Şakşuka Yapılışı Şakşuka Tarifi Şakşuka Nasıl Yapılır

Şakşuka Yapılışı Şakşuka Tarifi Şakşuka Nasıl Yapılır, Şakşuka Yemeği, Şakşuka Malzemeleri, Oktay Ustadan Şakşuka  Yemek Tarifleri.

Şakşuka Tarifi
Malzemeleri:

  • 3 tane kemer patlıcan
  • 4 tane domates
  • 3 tane yeşil biber
  • 1 tane büyük boy kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım limon
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı (Ayçiçek yağı da olur)
  • 2 tane kesme şeker

Yapılışı
Patlıcanların kabuğu alacalı veya tam olarak soyun, küp şeklinde doğrayın.
Tuzlu suya koyarak yarım saat bekletin.
Patlıcanları süzerek kurulayın.
Kızgın sıvı yağda kızartın.
Fazla yağını bırakması için kağıt havlu açılmış geniş bir kaba yayın.
Tavaya 3 kaşık zeytinyağı koyularak ocağa alın.
Biberleri ve soğanı küçük küçük doğrayın.
Tavadaki kızgın yağda  bir miktar kavrun.
Üzerine kabuğu soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış domates, tuz ve kesme şekerler ilave edin.
Domatesler soluncaya kadar pişirin.
Sos piştikten sonra ocağın altı kapatın.
İçine çok ufak doğranmış veya ezilmiş sarımsaklarla birlikte yarım limonun suyunu ekleyin.
Derin ve geniş bir kaba alınan patlıcanların üzerine hazırladığımız sos ekleyerek karıştırın.
Biraz soğuduktan sonra servis yapın.

Not: Şakşukanın içine 3-4 tane kızarmış yeşil biber eklerseniz lezzetine lezzet katarsınız.