Kısır Yapılışı Kısır Tarifi Kısır Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri

Kısır Yapılışı Kısır Tarifi Kısır Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri, Kısır Tarifleri, Kısır Malzemeleri, Kısır Yapmanın Püf Noktaları, Mis Gibi kısır Nasıl Yapılır.

Kısır Tarifi
Malzemeleri:
  • İki su bardağı ince kısırlık bulgur
  • Bir demet taze soğan
  • Yarım demet maydanoz (Yeşillik çok olsun istiyorsanız arttırbilirsiniz)
  • Yarım demet dereotu
  • İki tatlı kaşığı kuru nane
  • İki çorba kaşığı domates salçası
  • İki çorba kaşığı biber salça 
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir çay kaşığı kırmızıbiber
  • Bir çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Bir tane limonun limonun suyu ( Limonlu seviyorsanız sonradan üzerine limon sıkabilirsiniz)
  • Salata yaprakları
Yapılışı
Bulguru yıkayıp tencereye koyun.
Üzerine bulgurun hizasından biraz az olacak kadar sıcak su koyun.
Tencerenin kapağını kapatıp, bulgurun suyu çekmesini bekleyin.
Bulgur soğuduktan sonra ince kıyılmış taze soğan, maydanoz, dereotu, nane, domates, biber salçası, tuz, karabiber, kırmızıbiber, pulbiber, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
Kısırı salata yaprakları içinde servis yapabilirsiniz