Malzemeleri:
- 4 tane kırmızı dolmalık biber
- 6 tane dolmalık yeşil biber
- İstediğiniz kadar salamura yaprak
- 1 tane kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı bulgur
- 1 su bardağı yarma veya pirinç
- 1 demet dereotu
- Yarım demet maydanoz
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Kimyon
- Tuz
- 1 tane domates
- Zeytinyağı
Yapılışı
Soğanı bol zeytinyağında hafçe kavurun.
Üzerine salçaları da ekleyip biraz daha kavurun.
Altını kapatıp diğer bütün malzemeyi ekleyip iyice karıştırın.
Biberleri doldurun domatesi doğrayıp biberlerin ağzına kapatın.
Kalan iç malzemeyi yapraklara sarıp aynı tencereye dizin.
Malzemelerin yarısına kadar su ilave edip pişirin.
Arada kontrol edin, suyu biterse tekrar sıcak su ilave edip kısık ateşte pişirmeye devam edin.