ekleyin.
Derin ve geniş bir kaba alınan patlıcanların üzerine hazırladığımız sos ekleyerek karıştırın.
Biraz soğuduktan sonra servis yapın.

Not: Şakşukanın içine 3-4 tane kızarmış yeşil biber eklerseniz lezzetine lezzet katarsınız.

Sütlü Patates Püresi Tarifi Patates Püresi Yapılışı Patates Püresi Nasıl Yapılır Tarifi

Sütlü Patates Püresi Tarifi Patates Püresi Yapılışı Patates Püresi Nasıl Yapılır Tarifi, Patates Yemekleri, Patates Yemeği.

Patates Püresi Tarifi 
Malzemeleri:

  • 2 tane irice patates
  • Yarım su bardağı süt
  • Bir yemek kaşığı tereyağı (Margarin de olabilir)
  • İki yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri (sevmiyorsanız katmayın)
  • Tuz

Yapılışı
Patateslerin yıkadıktan sonra tuz ilave ettiğiniz suda pişirin. 
Haşlanmış patateslerin suyunu süzün, kabuklarını soyun.
Üzerine tereyağı ve lezzetini arttırmak için kaşar peyniri ilave edin.
Patatesleri püre haline gelene kadar çatal ezin, ya da blender ile karıştırın. 
Pürenin üzerine sütü dökerek iyice karıştırın.

Kısır Yapılışı Kısır Tarifi Kısır Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri

Kısır Yapılışı Kısır Tarifi Kısır Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri, Kısır Tarifleri, Kısır Malzemeleri, Kısır Yapmanın Püf Noktaları, Mis Gibi kısır Nasıl Yapılır.

Kısır Tarifi
Malzemeleri:
  • İki su bardağı ince kısırlık bulgur
  • Bir demet taze soğan
  • Yarım demet maydanoz (Yeşillik çok olsun istiyorsanız arttırbilirsiniz)
  • Yarım demet dereotu
  • İki tatlı kaşığı kuru nane
  • İki çorba kaşığı domates salçası
  • İki çorba kaşığı biber salça 
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir çay kaşığı kırmızıbiber
  • Bir çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Bir tane limonun limonun suyu ( Limonlu seviyorsanız sonradan üzerine limon sıkabilirsiniz)
  • Salata yaprakları
Yapılışı
Bulguru yıkayıp tencereye koyun.
Üzerine bulgurun hizasından biraz az olacak kadar sıcak su koyun.
Tencerenin kapağını kapatıp, bulgurun suyu çekmesini bekleyin.
Bulgur soğuduktan sonra ince kıyılmış taze soğan, maydanoz, dereotu, nane, domates, biber salçası, tuz, karabiber, kırmızıbiber, pulbiber, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
Kısırı salata yaprakları içinde servis yapabilirsiniz

Peynirli Haçapur Tarifi Peynirli Haçapur Yapılışı Ardahan Yöresi Yemekleri

Peynirli Haçapur Tarifi Peynirli Haçapur Yapılışı Ardahan Yöresi Yemekleri, Çökelekli Haçapur Tarifi, Peynirli Haçapur Tarifi.

Peynirli Haçapur Tarifi
Malzemeleri
  • Un
  • Hamur mayası
  • Çökelek peyniri
  • Maydanoz
  • Pul biber
  • Bir yemek kaşığı tereyağı ya da sıvıyağ
  • Tuz
  • Ilık su
Yapılışı
Önce un, su ve mayayı karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur yapın.
Hamur kabarana kadar bekletin.
Çökelek, maydanoz, pulbiber, yağ ve tuzu karıştırarak iç harcını hazırlayın.
Mayalanmış hamurdan yumurtadan biraz büyük parçalar kopararak yemek tabağı kadar açın.
Açtığınız hamurun üzerine iki yemek kaşığı harçtan koyarak yayın.
Son olarak yarım ay şeklinde kapatın.
Üzerine yağ sürdükten sonra, hafifçe yağladığınız tavada yada varsa saçta pişirin.
Sıcak sıcak çayla servis yapın.
Afiyet olsun...


Cacık Yapılışı Cacık Tarifi Cacık Nasıl Yapılır

Cacık Yapılışı Cacık Tarifi Cacık Nasıl Yapılır, Salatalı Cacık Yapmak, Zeytinyağlı Sarmısaklı Yoğurtlu Salatalı Dereotlu Cacık, Cacık Malzemeleri

Cacık Tarifi
Malzemeler

  • 2 tane salatalık
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı Zeytinyağı
  • 4 dal dere otu
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı Su
  • Tuz

Yapılışı
Salatalıkları yıkayıp rendeleyin.
Sarımısağı tuz ile dövün yoğurtla karıştırıp suyu ilave edin.
Rendelenmiş salatalıkların ilave ederek karıştırın.
Kaselere koyduktan sonra üstlerine kıyılmış dere otu serpin.
Biraz da zeytinyağı gezdirin.

