Zeytinyağlı Yaprak Sarması Malzemeleri Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Zeytinyağlı Yaprak Sarması Yapılışı Zeytinyağlı Yaprak Sarması Nasıl Yapılır
- Yarım kilogram salamura üzüm yaprağı
- 2 su bardağı pirinç
- 3 adet soğan
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 2 adet kesme şeker
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 limon - yarısının suyu içine diğer yarısını dilimleyip üzerine koyucaz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay bardağından biraz eksik zeytinyağı
- Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Yaprakları sıcak suya koyarak tuzunu çıkarın
Soğanları yemeklik doğrayın, zeytinyağında pembeleştirin.
Üzerine pirinçleri ilave edin 1-2 dakika kavurun.
Kuş üzümü, şeker, nane, tarçın, yarım limonun suyu, karabiber, pulbiber, tuz ve maydanozu ekleyin.
Bir çay bardağı kaynamış su ekleyip kısık ateşte pişirin.
Suyunu çektikten sonra ocağı kapatın.
Dibine tutmaması için tencerenin dibine yaprak serin.
Yaprakların ortasına bir tatlı kaşığı içten koyup sarın.
Sardığınız yaprakları tencereye dizin.
Üzerine zeytinyağı gezdirin.
Limon dilimlerini de üstüne dizin.
Sarmaların dağılmaması için üzerine bir tabak koyun.
Kısık ateşte pirinçler iyice yumuşayana kadar pişirin.