Malzemeleri:
- 10 tane küçük boy soğan
- 300 gran kıyma
- İki diş sarımsak
- Karabiber
- Tuz
- Kimyon
Sosu İçin
- Üç yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım su bardağı su
- Pulbiber
- Bir kahve fincanı nar ekşisi
Yapılışı:
Soğanlar hariç, köfte malzemelerini karıştırarak yoğurun.
Yoğurduğunuz köfte harcını dinlenmeye bırakın.
Soğanların sadece en üstteki kabuğunu alın.
Üstünde en az bir kat kabuk kalsın (en büyük özelliği kabuklu pişmesidir).
Soğanların ucunu kesin ve ortasından bıçakla ikiye bölün.
Alt kısımları yapışık kalsın.
Soğanın ortasından bir miktar çıkarın.
Köfteyi ceviz büyüklüğünde yuvarladıktan soğanların içine doldurun.
Tüm soğanları bu şekilde doldurduktan sonra tepsiye dizin.
Tepsinin üzerine pul biber serpin, zeytinyağı gezdirin.
Yarım su bardağı su ekleyerek 200 derecede ısıtılan fırında pişirmeye başlayın.
Soğanlar daha geç pişeceği için üzerini folyo ile kapatın.
20 dakika pişirdikten sonra nar ekşisini üzerine dökün ve tekrar üzerini kapatın.
Arada soğanın pişip pişmediğini kontrol edin.
Soğanlar iyice yumuşayınca üsteki folyoyu kaldırın.
Biraz daha daha pişirerek kızarmasını sağlayın.