Not: Çacık boza kıvamında olmalıdır.

Orman Kebabı Yapılışı Orman Kebabı Tarifi

Orman Kebabı Yapılışı Orman Kebabı Tarifi, Orman Kebabı Malzemeleri Kebap Tarifleri, Kebap Çeşitleri Orman Kebabı Oktay Usta Tarifi

Orman Kebabı Tarifi
Malzemeleri:

  • 600 gram kuzu kuşbaşı
  • 60 gram margarin
  • 100 gram soğan
  • 300 gram patates
  • 150 gram havuç
  • Baharat torbası
  • 2.5 bardak Su
  • 150 gram bezelye
  • Tuz
  • Kekik

Yapılışı
Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Patatesin kabuklarını soyun. Havucu kazıyın. Her iki sebzeyi de iri zar biçimi doğrayın. Bezelyeyi ayıklayın.

Havuç ve bezelyeyi içine biraz tuz atılmış bol suda haşlayın. Sebzeler daha diri iken kabı ateşten alın. Sebzeleri bir süzgece aktarın. Sularını iyice süzdürün.

Yağın üçte birini orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca önce patatesleri koyun. Bir kevgirle sık sık karıştırarak, 3-4 dakika, patateslerin dışı sert bir kabuk bağlamaya başlayıncaya kadar kızartın. Patatesleri, yağını süzdürerek tencereden bir başka kaba aktarın.

Aynı yağda eğer gerekirse biraz daha yağ ilave edebilirsiniz hafifçe haşlanmış havuç ve bezelyeyi de kızartın. Sebzeleri kızarttıktan sonra yağlarını süzdürüp, patateslerin bulunduğu kaba aktarın.

Kalan yağı, orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca, kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin. Ateşi açın. Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin.

Soğanı tenceredeki etlere ilave edin. Yine ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha pişirin. Tuzunu ve kekiğini koyup, karıştırın. Sebzeleri katın. Suyu ilave edip, bir taşım kaynatın. Bu arada tencerenin üzerinde oluşan kefi, bir kevgirle alıp, atın. Baharat torbasını koyun.

Ateşi kısın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Kebabı, ağır ateşte 25-30 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin. Gerekirse pişirme süresini uzatın.

Acılı Kurabiye Yapılışı Acılı Kurabiye Tarifi Acılı Kurabiye Nasıl Yapılır

Acılı Kurabiye Yapılışı Acılı Kurabiye Tarifi Acılı Kurabiye Nasıl Yapılır, Kurabiye Tarifleri, Kurabiyeler, Kurabiye Yapmanın Püf Noktaları.

Acılı Kurabiye Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir paket margarin
  • Bir tane yumurta
  • Birtatlı kaşığı karabiber
  • Bir tatlı kaşığı pulbiber
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir tatlı kaşığı karbonat
  • Bir fincan sirke
  • Alabildiği kadar un
  • Susam

Yapılışı
Yumurtanın sarısıyla beyazını ayırın.
Yumurtanın sarısını diğer bütün malzemelerle birlikte iyice karıştırın.
Alabildiği kadar un ilave ederek karıştırın
Hamur hazırlandıktan sonra istediğiniz şekilleri verin.
Üstünü önce yumurtanın beyazına sonra susama batırıp tepsiye dizin.
Bu işlemleri yaptıktan sonra fırına verin.
Hafif rengi pembeleşince fırından alın.

Domates Çorbası Yapılışı Domates Çorbası Nasıl Yapılır Tarifi

Domates Çorbası Yapılışı Domates Çorbası Nasıl Yapılır Tarifi, Yemek Tarifleri, Çorba Tarifleri, Çorbalar. 

Domates Çorbası Tarifi
Malzemeleri:

  • 5 tane domates
  • 5 su bardağı su
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı margarin ya da tereyağı 
  • 3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri 
  • Tuz

Yapılışı
Önce yağ ve unu hafif ateşte karıştırarak üzerine azar azar süt ilave edin.
Pürtüksüz bir bulamaç elde edin.
Rendelediğiniz domatesleri ilave ederek karıştırmaya devam edin.
Beş bardak suyu ekleyin
Çorba hafifçe koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin.
Beş dakika kadar kaynatıp  ateşten alın kapatın.
Çorban pürtüklü olursa tencerenizin içinde el mixerini  1-2 defa çevirin.
Sıcakken üzerine rendelenmiş kaşar peyniri gezdirerek servis yapın.

