Kemikli Kuru Fasulye Tarifi Düdüklüde Kemikli Kuru Fasulye Nasıl Yapılır Tarifi, Fasulye Yemekleri, Kuru Fasulye Kemikli Et Yemeği.
Kemikli Kuru Fasulye
Malzemeleri:
- İki su bardağı kuru fasulye
- Etleri sıyrılmış kemik parçaları
- İki tane soğan
- Bir yemek kaşığı domates salçası
- Bir tatlı kaşığı biber salçası
- Bir diş sarımsak
- Bir tane kesme şeker
- Su
- Sıvı yağ
- Tuz
Yapılışı
Kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatın.
Fasulyeleri 15 dakika düdüklü tencerede haşlayın.
Daha sonra soğanları doğranıp fasulyenin üzerine ekleyin.
Salçayı tuzu, sarımsağı, şekeri ilave ederek karıştırın.
Son olarak kemikleri de ekledikten sonra üzerine kaynamış sıcak su ilave edin.
Düdüklü tencerenin kapağı kapatılıp saat kadar pişirin.