Tavada Hamsi Pişirmenin Püf Noktası, Hamsi Tava Tarifi Hamsi Tava Yapılışı Hamsi Tavası Oktay Usta Tarifleri, Balık Yemekleri, Deniz ürünleri Pişirmek, Balık Nasıl Pişirilir Tarifi, Balık Pişirmenin Püf Noktaları, Hamsi Tavası Yapılışı.
Hamsi Tavası Tarifleri
Malzemeleri
- 40 tane hamsi
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 2 tane yumurta
- 4 çorba kaşığı un
- Yarım limon
- Tuz
- Biraz su
Yapılışı
Hamsileri temizlenmeden önce bol suda yıkayın.
Daha sonra başları kesin, içleri temizleyin, tekrar yıkayın ve tuzlayın.
Sularının iyice süzülmesi için süzgece koyarak süzülmesini sağlayın.
Bir kabın içine yumurtaları kırın.
İçine un, su ve tuz ilave edip, çatalla iyice çırpın.
Sıvıyağı tavada kızdırın.
Balıkları, ikişer, üçer kuyruklarından tutarak unlu bulamaca batırın.
Sıvıyağa bırakılarak iki tarafını da kızartın.
Sıcakken limon sıkıp servis yapın.