Kolay Kurabiye Tarifi Kolay Kurabiye Yapılışı Kolay Kurabiye Nasıl Yapılır

Kurabiye Yapmanın Püf Noktaları, Kolay Kurabiye Tarifi Kolay Kurabiye Yapılışı, Kolay Kurabiye Nasıl Yapılır, Kolay Kurabiye Nasıl Pişirilir, Kolay Kurabiye Malzemeleri, Kolay Kurabiye Oktay Usta Tarifleri, Kurabiye Tarifleri, Kurabiyeler.

Kolay Kurabiye Tarifi
Malzemeleri:

  • 1 kilogram un
  • 4 tane yumurta
  • Yarım su bardağı yağ
  • Bir su bardağı yoğurt
  • Bir tatlı kaşığı karbonat
  • Bir tane limonun rendesi
  • Bir su bardağı şeker

Yapılışı
Yoğurt, karbonat, 3 yumurta, şeker, limon rendesi ve yağı iyice karıştırın
Üstüne un ilave edip yumuşakça bir hamur yapın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp toplar yapın.
 Tepsiye ikişer santimlik aralarla dizin.
Kalan bir yumurtayı kurabiyelerin üzerlerine sürün.
Son olarak üzerlerine biraz toz şeker ve dövülmüş ceviz serpin.
Orta hararetteki fırında çok hafif  pembeleşene kadar pişirin.

Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi Hindistan Cevizli Kurabiye Yapılışı

Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi
Malzemeleri:

  • Yatari kadar un
  • 2 tane yumurta
  • 125 (yarım paket) gram margarin  
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay fincanı toz şeker
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi rendesi

Yapılışı
Margarini oda sıcaklığında yumuşatın.
Yumurtanın birinin beyazını ayırın.
Margarini, yumurta sarısını, toz şekeri, hindistan cevizini, 1 yumurtayı ve kabartına tozunu karıştırın.
Alabildiği kadar un ilave edip katı  bir hamur elde edin.
Yumurta iriliğinde parçalara kopararak elinizde yuvarlayın.
Önce bir tarafını yumurta akına, ardından da toz şekere batırıp tepsiye dizin.
Orta sıcaklıktaki fırında hafif rengi değişene kadar pişirin.

Kemik Etli Patates Yemeği Kemiki Patates Yemeği Yapılışı

Kemik Etli Patates Yemeği Kemiki Patates Yemeği Yapılışı, Patates Yemeği Tarifi, Kemikli Pates Nasıl Yapılır, Kemikli Yemekler, Patatesli Et Yemeği Yapılışı, Yemek tarifleri.

Kemik Etli Patates Yemeği
Malzemeler:

  • Bir kaç parça kemikli et
  • 3 tane patates
  • Tereyaği
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • 1 yemek kaşığı salça

Yapılışı
Kemikli etleri tencereye koyup biraz kavurun.
Sonra bir çay bardağı kaynamış su ilave edin.
Ocağın altını kısık ayara getirin.
Etler iyice yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
Sonra baharatları ve küp küp doğranmış patatesleri koyun.
1 litre kaynamış su ilave edip kısık ateşte pişirin.
Yemek piştikten sonra sıcak sıcak servis yapın.

Fırında Patates Buğulama Tarifi Fırında Patates Buğulama Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifleri

Fırında Patates Buğulama Tarifi, Fırında Patates Buğulama Nasıl Yapılır Tarifi, Fırında Patates Buğulama Yapılışı, Fırında Patatesli Tavuk, Fırında Patates Buğulama Oktay Usta Tarifi, Patates Buğulamanın Ypılışı, Patates Yemekleri, Patates Tarifleri.

Fırında Patates Buğulama Tarifi
Malzemeleri:
  • Bir kilogram patates
  • Dört tane tavuk budu
  • Bir çorba kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı su
  • Bir su bardağı konserve bezelye
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
Yapılışı
Patatesleri soyduktan sonra yuvarlak dilimler halinde kesin.
Tavuk butlarını yıkayıp kurulayın.
Fırın tepsisine sıvı yağ döküp patates dilimlerini tepsiye yayın.
Patatesleri karıştırarak yağın patateslerin tamamına bulaşmasını sağlayayın.
Tavuk butlarını da tepsiye yerleştirin.
Tuzunu ve baharatlarını ilave ederek tekrar karıştırın.
Önceden ısıtılmış orta ısılı fırına verin.
Butların üzeri pembeleşip patatesler hafifçe yumuşayana kadar pişirin.
Tepsiyi fırından alın.
Salçayı su ile karıştırıp butların ve patateslerin üzerinde gezdirin.
Konserve bezelyeleri de ekleyerek tekrar fırına verin.
Bu kez patatesler ve butlar tamamen yumuşayana kadar pişirin.
Fırından aldıktan sonra sade pilav eşliğinde servis edebilirsiniz.

