İç Pilavlı Piliç Dolması Tarifi İç Pilavlı Piliç Dolması Yapılışı

İç Pilavlı Piliç Dolması Tarifi İç Pilavlı Piliç Dolması Yapılışı, İç Pilavlı Piliç Dolması Oktay Usta Tarifi, Yemek Tarifleri

İç Pilavlı Piliç Dolması Tarifi 
Malzemeleri:

  • 1 tane fırında kızarmış bütün tavuk
  • 500 gram iyi kalite pirinç
  • 125 gram tereyağı veya margarin
  • 4 veya 5 bardak et suyu veya normal kaynamış su
  • 80 gram dolma fıstığı
  • 80 gram kuş üzümü
  • 200 gram ince küp şeklinde doğranmış kuzu ciğeri
  • Yarım bağ ince kıyılmış dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yenibahar
  • 2 tane ince küp şeklinde doğranmış kuru soğan

Yapılışı
Pirincin taşlarını ayıklayın ve bir kabın içine koyup içine bir avuç tuz koyun. 
Ilık suda 15 dakika bekletin. 
Tencereyi ocağın üzerine koyun. 
İçine yağı koyun ve altını yakın. 
80 gram dolma fıstığını ilave ederek pembeleşinceye kadar kavurun.
Sonra soğanı ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurun ve ciğeri ilave edin. 
Ciğer kavrulduktan sonra pirinci yıkayıp süzdürün. 
Aynı tencereye koyup 5 dakika kavurun. 
Daha sonra tuzu, karabiberi ve kimyonu ilave ederek bir dakika kavurun.
Suyun tamamını, kuş üzümü ilave ederek bir sefer kaynattıktan sonra ateşi ağır hale getirin.
Piştikten sonra dereotunu ilave ederek karıştırın. 
Tavuğu fırında kızartıp içini pilavla doldurun. 
Tekrar fırına koyarak 180 derecede 5 dakika pişirdikten sonra servis yapın.