Sağlıklı Aşure Tarifi
Malzemeleri:
- Bir su bardağı aşurelik buğday
- Yarım su bardağı kuru fasulye
- Yarım su bardağı nohut
- Sekiz tane kuru kayısı
- Yedi tane sarı kayısı
- Dört tane kuru incir
- Yarım çay bardağı kuru üzüm
- 1,5 çay bardağı çam balı
- Altı tane karanfil
- Bir su bardağı süt
- Bir tane kırmızı elma
Üzerini süslemek için
- Yarım çay bardağı kırmızı nar
- Ceviz
- Fındık
- Badem
- Hindistan cevizi
- Tarçın
- Bir yemek kaşığı kuş üzümü
Yapılışı
Malzemeler ayrı ayrı kaplarda az suyla yumuşayana kadar haşlayın.
Haşlama sularını dökmeden malzemeleri birbirine karıştırın.
İstediğiniz kıvama gelene kadar biraz daha pişirin.
Aşure piştikten sonra sütü, balı ve elma dilimlerini ilave edip bir taşım daha pişirin.
Aşureyi kaselere paylaşırın.
Üzerini nar, ceviz, fındık, badem, Hindistan cevizi ve tarçınla süsleyin.
Not: Bal yoksa toz şeker kullanabilirsiniz.