Sebzeli Tavuk Tarifi Sebzeli Tavuk Yapılışı Sebzeli Tavuk Oktay Usta Tarifleri

Sebzeli Tavuk Tarifi Sebzeli Tavuk Yapılışı Sebzeli Tavuk Oktay Usta Tarifleri, Tavuk yemekleri, Fırında Tavuk Nasıl Yapılır.

Sebzeli Tavuk Tarifi 
Malzemeleri:

  • 1 çay bardağı beyaz şarap
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 4 tane tavuk but  
  • 2 tane havuç
  • 2 tane ince pırasa
  • 1 tane kereviz
  • 2 tane soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 2 yemek kaşığı silme un
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı süt kreması
Yapılışı
Şarap ve kekiği güzelce karıştırın.
Butları eklem yerlerinden ikiye ayırın.
Şaraplı karışımı üzerlerine dökün.
Bir gece buzdolabında bekletin.
Sebze ve soğanları ayıklayıp yıkadıktan sonra küçük küçük doğrayın.
Butları terbiyeden çıkarıp kağıt havlu ile kurulayın, üzerine tuz ve karabiber döküp karıştırın.
Kızgın yağda butların her iki tarafları da kızartıp çıkartın.
Sebze ve soğanları tavadaki yağda pembeleştirin.
Tuz ve karabiberini ilave edin, üzerlerine unu serpip biraz daha kavurun.
Tavukları terbiye ettiğiniz sosu, et suyunu ve kremayı karıştırıp bir taşım kaynatın.
Tuz, karabiber katın.
Butları sosa katıp ağzı açık olarak 280 derecede ısıtılan fırının alttan 2. rafında 25 dakika pişirin.