Aşure Nasıl Yapılır Neler Katılır En Güzel Aşure Tarifi

Aşure Nasıl Yapılır Neler Katılır En Güzel Aşure Tarifi

En Güzel Aşure TArifi
Malzemeleri:

  • Yarım kilo aşurelik buğday  
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 100 gram kuru kayısı küçük küçük doğranmış
  • 50 gram kuş üzümü
  • 100 gram çekirdeksiz kuru üzüm
  • 50 gram incir küçük küçük doğranmış (incir aşurenin rengini koyulaştırdığı için isteğinize bağlıdır)
  • 1 kilo toz şeker
  • 3 tane karanfil
  • 2 çubuk tarçın (yarım fincan kadar suda kaynatılıp süzülecek)
  • Ceviz
  • Fındık
  • Badem
  • Nar
  • Gül suyu (isteğe bağlı)
  • Bir portakal kabuğu (isteğe bağlı)

Yapılışı
Buğdayı geceden  büyük bir tencereye koyup su ilave ederek bir taşım kaynatın.
Altını kapatarak 8-9 saat bekletin.
Geceden ıslattığınız nohut ve kuru fasulyeyi ayrı tencerelerde yenebilecek kıvama gelene kadar pişirin
Nohut, buğday ve fasulyeyi büyük bir tencereye alın ve hepsi yumuşayana kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Buğdaylar iyice ezilinceye, nohut ve kuru fasulyeler de yumuşayıncaya kadar yaklaşık 2,5-3 saat pişirin.
Eğer tenceredeki su azalırsa kaynamış su ilave edin.
Aşureyi ağzı açık şekilde pişirin.
Çekirdeksiz üzüm, kuş üzümü, kayısı ve diğer tatlı yemişleri tencereye ekleyin.
15 dakika daha pişirdikten sonra toz şekerini ilave edin.
Süzülmüş tarçın ve karanfil suyunu da ekleyin.
Dileyen bir kaşık gül suyu da ekleyebilir
Aşurenin kıvamını kaynar su ekleyerek dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
Aşure ılıdıktan sonra kaselere koyup tarçın, ceviz, fındık ve nar ile süsleyin.

Not:  Aşure piştikten sonra bir kısmına bir portakal kabuğu rendesi eklerseniz yeni bir tat denemiş olursunuz.