Çiğ Köfte Tarifi Çiğ Köfte Yapılışı Çiğ Köfte Nasıl Yapılır Çiğ Köfte Malzemeleri, çiğ köftenin yapılışı, çiğ köfte malzemeleri, çiğ köftenin içine hangi malzemeler katılır.
Çiğ Köfte Tarifi
Malzemeleri:
- Yarım kilo yağsız çiğ köftelik kıyma
- Yarım kilo köftelik esmer bulgur
- Bir yemek kaşığı dolusu biber salçası
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 100 gram isot
- 100 gram kırmızı pulbiber
- Üç tatlı kaşığı tuz
- Bir tatlı kaşığı karabiber
- Bir tatlı kaşığı kimyon
- Dört diş dövülmüş sarımsak
- Üç tane orta boy domates rendesi
- Bir tane limonun suyu
- Arzunuza göre maydanoz ve yeşil soğan
Yapılışı
100 gram isot ve kırmızı pulbiberi bir kapta ıslatın.
Köfte yoğurma tepsisine sırasıyla şu malzemeleri koyun: Bulgur, salçalar, ıslatılmış isot ve pul biberin yarısını, domates rendesi, tuz ve 6 tane buz parçası koyup yoğurmaya başlayın. (Bulgurun sıcakltan şişmeden pişmesi için buz koymak gerek)
Yaklaşık olarak 45 dakika yumuşayıncaya kadar güzelce yoğurun.
Sonra etini üzerine yayın ve yine sırasıyla üzerine: Kalan isot pulbiber karışımının kalan yarısını, dövülmüş sarımsağı, limon suyu, karabiber ve kimyonu ekleyip tekrar yoğurmaya başlayın.
Bulguru tamamen pişene kadar yoğurmaya devam.edin.
Toplanmıyorsa yarım su bardağı soğuk su koyup biraz daha yoğurun.
Yeşillikleri ilave edip sıkarak şeklini verin.
Ayran ile servis yapabilirsiniz.