Sebzeli Tavuk Tarifi Sebzeli Tavuk Yapılışı Sebzeli Tavuk Oktay Usta Tarifleri

Sebzeli Tavuk Tarifi Sebzeli Tavuk Yapılışı Sebzeli Tavuk Oktay Usta Tarifleri, Tavuk yemekleri, Fırında Tavuk Nasıl Yapılır.

Sebzeli Tavuk Tarifi 
Malzemeleri:

  • 1 çay bardağı beyaz şarap
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 4 tane tavuk but  
  • 2 tane havuç
  • 2 tane ince pırasa
  • 1 tane kereviz
  • 2 tane soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 2 yemek kaşığı silme un
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı süt kreması
Yapılışı
Şarap ve kekiği güzelce karıştırın.
Butları eklem yerlerinden ikiye ayırın.
Şaraplı karışımı üzerlerine dökün.
Bir gece buzdolabında bekletin.
Sebze ve soğanları ayıklayıp yıkadıktan sonra küçük küçük doğrayın.
Butları terbiyeden çıkarıp kağıt havlu ile kurulayın, üzerine tuz ve karabiber döküp karıştırın.
Kızgın yağda butların her iki tarafları da kızartıp çıkartın.
Sebze ve soğanları tavadaki yağda pembeleştirin.
Tuz ve karabiberini ilave edin, üzerlerine unu serpip biraz daha kavurun.
Tavukları terbiye ettiğiniz sosu, et suyunu ve kremayı karıştırıp bir taşım kaynatın.
Tuz, karabiber katın.
Butları sosa katıp ağzı açık olarak 280 derecede ısıtılan fırının alttan 2. rafında 25 dakika pişirin.

İç Pilavlı Piliç Dolması Tarifi İç Pilavlı Piliç Dolması Yapılışı

İç Pilavlı Piliç Dolması Tarifi İç Pilavlı Piliç Dolması Yapılışı, İç Pilavlı Piliç Dolması Oktay Usta Tarifi, Yemek Tarifleri

İç Pilavlı Piliç Dolması Tarifi 
Malzemeleri:

  • 1 tane fırında kızarmış bütün tavuk
  • 500 gram iyi kalite pirinç
  • 125 gram tereyağı veya margarin
  • 4 veya 5 bardak et suyu veya normal kaynamış su
  • 80 gram dolma fıstığı
  • 80 gram kuş üzümü
  • 200 gram ince küp şeklinde doğranmış kuzu ciğeri
  • Yarım bağ ince kıyılmış dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yenibahar
  • 2 tane ince küp şeklinde doğranmış kuru soğan

Yapılışı
Pirincin taşlarını ayıklayın ve bir kabın içine koyup içine bir avuç tuz koyun. 
Ilık suda 15 dakika bekletin. 
Tencereyi ocağın üzerine koyun. 
İçine yağı koyun ve altını yakın. 
80 gram dolma fıstığını ilave ederek pembeleşinceye kadar kavurun.
Sonra soğanı ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurun ve ciğeri ilave edin. 
Ciğer kavrulduktan sonra pirinci yıkayıp süzdürün. 
Aynı tencereye koyup 5 dakika kavurun. 
Daha sonra tuzu, karabiberi ve kimyonu ilave ederek bir dakika kavurun.
Suyun tamamını, kuş üzümü ilave ederek bir sefer kaynattıktan sonra ateşi ağır hale getirin.
Piştikten sonra dereotunu ilave ederek karıştırın. 
Tavuğu fırında kızartıp içini pilavla doldurun. 
Tekrar fırına koyarak 180 derecede 5 dakika pişirdikten sonra servis yapın.



Fırında Hindi Budu Tarifi Fırında Hindi Budu Nasıl Pişirilir Fırında Hindi Budu Oktay Usta Tarifleri

Fırında Hindi Budu Tarifi Fırında Hindi Budu Nasıl Pişirilir Fırında Hindi Budu Oktay Usta Tarifleri, Yemek Tarifleri, Hindi Yemekleri, Fırında Hindi Yapılışı.

Fırında Hindi Budu Tarifi 
Malzemeleri:

  • 1 tane hindi budu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 4 tane patates
  • 1 çorba kasığı sıvı yağ
  • Süslemek için: Sebze

Yapılışı
Öncelikle sosunu hazırlayın.
Sıvı yağı, tuzu, 1 çay kasığı karabiberi, 1 çay kasığı kırmızıbiberi ve 1 çay kaşığı kekiği karıştırın.
Hazırladığınız baharatlı sosa hindi budunu bulayın.
Yanmaz fırın torbasının içine koyun.
Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin.
Patatesleri haşladıktan sonra rendeleyin.
Teflon tavaya bir çorba kaşığı sıvı yağı koyun.
Rendelenmiş patatesi yağda kızartın.
Servis tabağına koyun.
Üzerine hindi budunu koyun.
Çeşitli sebzelerle süsleyip servis yapın.