Zeytinyağlı Barbunya Yapılışı Zeytinyağlı Barbunya Nasıl Yapılır Tarifi

Zeytinyağlı Barbunya Yapılışı, Zeytinyağlı Barbunya Tarifi, Zeytinyağlı Barbunya Nasıl Yapılır, Zeytinyağlı Barbunya Yemeği.



Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

Malzemeleri:

  • 400 gram barbunya ( konserve olabilir)
  • 2 tane büyük boy havuç
  • 1 tane kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 tane küp şeker
  • Karabiber
  • Tuz

Yapılışı
Soğan ve havuçları doğrayın.
Tencereye zeytinyağı koyarak soğanları soteleyin.
Daha sonra havuçları ekleyip soteleyin.
Salçayı, şekeri ve barbunyayı ilave ederek karıştırın.
Üzerini iki parmak kadar geçene kadar su ilave edin.
Barbunyalar yumuşayıncaya kadar arada kontrol erek orta ateşte pişirin.
Piştikten sonra maydanozla süsleyerek pilavla servis yapın.