Fırında Patates Buğulama Tarifi Fırında Patates Buğulama Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifleri

Fırında Patates Buğulama Tarifi, Fırında Patates Buğulama Nasıl Yapılır Tarifi, Fırında Patates Buğulama Yapılışı, Fırında Patatesli Tavuk, Fırında Patates Buğulama Oktay Usta Tarifi, Patates Buğulamanın Ypılışı, Patates Yemekleri, Patates Tarifleri.

Fırında Patates Buğulama Tarifi
Malzemeleri:
  • Bir kilogram patates
  • Dört tane tavuk budu
  • Bir çorba kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı su
  • Bir su bardağı konserve bezelye
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
Yapılışı
Patatesleri soyduktan sonra yuvarlak dilimler halinde kesin.
Tavuk butlarını yıkayıp kurulayın.
Fırın tepsisine sıvı yağ döküp patates dilimlerini tepsiye yayın.
Patatesleri karıştırarak yağın patateslerin tamamına bulaşmasını sağlayayın.
Tavuk butlarını da tepsiye yerleştirin.
Tuzunu ve baharatlarını ilave ederek tekrar karıştırın.
Önceden ısıtılmış orta ısılı fırına verin.
Butların üzeri pembeleşip patatesler hafifçe yumuşayana kadar pişirin.
Tepsiyi fırından alın.
Salçayı su ile karıştırıp butların ve patateslerin üzerinde gezdirin.
Konserve bezelyeleri de ekleyerek tekrar fırına verin.
Bu kez patatesler ve butlar tamamen yumuşayana kadar pişirin.
Fırından aldıktan sonra sade pilav eşliğinde servis edebilirsiniz.