Mercimekli Kısır Tarifi, Mercimekli Kısır Nasıl Yapılır Tarifi, Yemek Tarifleri, Mercimekli ve Bulgurlu Kısır Tarifi, Mercimekli Kısır Malzemeleri, Mercimekli Kısır Yapılışı.
Malzemeleri:
- Bir su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- İki su bardağı ince bulgur
- 6 tane taze soğan
- Bir demet dereotu
- Yarım demet maydanoz
- Bir yemek kaşığı biber salçası
- Bir yemek kaşığı domates salçası
- Zeytinyağı
- Limon suyu
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Nane
Yapılışı
Büyük bir kaseye bulguru koyun.
Üzerine çıkacak kadar sıcak su koyarak şişmesini bekleyin.
Bulgurlar şişince mercimeği ekleyerek karıştırın.
Taze soğan, dereotu ve maydanozu ince ince kıyın.
İlk önce bulgurlu mercimek karışımına salçalarını ekleyin ve güzelce karıştırın.
Maydanozu, taze soğanı ve dereotunu ilave ederek karıştırın.
Üzerine zeytinyağı, limon suyunu ve baharatlarını ekleyerek tekrar karıştırın.
Soğuk olarak servis yapın.