Patlıcan Musakka Yapılışı Patlıcan Musakka Tarifi Patlıcan Musakka Nasıl Yapılır

Patlıcan Musakka Yapılışı Patlıcan Musakka Tarifi Patlıcan Musakka Nasıl Yapılır, Musakka Yapmanın Püf Noktaları.

Patlıcan Musakka Tarifi
Malzemeleri:

  • 5 tane patlıcan
  • 250 gram kuşbaşı et veya kıyma
  • 2 tane domates
  • 1 tane soğan
  • 1.5 yemek kaşığı karışık salça
  • 4 diş sarımsak 
  • Sıvı yağ
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Yapılışı
Patlıcan çizgili soyarak dilimleyin.
Tencerede sıvıyağı  kızdırın patlıcanları kızartın.
Başka bir tencerede yemeklik doğranan soğanı kavurun.
Soğanlar pembeleştikten sonra kuşbaşı eti ilave edin.
Tencerenin kapağını kapatın, sulanan etler tekrar suyunu çekene kadar kavurun.
Minik minik doğradığınız domatesi, baharatları, salça ve doğranan sarımsakları ilave edin. 
Suyu çok azalırsa bir çay bardağı kadar sıcak su ilave edin.
Etler pişene kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Patlıcanları borcam ya da tepsiye dizerek üzerine hazırladığınız soslu etleri yayın. 
Üzerine domates dilimleri ve biber koyabilirsiniz. 
Fırına sürerek 15 dakika daha pişirin.