Peynirli Haçapur Tarifi Peynirli Haçapur Yapılışı Ardahan Yöresi Yemekleri

Peynirli Haçapur Tarifi Peynirli Haçapur Yapılışı Ardahan Yöresi Yemekleri, Çökelekli Haçapur Tarifi, Peynirli Haçapur Tarifi.

Peynirli Haçapur Tarifi
Malzemeleri
  • Un
  • Hamur mayası
  • Çökelek peyniri
  • Maydanoz
  • Pul biber
  • Bir yemek kaşığı tereyağı ya da sıvıyağ
  • Tuz
  • Ilık su
Yapılışı
Önce un, su ve mayayı karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur yapın.
Hamur kabarana kadar bekletin.
Çökelek, maydanoz, pulbiber, yağ ve tuzu karıştırarak iç harcını hazırlayın.
Mayalanmış hamurdan yumurtadan biraz büyük parçalar kopararak yemek tabağı kadar açın.
Açtığınız hamurun üzerine iki yemek kaşığı harçtan koyarak yayın.
Son olarak yarım ay şeklinde kapatın.
Üzerine yağ sürdükten sonra, hafifçe yağladığınız tavada yada varsa saçta pişirin.
Sıcak sıcak çayla servis yapın.
Afiyet olsun...