Patatesli Poğaça Tarifi
Malzemeleri:
- Bir paket oda ısısında yumuşamış margarin
- Bir çay bardağı sıvı yağ
- Bir su bardağı yoğurt
- Üç tane yumurta (birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın)
- İki yemek kaşığı sirke
- Bir paket kabartma tozu
- Tuz
- Aldığı kadar un
İki tane haşlanmış patates
Tuz
Karabiber
Pul biber
Sıvı yağ
Yapılışı
Oda ısısında yumuşayan margarin, sıvı yağ ve yumurtayı karıştırılır.
Yoğurt, sirke, tuz ve kabartma tozunu ilave ederek tekrar karıştırın.
Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yapın.
Hamuru dinlenmeye bırakın.
Diğer taraftan haşlanmış patatesleri rendeleyin, baharatları ilave edip karıştırın.
Daha sonra tavaya çok az sıvı yağ koyarak patatesleri kavurun.
Hamurdan küçük parçalar kopartıp elle açın.
İçine patatesli harçtan biraz koyup kapatın
Üzerine yumurta sarısı sürün.
200 derecede ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişirin.