Kışlık Sarmısaklı Biberli Domates Sosu Nasıl Yapılır


Kışlık Domates Nasıl Yapılır 
Malzemeleri
  • Beş kilo domates
  • Altı  diş sarımsak
  • Üç tane orta boy yeşil biber
  • Bir yemek kaşığı tuz
  • Bir tatlı kaşığı karabiber
  • Bir yemek kaşığı pul biber
  • Altı yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı 
Domates rahat soyulması için 30 dakika sıcak suda bekletin.  
Yeşil biberleri dairesel şekilde doğrayın. 
Sarımsakları küçük küçük doğrayın ya da rendeleyin.
Yumuşattığınız domateslerin kabuklarını soyun. 
Arzunuza göre rendeleyebilir ya da küp küp doğrayabilirsiniz. 
Ardından domatesleri tencereye alın ve orta ateşte yaklaşık 5 dakika boyunca pişirin. 
Daha sonra önceden hazırladığınız yeşil biber ve sarımsakları ve diğer tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.
 Domates sosunuz kaynamaya başladıktan sonra daha sık karıştırarak yaklaşık 15 dakika boyunca kaynatmaya devam edin. 
Bu arada köpükler oluşacaktır. Bu köpükleri tahta kaşıkla alın. 
15 dakika sonra altını kapatıp, önceden hazırladığınız, sıcak sudan geçirdiğiniz kavanozlara doldurun, kapaklarını sıkıca kapatın, peçete üzerine ters çevrin.
Eğer domates konservesini çabuk tüketmeyecekseniz küçük kavanozlar tercih edin. 
Bu şekilde domates soslarınız kışın bozulmayacaktır. 
Kavanozlara domates sosunu koyarken ortalama 2 parmak boşluk bırakmaya dikkat edin. 
24 saat boyunca domates konservelerini ters şekilde oda sıcaklığında bekletin. 
Ardından buzdolabına alın ve kullanacağınız zamana kadar buzdolabında muhafaza edin.

Kahvaltılık Yumurtalı Sütlü Krep Nasıl Yapılır Tarifi


Kahvaltılık Krep Tarifi 
Malzemeleri:
  • Bir su bardağı un
  • Bir su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • İki adet yumurta
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Margarin
Yapılışı 
Unu genişçe bir kaba alın ve üzerine sütü ekleyin.
İsterseniz tel çırpıcı yardımıyla, isterseniz de mikserle çırpın.
Üzerine yarım su bardağı ılık suyu, yumurtaları ve tuzu ekleyin ve iyice çırpın.
Unların topak topak kalmamasına dikkat edin.
Varsa krep tavanızı yoksa da normal tavayı ocağa alıp, altını yakın.
Tavaya margarini ister spatula yardımıyla isterseniz de margarini kabından tutarak sürebilirsiniz.
Çok fazla sürmenize gerek yok.
Krebin tavaya yapışmaması için her tarafına sürmüş olmanız yeterlidir.
Margarini sürdükten sonra krep karışımından 1 kepçe alıp tavanızda gezdirin ve çok hızlı bir şekilde krep malzemelerini eşit yaymak için tavayı sağa sola eğin.
Tavada boşluk kalmayacak şekilde krep karışımını yaydıktan sonra krebin alt tarafının pişmesi için 1 dakika kadar bekleyin.
Tavayı yeterince yağladığınızda ve krebin alt yüzü piştiğinde tavayı salladığınızda otomatik olarak hareket edecektir.
Spatula ile bir tarafını kaldırıp pişip pişmediğine bakabilirsiniz.
Alt yüzü pişen krebin diğer tarafını da pişirmek için spatula yardımıyla ya da yapabiliyorsanız tavanın sapından tutup ters çevirin.
Diğer yüzü de aynı şekilde pişirip krebinizi tabağa alın.
Malzeme bitene kadar aynı işlemi uygulayın.

Patatesli Patlıcan Oturtma Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri


Patatesli Patlıcan Oturtma Tarifi
Malzemeleri: 
  • 3 tane patlıcan
  • 3 tane patates
  • 3 tane domates
  • 2 tane yeşil biber
  • 1 tane orta boy soğan
  • 5-6 tane arpacık soğanı
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Sos İçin baharatlar (tuz, pul biber, karabiber, kekik, arzunuza göre ekleyebilirsiniz) 
Yapılışı
Patlıcanları tuzlu suda yarım saat bekletin.
2 su bardağı sıvı yağı geniş bir tavaya alın ve altını açın.
Yuvarlak doğradığınız patatesleri öncelikle kızartın.
Ardından suda beklettiğiniz ve iyice kuruladığınız patlıcanları kızartın.
Kızartmaları peçete üzerine alıp yağlarının iyice çekmesini sağlayın.
Ardından kızarttığınız patates ve patlıcanları  tepsi veya borcama 1 patates, 1 patlıcan olarak, bir kısmı üst üste gelecek şekilde dizin.
Üzerine arpacık soğanları da dizin.
Üzerine yapacağınız domates sosunu dökün.


Domates Sosu Yapımı

Domates sosu için 1 adet orta boy soğanı küçük küçük doğrayın.
2 yemek kaşığı zeytinyağını tencereye alıp kızdırdıktan sonra üzerine soğanları ekleyin ve karıştırın.
Soğanlar pembeleşene kadar pişirin.
Ardından yeşil biber ve sarımsakları ince ince doğrayıp soğanların üzerine ekleyin.
Domatesleri küp küp doğrayıp üzerine ekleyip karıştırın.
1-2 kez karıştırdıktan sonra salçaları sulandırıp ekleyin.
Ardından isteğinize göre baharat (tuz, pul biber, karabiber, kekik) ekleyin.
Domatesler yumuşayana kadar bu şekilde pişirin.
Domatesler yumuşadıktan sonra ocağın altını kapatıp üzerine ince doğradığınız dereotu ya da maydanoz ekleyebilirsiniz.
Hazırladığınız domates sosunu  malzemelerin üzerine eşit şekilde yayın.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.

Uzmanlar Tavsiye Ediyor: Her Öğünden Sonra Bir Şaka!

Son günlerin en gözde Facebook uygulamalarından bir tanesi de Lipton Ice Tea Hararetmatik. Lipton Ice Tea Türkiye sayfası üzerinden ulaşabildiğiniz Hararetmatik uygulaması, IVR teknolojisiyle gerçekleştiriliyor. Türkiye’de ilk defa, yapılan şakayı kayıt etme özelliğine sahip bu teknolojiyle oturduğunuz yerden istediğiniz arkadaşınızı şakalayabiliyorsunuz. Bunun için tek yapmanız gereken, Facebook listenizdeki arkadaşlardan dilediğinizi seçip telefonunuzu ve hararetini yükseltmek istediğiniz arkadaşın telefonunu yazmak. Bu basit işlemden sonra Türkiye’nin son dönemdeki gözde komedyenlerinden İsmail Baki tarafından canlandırılan 5 ayrı telefon şakasından birini seçebiliyorsunuz. Günde 3 şaka hakkınız var ve unutmayın her arkadaşınıza sadece bir defa telefon şakası yapabilirsiniz.

Olay sadece şakayla da bitmiyor tabi. Eğer arkadaşınız şakayı sonuna kadar dinleme sabrı gösterirse hem siz hem de o SMS ile birer çekiliş numarası almaya hak kazanıyor. Her hafta sonunda da en fazla çekiliş hakkı elde eden kişi ise içi dolu, özel bir Lipton Ice Tea dolabı kazanıyor.

İsmail Baki’nin birbirinden renkli taklitlerini ister yemekten sonra tatlı niyetine yapın ister kahvaltıdan önce aç karnına. Bu şakalar karnınızı doyurmaz gerçi ama unutmayın uzmanlar her kahkaha bir pirzola değerinde diyor. Hararetmatik ile bol bol kahkaha atacağınız kesin.


Uygulamanın linki burada.

https://www.facebook.com/liptonhararetmatik/app_395429340516909

Seslendirmenin yapıldığı stüdyodan kamera arkası görüntüler ise çok eğlenceli:

http://youtu.be/bmkAfVBRBT4

Bir bumads advertorial içeriğidir. 

Ali Nazik Kebabı Ve Pirinç Pilavı Tarifi Malzemeleri Yapılışı


Ali Nazikli Pilav Tarifi
Malzemeler
  • 2 tane patlıcan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 tane limon suyu
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 200 gram kıyma
  • 1 çorba kaşığı margarin
Pilav İçin
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Yeteri kadar tuz
Sosu İçin
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 4 diş sarımsak
Üzerine :
  • 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
  • 1 çorba kaşığı margarin
Yapılışı
İyice yıkanmış pirinci, margarin ve sıvıyağ ile 4 dakika kadar kavurun.
Üzerine sıcak su ve tuzu ekleyip önce orta ateşte sonra kısık ateşte, suyunu çekene dek pişirin.
Bu arada patlıcanları közleyin.
Kabuklarını soyup, içini bir kaba alın.
Üzerine sarımsak, limon suyu ve 4 çorba kaşığı sıvıyağı ekleyin ve ezerek karıştırın.
Sos için ; yoğurdun içine dövülmüş sarımsağı koyup, karıştırın.
Kıymayı 1 çorba kaşığı margarinde 5 dakika kavurun.
Servis tabağına önce pilavı koyup, ortasını hauz gibi açın.
İçine patlıcanlı karışımı dökün.
Üzerine yoğurt sosunu, en üste de kavrulmuş kıymayı koyun.
Kırmızı biberi 1 çorba kaşığı margarinde kızdırıp, üzerine gezdirin ve servis yapın.

Baharatlı Tavuk Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri Yemek Tarifleri


Baharatlı Tavuk Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri, yemek tarifleri, baharatlı tavuk sote, baharatlı tavuk göğsü, baharatlı tavuk oyunu, baharatlı tavuk kızartması, fırında baharatlı tavuk, baharatlı tavuk tarifleri, baharatlı tavuk yapılışı
baharatlı tavuk 4 kişilik.

Baharatlı Tavuk Tarifi
Malzemeler 
  • 10 tane tavuk but baget
  • 1 tane soğan
  • 1 tane domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı domates ve biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı muskat
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • 2 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Soğanı piyazlık doğrayın, sarmısak ve domatesleri rendeleyin.
Bir tencereye yağı, domatesleri ve limon suyunu koyun, salçayı ekleyerek iyice ezin.
Soğan sarımsak ve baharatları ekleyin.
En son olarak tavuk butlarını tencereye koyun ve tavukları bu karışıma iyice bulayın.
Tencerenin kapağını kapatarak buzdolabında 1 saat bu terbiyede bekletin.
En son olarak tavuk butlarını bir fırın tepsisine dizin, çıtır çıtır olana dek kızartın.
İstediğiniz garnitürle servis yapabilirsiniz.

Çökertme Kebabı Nasıl Yapılır Tarifi Yapılışı Malzemeleri



Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı
Malzemeleri

  • 300 gram kuşbaşı et
  • 5 tane patates
  • 250 gram süzme yoğurt
  • 4 diş sarımsak
  • 150 gram tereyağı
  • Yeteri kadar tuz
Yapılışı
Etlerin pişmesi biraz zaman alacağı için öncelikle etleri kavuralım.
Eti küçük küçük kuşbaşı şeklinde doğrayalım.
Tercihe göre baharatlanıp kavrulabilir veya sade olarak çiçek yağında kavrulur.
Etler pişerken bir yandan patatesleri hazırlayalım.
Patatesleri soyup rendeliyoruz.
Rendelenmiş patatesleri kızgın yağda kızartıyoruz.
Kızarttığımız patateslerden servis tabağının dibini dolduracak kadar tabağımıza koyuyoruz.
Süzme yoğurt ile sarımsaklarımızı karıştırıyoruz ve patateslerin üzerine döküyoruz.
En üstüne de kavurduğumuz kuşbaşı etleri serpiyoruz.
İsterseniz kırmızı biber de serpebilirsiniz.

Hasanpaşa Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri



Hasanpaşa Köftesi Tarifi 

Malzemeleri
  • 250 gram kıyma
  • Yarım bayat ekmek
  • 2 tane ince doğranmış küçük boy soğan 
  • Yarım çay kaşığı kimyon suyu
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yeteri kadar tuz
  • Tepsiye sürmek için margarin yağı
  • Yarım çay bardağı su
Üzeri İçin
  • 1 tane orta boy domates
  • 6 tane süs biberi (isteğe göre)
  • Patates püresi için;
  • 5 tane küçük boy patates
  • Tuz
  • Süt
Sosu İçin
  • 2 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Patates Püresi Yapımı
Haşladığımız patateslerin kabuklarını soyup rendeleyin.
Üzerine bir miktar tuz ekleyip, göz kararı süt ekleyin.
Sütü eklerken patatesin kıvamı cıvık olmayacak şekilde eklerseniz kıvamında olacaktır.


Yapılışı 
Öncelikle bayat ekmeğimizi ıslatıp, iyice suyunu sıkalım.
Ekmeği genişçe bir kaba koyup üzerine ince ince doğranmış soğanları, kıymayı, karabiberi, kimyonu, pul biberi ve tuzu ekleyelim.
Malzemeleri iyice yoğuralım.
Fırına süreceğimiz tepsiyi margarinle iyice yağlayalım.
Ceviz büyüklükte parçalar koparıp avuç içimizde bastırarak şekil verip tepsiye dizelim.
Karışımdan hiç kalmayacak şekilde aynı işlemi tekrarlayalım.

Hazırladığımız patates püresini tepsiye dizdiğimiz köftelerin üzerine tek tek ekleyelim.
Domatesi dilim dilim kestikten sonra patates püresinin üstüne birer parça koyalım.
Süs biberi katmak isterseniz süs biberlerini de tepsinin kenarlarına koyabilirsiniz.
Yarım çay bardağı kaynar suyu tepsiye döküp, 150 dereceye ayarlanmış fırında köftemizi 20 dakika pişirin. Domateslerin pişmiş olması yemeğimizin de piştiği anlamına gelmektedir.

Son olarak yemeğimizin sosu kaldı.
3 yemek kaşığı sıvı yağı tavaya koyup üzerine 2 tatlı kaşığı biber salçasını ekleyerek kızdırın.
Köfte‘lerin üzerine birer yemek kaşığı sos dökerek servis yapın.

Kolay Çikolatalı Un Helvası Oktay Usta Tarifi



Kolay Çikolatalı Un Helvası Oktay Usta Tarifi

Malzemeleri: 
  • Üç su bardağı süt
  • İki çorba kaşığı un
  • Bir su bardağı toz şeker
  • Bir paket çikolata (80 gram)
  • Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • Üzerine kırılmış fındık
Yapılışı
Bir tencereye sıvı yağı döküp ocağa alıyoruz.
Üzerine unu döküp çırpma teliyle unu kavuruyoruz.
Üzerine soğuk süt döküp sürekli karıştırıyoruz.
Toz şekeri de ilave edip koyulaşmaya başladığında bitter çikolatayı katıp tahta kaşıkla karıştırarak pişiriyoruz. Buradan kaselere veya kup bardaklara boşaltıp üzerine fındık serpip sıcakken servis yapıyoruz.

Yalancı Su Böreği Nasıl Yapılır Tarifi


Yalancı Su Böreği Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri:

  • Beş tane hazır yufka
  • Bir su bardağı süt
  • Bir su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Üç tane yumurta (içi için)
  • Yarım kilogram beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • Üzeri için bir  yumurtanın sarısı 
  • Üzeri İçin iki  yemek kaşığı sıvı yağ  

Yapılışı
İki tane yufka tezgaha serilir.
Üzerine tepsi ters olarak kapatılarak bıçakla tepsi ölçüsünde kesilir.
Kesilen bu parçalardan biri tepsinin dibine serilir.
Süt, yoğurt, sıvı yağ ve yumurtalar bir kasede karıştırılır.
Tabana 2 kat yufka serildikten sonra bu karışımdan her kat arasına bolca dökülür ve eşit şekilde yayılır. Peynir bir kap içinde ufalanır ve kıyılmış maydanoz ile karıştırılır.
3. yufkadan sonra peynirli harcın tamamı eklenir ve tepsinin her tarafına düzgünce dağıtılır.
Diğer yufkalarda aynı şekilde serilip aralarına sıvı harç dökülür.
En üste tepsi şeklinde kesilen 2.yufka kapatılır ve üzerine sıvıyağ, yumurta sarısı karışımı sürülür.
Fırına vermeden önce çatalla 5-6 yerine delik açılır.
170 derecede 25 dakika pişirilir.

Evde Pizza Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri


Evde Pizza Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri:
• 4 tane yufka
• 2 tane yumurta
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 1 çay bardağı süt
• 3 tane domates
• Tuz
• Kekik
• Sosis
• Sucuk
• Salam
• Kaşar peyniri

Yapılışı
4 tane yufkayı üst üste koyun.
İki tane yumurta, bir çay bardağı sıvı yağ ve bir çay bardağı sütü karıştırın.
Yufkaların üstüne dökün.
3 tane domatesi rendeleyip içine biraz tuz ve kekik ilave edin.
Bunları da yufkaların üstüne dökün.
Sosis, sucuk ve salamı küçük küçük doğrayarak yufkaların üstüne yerleştirin.
Üstüne kaşarı rendeleyerek fırınlayın.

Puf Böreği Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri


Püf Böreği Tarifi
Malzemeleri
• Üç su bardağı un
• Bir su bardağı zeytinyağ
• Üç tane yumurta
• 200 gram beyaz peynir
• Bir demet maydanoz
• Tuz

Yapılışı
Un, tuz, yumurta ve zeytin yağını karıştırarak kulak memesi kıvamında hamur yapılır.
Parmak kalınlığında yufkalar açılır.
Açılan yufkaya biraz yağ sürülüp, ikinci defa açılır. Açılan yufka bir bardak yardımıyla kesilir. Ortasına ezilmiş beyaz peynir ve ince kıyılmış maydanoz konulup ay şeklinde kapatılır.
Kızgın yağda kızartılır.

Mis Pratik Kolay Pizza Tarifi



Pratik Pizza Tarifi
Malzemeleri
• 1 tane yumurta
• 75 gram margarin
• 2 su bardağı un
• Tuz
• Kabartma tozu
• 2 çorba kaşığı yoğurt

Üst malzemesi
• Yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi
• 2 yemek kaşığı ketçap
• 1 su bardağı süt
• 1 tane yumurta
• Yeşil zeytin
• Sucuk
• Sosis

Yapılışı
Un ve margarini birbirlerine yedirin.
Diğer malzemeleri ilave edip, hamur yapın.
30-35 cm çapındaki bir tepsiye yayıp, üzerine iki yemek kaşığı ketçap sürün.
Sucuk, yeşil zeytin, kaşar peyniri rendesi ve domatesi hamurun üzerine yerleştirin.
30 dakika kadar dolapta bekletin.
Bir adet yumurtayı bir su bardağı süt ile karıştırıp, hamurun üzerine dökün ve fırına sürün.

Mayalı Yumurtalı Maydanozlu Yufka Poğaça Tarifi


Mayalı Yufka Poğaça Tarifi
Malzemeleri

  • 1 kilo un
  • 3 yumurta
  • 50 gram yaş maya
  • 10 gram tuz
  • 15 gram şeker
  • Peynir
  • Yarım demet maydanoz
Yapılışı
Unun içine yumurtayı şekeri, tuzu, mayayı ekleyerek bir miktar ılık suyla hamur haline getirin.
20 dakika kadar üzerini nemli bir bezle örterek bekletin.
Hamurdan ufak parçalar alarak parmak kalınlığında yufka biçiminde açın.  
Peyniri ezin ve maydanozları küçük küçük doğrayarak karıştırın.
Bu karışımı hazırladığımız yufkalara doldurun ve yarım ay şeklinde kapatın.
Poğaçaları altını apladığınız tepsiye dizin.
Önceden 150 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. 

Ballı Sütlü Yumurtalı Kremalı Fıstıklı Krep Tarifi


Ballı Krep Tarifi 
Malzemeler: 
  • 90 gram un (2/3 su bardağı) 
  • 2 Yemek kaşığı toz şeker 
  • 200 ml süt 
  • 2 tane yumurta 
  • 3 yemek kaşığı portakal suyu 
  • 120 gram tereyağı 
  • 200 gram krema 
  • Yarım su bardağı bal 
  • 4 tane yumurta sarısı 
  • 40 gram dolmalık fıstık
  • 250 gram frambuaz 
  • 4 yemek kaşığı frambuaz likörü 
  • Tuz 
  • Yağlı kağıt 
Yapılışı 
Krep hamuru için un, şeker ve bir tutam tuzu bir kaseye koyun. 
Süt, yumurta ve portakal suyunu katın. 100 gr erimiş yağı yavaş yavaş ekleyin. 
Hamuru 30 dk buzdolabında bekletin. 
Ballı sos için kremayı bir tencerede 3dk kaynatın, balı katın, ateşten indirin. 
Yumurta sarısını, çırpma teli ile karıştırarak ekleyin. 
Hafif ateşte koyulaşana kadar hızla çırpmaya devam edin.Daha sonra ateşten alın. 
Yağsız bir tavada fıstıkları kavurun. 
Tabanı düz bir tavaya kalan yağı fırça ile sürün. 
Hamurun 1/8 ini tavaya yayıp ince bir krep pişirin. 
Kalan hamurdan aynı şekilde krepler yapın. 
Pişirdiğiniz kreplerin aralarına yağlı kağıt koyarak üst üste dizin. 
Frambuazları, frambuaz likörü ile karıştırın. 
Servis yaparken krepleri üçgen şeklinde katlayıp bal sosu ve frambuazlarla birlikte tabaklara koyun.
Üzerine fıstıkları serpiştirin. 

Acı Biberli Domates Sosu


Acı Biberli Domates Sosu
Malzemeleri

  • Bir kilo domates (şişe domates dediğimiz uzun domateslerden daha iyi oluyor)
  • Yarım kilo cin biber
  • 250 gram sarmısak
  • Bir bardak elma sirkesi
  • Bir bardak zeytin yağ
  • Üç çorba kaşığı tuz
  • Üç çorba kaşığı şeker
  • Bir demet maydonoz

Yapılışı
Öncelikle sirke, yağ, tuz ve şekeri birbirine karıştırarak kaynatıyoruz.
İçine rendelediğimiz domatesleri  ilave ediyoruz. 
Domatesler yarım piştiğinde içine çekilmiş biber ve sarımsakları ilave edip kaynatmaya devam ediyoruz.
Sos tamamen pişip suyunu çektiği zaman (dibini tutacak gibi bir kıvamda olduğunda)  bir demet ince doğranmış maydonozu ilave edip 1-2 taşım daha kaynatıp altını kapatıyoruz..
Anında kavanozlara doldurup, kapaklarını sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz.
Bu şekilde hiç oynatmadan soğuyana kadar bekletip  serin bir yere kaldırıyoruz. 

Kuru Fasulye Tarifi Kuru Fasulye Nasıl Yapılır Malzemeleri Kuru Fasulye Pişirme


Kuru Fasulye Tarifi 
Malzemeleri
  • İki su bardağı kuru fasulye
  • Beş yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir tane orta boy kuru soğan
  • İki tane orta boy domates
  • 100 gram kıyma
  • Bir taneadet sivri biber
  • Br tane kurutulmuş kırmızı biber
  • Bir tatlı kaşığı domates salçası
  • Bir tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım limonun suyu
  • Bir litre sıcak su
  • Bir çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • Karabiber  
Yapılışı 
Kuru fasulyeleri 1 gece önceden suda bekletin.
Fasulyeyi yapmadan önce suyunu süzün ve kokusunu almak için birkaç kez daha sudan geçirin ve tekrar süzün.
5 yemek kaşığı zeytinyağını tencereye ekleyin.
Üzerine ince ince dilimlediğiniz soğanı ekleyip, pembeleşinceye kadar kavurun.
Soğanlar pembeleştikten sonra üzerine yine ince ince doğradığınız sivri biberi de ekleyerek 1-2 kez karıştırın. Üzerine önceden kavurduğunuz kıymayı ayrı bir tavada 5 dakika  kavurun.
Üzerine küp küp doğradığınız domatesleri de ekleyin.
Domatesleri de ekledikten sonra yine karıştırın.
Hemen ardından önceden düdüklü tencerede haşladığınız (15 dakika haşlamanız yeterli olacaktır) kuru fasulyeleri de tencereye ekleyip üzerine sulandırdığınız salçaları ekleyin.
Ayrıca kuru fasulyelerin dağılmasını önlemek için yarım limonun suyunu da ekleyin.
Üzerine 1 litre sıcak suyu, ardından tuz ve karabiberi de ekleyin.
1-2 kez karıştırıp kısık ateşte yaklaşık olarak 15 dakika daha pişirin ve ocağın altını kapatın.
10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

Evde Taze Fasulye Konserve Yapımı


Evde Taze Fasulye Konserve Yapımı
Malzemeler

  • 1 kilo taze fasulye
  • 4 tane domates
  • Yeterince tuz
  • Yeterince su

Yapılışı
Fasulyelerin uç kısımlarını bir bıçak yardımıyla kesin.
Kılçıklarını da bir bıçak yardımıyla çıkarın.
Bol suyla iyice yıkayın.
Bir tencereye 1 litre su koyun.
Kaynadıktan sonra fasulyeleri 3 dakika bekletip çıkartın.
Bir süzgece alarak suyunu süzün.
Daha sonra fasulyeleri kavanozların içine dik ve bütün olarak yerleştirin.
Domatesleri ikiye bölüp fasulyelerin üzerine yerleştirin.
Taze fasulyeleri haşladığınız su ılındıktan sonra kavanozlara doldurun.
Üzerine yemeğe attığınız kadar tuz ilave edin.
Diğer kavanozları da aynı şekilde doldurun.
Kavanozların kapaklarını sıkıca kapatın.
Kavanozları ters yüz edin.
İçi su dolu genişçe bir kaba kavanozların kapakları altta kalacak şekilde yerleştirin.
1- 1.5 saat kaynatın.
Sudan çıkarttıktan sonra soğutun.
Serin bir yerde, tüketeceğiniz güne kadar bekletin.

Taze Fasulye Konservesi Nasıl Yapılır


Taze Fasulye Konservesi Nasıl Yapılır 
Malzemeleri:
  • Bir kilo taze fasulye
  • Üç tane orta boy domates
  • Dört tane yeşil biber
 Yapılışı
Fasulyeleri yıkayıp ayıklayın ve istediğiniz boyda kırın veya doğrayın.
Biberleri çok küçük olmayacak şekilde doğrayın.
Biberleri  tencereye alın, çok az yağla soteleyin.
Domatesleri de doğrayıp ekleyin, suyunu bırakıp hafif yumuşayınca fasulyeleri ilave edin.
Fasulye iyice sararıp, pişmeye yakın hale gelince tencerenin altını kapatmadan temiz kavanozlara yerleştirin. Kavanozların ağzıda bir parmak boşluk bırakp sıkıca kapatın.
Kavanozları ters çevirin ve soğuyana kadar da yerinden oynatmayın.
Soğuyan kavanozları güneş görmeyen serin birde bekletin.
Kışın fasulyeyi pişireceğiniz zaman bir soğan doğrayıp sarartın.
Etli yapacaksanız, tıpkı taze fasulyede olduğu gibi eti önceden pişirip ilave edin.
Biraz salça ekleyin ve konserveyi içine boşaltın.
Yumuşayınca ocaktan alın.

Patlıcan Yemekleri Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri


 Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri:
  • Bir kilo kemer patlıcan
  • Yarım kilo kıyma
  • Bir tane orta boy soğan
  • Üç diş sarımsak
  • Dört tane orta boy domates
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
Yapılışı 
Öncelikle kemer patlıcanları pijama çizgili şeklinde soyun ve enlemesine dilimleyin.
Dilimlediğiniz patlıcanları 1 yemek kaşığı tuz attığınız tuzlu suya koyun.
Soğan ve sarmısakları çok küçük doğrayın.
Doğradığınız soğan ve sarımsakları kıymanın üzerine ekleyin.
Karışımın üzerine karabiber, pul biber ve tuzu da ekleyin.
Elinizle iyice yoğurun ve domatesleri yemeklik şekilde doğrayın.
Tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanların suyunu iyice süzün.
Artık geriye tepsiye dizme işlemi kalıyor.
Patlıcan ve biraz kıyma karışımı olacak şekilde tepsiye dizin.
Tepsinin orta bölümünü domatesleri koymak için boş bırakmaya çalışın.
Doğradığınız domatesleri tepsinin orta bölümüne ekleyin. 
Eğer biber seviyorsanız domateslerin yanına yeşil biber de ekleyebilirsiniz. 
Tepsiyi hazırladıktan sonra üzerine bir çay bardağı  sıvı yağ ekleyin.
Önceden ısıttığınız 175 derece fırında patlıcanlar pişene kadar pişirin. 
Biraz dinlendirip servise sunun.  

Kıymalı Patatesli Soğanlı Domatesli Salçalı Bezelye Tarifi


Kıymalı Bezelye Tarifi
Malzemeleri: 
  • Bir kilo bezelye
  • Bir tane büyük boy patates
  • Bir tane havuç
  • 100 gram kıyma
  • Bir tane orta boy soğan
  • İki tane orta boy domates
  • Bir tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz 
  • Karabiber
Yapılışı
Bezelyelerin kabuklarını ayırın. 
Taneleri tencereye koyun, sıcak su ekleyip 5 dakika kaynatalım. 
Kaynattığımız bezelyeleri süzün ve bir kaba ayırın. 
Sıvı yağı, soğanı ve kıymayı tencereye koyup kavurun. 
Diğer yandan domatesleri, patatesi ve havucu da soyup, küçük küçük doğrayın. 
Soğan ve kıymayı 10 dakika kavurun.
Sonra patates ve havuç parçacıklarını da tencereye ekleyin ve karıştırın. 
Karıştırdıktan sonra üzerine domatesleri ve bezelyeleri de ekleyin. 
Sonra biber salçasını da ekleyin.
Kısık ateşte bu şekilde 10 dakika pişirdikten sonra bir su bardağı kaynamış su ve tuzunu ekleyin.  
10 dakika da bu şekilde pişirin. 
İsteğe göre karabiber de ekleyebilirsiniz.  

Bebekler Ve Çocuklar İçin Evde Yoğurt Yapımı



Çocuklar Ve Bebekler İçin Evde Yoğurt Yapımı 
Malzemeleri: 
  • 100 cc süt
  • 1 çay kaşığı yoğurt mayası
Yapılışı
Yoğurt günlük olarak evde yapılır.
Süzülen süt ateşe konur.
Süt kabın içinde kabarınca, bir kaşıkla karıştırılarak 5 dakika daha ateşte tutulur.
Süt elimizin dayanabileceği sıcaklığa kadar ılındıktan sonra bir kaşık yoğurt sütün içine katılır.
Kabın üzeri örtülerek yaklaşık 6 saat oda sıcaklığında bekletilir.
Yoğurt bir gün buzdolabında bekletildikten sonra bebeğe verilir.

Not: hazır alınan yoğurtların kaymak tabakası çocuğa verilmez.

Bebek Yemek Tarifleri Bebek Yemekleri Tarhana Çorbası 6 Aylık Çocuklar İçin


Tarhana Çorbası 6 Aylık Çocuklar 
Malzemeleri: 
  • Bir su bardağı su
  • Yarım yemek kaşığı tarhana
  • 1 tatlı kaşığı yağ
Yapılışı
Tarhana öncelikle soğuk su ile ezilir.
Ateşe koyduktan sonra sürekli karıştırılarak pişirilir
Piştikten sonra yağ eklenir.
Çocuklar için tarhana acısız olması gerekir.

Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri Yemek Tarifleri



Arnavut Ciğeri Tarifi 
Malzemeleri:
  • 400 gram dana, kuzu, tavuk ciğeri
  • Bir su bardağı süt
  • bir su bardağı un
  • Bir çay kaşığı isot biber tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Kızartmak için bol sıvı yağ
Yanına;
  • Bir tane büyük boy soğan
  • 10 dal maydanoz
  • Sumak
  • Nar ekşisi
  • Zeytinyağı
Yapılışı 
Ciğerleri sütte beklettikten sonra süzülmesi için peçete üzerine serin. (isterseniz sütte bekletmeyebilirsiniz)
Genişçe bir kaba 1 su bardağı un, yarım çay kaşığı karbonat, kimyon ve 1 çay kaşığı toz biberi koyup kabın içinde karıştırın.
Ciğerleri kızartacağınız tavaya bolca yağ koyun.
Unutmayın ciğerleri üstünü kapatacak kadar kızgın yağda pişirmeniz gerekiyor.
Tavanın altını açın ve yağı iyice kızdırın.
Ciğerleri un karışımına döküp iyice bulanmasını sağlayın.
Ardından ciğerleri kızgın yağa tek tek koyun.
Ciğerlerin yapışık olmamasına dikkat edin ve hepsini bir seferde kızartmayın, ciğerler sıkışmadan her tarafı rahat pişsin.
Ciğerleri 2-3 dakika arası pişirin.
Fazla pişen ciğer sertleşecektir.
Pişirdiğiniz ciğerleri bir kaba alın ve tuzlayın.
Tuzu kesinlikle pişirmeden önce atmayın.
Bu ciğerleri sertleştirecektir.
Arnavut ciğerini küp küp doğradığınız patates kızartması ve soğan salatası ile servis yapabilirsiniz.
Soğan salatası için soğanları piyaz doğrayın.
Maydanozları da küçük küçük doğrayıp üzerine ekleyin.
Sumak, nar ekşisi ve zeytinyağı da ekleyip karıştırın ve arnavut ciğeri ile servis yapın.

Kuru Fasulye Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri Kuru Fasulye Yapmanın Püf Noktaları


Kuru Fasulye Tarifi 
Malzemeleri
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • 100 gram kıyma
  • 1 adet sivri biber
  • 1 adet kurutulmuş kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • Yarım limonun suyu
  • 1 litre sıcak su
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz, karabiber (birer tutam)
Yapılışı 
Kuru fasulyeleri 1 gece önceden suda bekletin. 
Fasulyeyi yapmadan önce suyunu süzün ve kokusunu almak için birkaç kez daha sudan geçirin ve tekrar süzün.
5 yemek kaşığı zeytinyağını tencereye ekleyin. 
Üzerine ince ince dilimlediğiniz soğanı ekleyip, pembeleşinceye kadar kavurun. 
Soğanlar pembeleştikten sonra üzerine yine ince ince doğradığınız sivri biberi de ekleyerek 1-2 kez karıştırın. Üzerine önceden kavurduğunuz kıymayı (ayrı bir tavada 5 dakika civarı kavurmanız yeterli olacaktır) da ekleyip tekrardan 1-2 kez karıştırın ve üzerine küp küp doğradığınız domatesleri de ekleyin. 
Domatesleri de ekledikten sonra yine karıştırın.
Hemen ardından önceden düdüklü tencerede haşladığınız (15 dakika haşlamanız yeterli olacaktır) kuru fasulyeleri de tencereye ekleyip üzerine sulandırdığınız salçaları ekleyin. 
Ayrıca kuru fasulyelerin dağılmasını önlemek için yarım limonun suyunu da ekleyin. 
Üzerine 1 litre sıcak suyu, ardından tuz ve karabiberi de ekleyin. 
1-2 kez karıştırıp kısık ateşte yaklaşık olarak 15 dakika daha pişirin ve ocağın altını kapatın. 
10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

Yayla Çorbası Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri Yemek Tarifleri


Yayla Çorbası Tarifi
Malzemeleri:
  • İki çorba kasesi yoğurt
  • Bir yemek kaşığı un (dolu dolu)
  • Bir türk kahvesi fincanı pirinç
  • Bir ane yumurta
  • İki çorba kasesi su
  • Tuz
  • Tereyağı
  • Nane
Yapılışı 
Yayla çorbasını yapacağımız tencereye yoğurdu ekleyin ve üzerine 1 adet yumurtayı kırın.
Pirinci iyice yıkayıp tenceredeki malzemelerin üzerine ekleyelim.
Unu bir tavaya ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun (renginin değişmemesi gerekiyor, çok kavurmayın).
Un soğuduktan sonra malzemelerin üzerine ekleyin ve iyice çırpın.
2 kase suyu da ekleyip tencerenin altını yakın.
Kaynayana kadar yüksek ateşte olacak şekilde karıştırın.
Kaynadıktan sonra altını kısıp 5 dakika daha karıştırın.
Tuzunu ekleyin.
Ayrı bir tavada tereyağını eritin.
Tereyağı kızdıktan sonra üzerine nane ekleyip karıştırın.
Naneler yanmadan tavanın altını kapatın ve çorbamızın üzerine dökün.

Sütlü Domates Çorbası Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri


Malzemeleri:
  • 5 tane orta boy domates
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 1 su bardağı süt
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • İsteğe bağlı kaşar rendesi
Yapılışı 
Öncelikle domateslerin kabuklarını soyun.
Domatesleri ister rendeden geçirin isterseniz de küçük küçük doğrayabilirsiniz.
Tencereye margarini (isteğe göre tereyağı da kullanabilirsiniz) koyup eritin.
Eriyen margarinin üzerine unu ekleyin ve unun kokusu gelene kadar karıştırın.
Un kokusu geldiğinde hazırladığınız domatesi ve sulandırdığınız domates salçasını ekleyin.
Karıştırmaya devam edin. 2-3 dakika bu şekilde karıştırarak pişirin.
Ardından 3 su bardağı sıcak suyu ekleyip karıştırmaya devam edin.
Çorbanız kaynayana kadar (yaklaşık 10 dakika sürüyor) orta ateşte karıştırarak pişirin.
1 su bardağı suyu biraz geniş bir kaba dökün.
Domates çorbası kaynamaya başladığında üzerinden 3-4 kaşık alıp sütün üzerine dökün ve karıştırın.
Bu şekilde sütün kesilmemesini sağlamış olursunuz.
Ardından sütlü karışımı ve isteğinize göre tuzu tencereye ekleyin ve karıştırın.
Tekrar kaynamaya başladığında tencerenin altını kapatın.
Domates çorbanız servise hazır.
Domates çorbanızı servis ederken üzerine rendelenmiş kaşar ekleyebilirsiniz.

Tavada Kıymalı Börek Tarifi Tavada Kıymalı Börek Nasıl Yapılır Malzemeleri



Tavada Kıymalı Börek Tarifi 

Malzemeleri:
  • 3 tane yumurta
  • Bir çay bardağı su
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un
  • Bir tane büyük soğan
  • 200 gram kıyma
  • Bir tatlı kaşığı pul biber
  • Çay kaşığının ucuyla karabiber
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • 100 gram tereyağı
Yapılışı 
Genişçe çukur bir kaba 1 su bardağı unu ekleyin.
Ortasını açarak 3 adet yumurtayı ortasına kırın.
Yarım çay kaşığı tuzu ve suyu ekleyip yoğurun.
Un az gelirse, kulak memesi kıvamında oluncaya kadar un ekleyip yoğurmaya devam edin.
Yoğurduktan sonra üzerini bezle örtün.
Beklemeye alın ve iç hazırlamaya geçin.
Sıvı yağı bir tavaya döküp, üzerine ince kıyılmış soğanı, kıymayı ekleyip kavrulana kadar karıştırın.
Hazır olmaya yakın karabiber, pul biberi ve isteğe göre tuzu ekleyin.
İsterseniz kıyılmış maydanoz da ekleyebilirsiniz.
Ardından altını kapatın.
Hazırladığımız hamur 5 eşit parçaya bölün.
Hamurları ince ince açın.
Hamurların boyutu pişireceğiniz tavanın yaklaşık 2 katı olmalıdır.
Büyük bir tencereye su ekleyip kaynatın.
Su kaynadıktan sonra bolca tuz atın ve hamurları teker içine atıp ortalama ikişer dakika boyunca kaynatın.
Kaynadıktan sonra başka bir kapta bulunan soğuk suyun içine atıp, birkaç saniye bekletin ve çıkarın.
Bu sırada tereyağını bir kapta eritin.
Bir yemek kaşığı kadarını böreği pişireceğimiz tavaya dökün ve yayın.
Ardından kaynattığımız hamuru tavanın üzerine büzüştürerek serin.
Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı daha gezdirerek dökün.
Aynı şekilde diğer hamuru da kaynatıp üzerine büzüştürerek serin ve 1 yemek kaşığı tereyağını üzerinde gezdirin.
Üçüncü hamurumuzun yarısını kesin ve tavaya serin.
Üzerine iç malzemenin hepsini yayarak hamurun üzerine dökün.
Kalan yarım hamuru da üzerine serip 1 yemek kaşığı tereyağını üzerine dökün.
Kalan iki hamuru da aynı şekilde serip tavada böreğimizi hazırlayın.
En üzerine de kalan tüm tereyağını gezdirerek dökün.
Tavada böreğimizi kapağı kapalı şekilde 5 dakika yüksek ateşte daha sonra da kısık ateşte olacak şekilde toplamda 25 dakika pişirin (altı kızarıncaya kadar).
Altı piştikten sonra böreğimizi geniş bir tabak yardımıyla tavada ters çevirin ve bu şekilde de kısık ateşte altı kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
Piştikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Sodalı Börek Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri Yumuşak Sodalı Börek Pişirmek


Sodalı Börek Tarifi 
Malzemeleri:
  • 1 şise sade soda
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz
  • 3 tane yufka
  • Dört tane büyük boy patates
  • İki tane orta boy soğan
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Not:
Soda ile yapılan börekler daha yumuşak olmaktadır. Soda böreğin daha güzel kabarmasını sağlar. Sodalı böreğin bir diğer özelliği de su böreğine benzemesi.

Yapılışı
Öncelikle patatesleri yumuşayana kadar haşlıyoruz. 
Haşladığınız patatesleri soyun ve çatal yardımıyla iyice ezin. 
Soğanlarımızı ince ince doğrayın ve bir çay bardağı sıvı yağ kullanarak tavada kavurun. 
Kavurduğunuz soğanların üzerine pul biber ekleyin. 
Ardından ezilmiş patatesi, karabiberi, tuzu ekleyerek karıştırarak kavurmaya devam edin. 
5 dakika kavurduktan sonra ocağın altını kapatıp, üzerine maydanozu ekleyip,  karıştırıp, soğumaya bırakın.
Genişçe bir kaba bir şişe sodayı, bir su bardağı sıvı yağı, sütü, bir paket kabartma tozunu koyup karıştırın.
Böreğimizi pişireceğimiz tepsinin dibini margarinle hafifçe yağlayın. 
Birinci yufkayı sodalı karışıma batırıp tepsiye büzüştürerek yerleştirin. 
İç malzemenin yarısını bu yufkanın üzerine eşit şekilde yayın. 
Ardından ikinci yufkayı da sodalı karışıma batırarak iç malzemenin üstüne yerleştirin. 
Kalan iç malzemeyi bu yufkanın üzerine yayın. 
Son yufkamızı da sodalı karışıma batırıp en üste yerleştirin. 
Kalan sodalı karışımı tepsinin üstüne yayarak dökün. 
İsteğe göre üzerine çörek otu ya da küncü serpiştirilebilir.
Sodalı böreğimizi önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık yarım saat (üzeri kızarıncaya kadar) pişirin. Dilimleyerek servis yapın.  

Düdüklü Tencerede Yiyecekleri Pişirme Süreleri


Düdüklü Tencerede Pişirme Süreleri
Taze fasulye : 20-25 dakika
Kuru fasulye (ıslatılmamış) : 30-40 dakika
Nohut (ıslatılmamış) : 30-40 dakika
Yeşil mercimek (ıslatılmamış) : 20 dakika
Kırmızı mercimek (ıslatılmamış) : 3 dakika
Buğday çorba için 20 dakika, salata için 10 dakika
Pirinç : 6-8 dakika
Bütün tavuk : 15 dakika
Parçalanmış tavuk : 10 dakika
Parçalanmış hindi : 30 dakika
Dana biftek : 10 dakika
Dana haşlama bütün : 30 dakika
Tas kebabı : 10 dakika
Dana dil : 50-60 dakika
Kabuklu patates : 10 dakika
Soyulmuş patates : 5 dakika
Bütün kereviz : 10-13 dakika
Doğranmış kereviz 6 dakika
Bezelye : 5 dakika
Havuç : 8-10 dakika
Karnabahar : 5 dakika
Pancar : 10 dakika
Yaprak sarması : 10 dakika
Sebze çorbası : 8 dakika
Beyaz etli balık : 3 dakika
Siyah etli balık : 7 dakika
Mısır : 15 dakika

Kolay Poğaça Tarifi kolay poğaça tarifi


Kolay Poğaça Tarifi  
Malzemeleri:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • Bir tane yumurta (sarısı ve beyazı ayrılacak)
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • kabartma tozu
  • Çörek otu
  • Susam

İç Malzemesi:
Peynir, patates, kıyma olabilir

Yapılışı
Un, yoğurt, tuz, yağ, kabartma tozu ve yumurtanın beyazıyla kulak memesi kıvamında bir hamur yapın. 
Bir yandan da iç malzemenizi hazırlayın. 
İster peynirli, ister patatesli ya da kıymalı olarak hazırlayabilirsiniz. 
Hamurunuzdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp içine malzemeyi koyup  kapatalım. 
Eğer peynirli yaparsanız poğaçanın açık kalmamasına dikkat edelim çünkü peynirler eriyip akabilir. 
Daha sonra ayırdığımız yumurta sarısını poğaçaların üzerine sürelim.
Dilerseniz çörek otu ve susam ile süsleyebilirsiniz. 
190 derece fırında 30 dakika pişirin.

Sigara Böreği Tarifi Hazır Yufkadan Sigara Böreği Yapılışı



Sigara Böreği Tarifi 

Malzemeleri
  • 3 adet yufka
  • 250 gram beyaz peynir
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • Yarım demet maydanoz
  • Kızartmak için sıvı yağ 
Yapılışı
Beyaz peyniri geniş bir çatalla iyice ezin.
İçerisine margarini ekleyip karıştırarak ezmeye devam edin.
İyice harmanladıktan sonra üzerine 1 adet yumurtanın sarısını ekleyin.
Maydanozu küçük küçük doğrayıp malzemelere ekleyin ve hepsini iyice karıştırın.
Arzunuza göre tuz, pul biber ve karabiber ekleyin.
Tekrardan karıştırın.
Hazır aldığınız yufkaları üst üste koyup önce ortadan dörde bölün.
Sonra dörde ayırdığınız parçaları üçe ayıracak şekilde kesin.
Bu şekilde her bir yufkadan 12 adet sigara böreği çıkacaktır.
Kestiğiniz yufkaları teker teker tezgaha açın.
Hazırladığınız iç malzemeden bir miktar alıp  yufkanın en geniş bölümüne yayın.
Uç kısmına doğru sarın.
En uca geldiğinizde böreklerin kızartırken açılmaması için ucunu  yumurtanın akına batırın ve sarın.
Böylelikle ucu kapanmış olacaktır.
Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın.
Tavaya sıvı yağı alın.
Bol ve kızgın sıvı yağda hazırladığınız sigara böreklerini kızartın.
Eğer tüm sigara böreklerini kızartmayacaksanız saklama kabına alıp buzluğa koyabilirsiniz.

Evde Pizza Yapmanın Puff Noktalari Evde Pizza Yapmak



Evde Pizza Yapmanın  
Malzemeler:

Kıtır pizza hamuru için:
  • 175 gram un
  • 10 gram yaş maya,
  • 3 kahve fincanı ılık su
  • 5 gram tuz,
  • 2.5 gram toz şeker.
Domates sos için:
  • Beş tane domates
  • Bir soğan
  • İki diş sarımsak,
  • 60 gram domates salçası
  • Üç çorba kaşığı zeytinyağı.
Üzeri için:
  • 100 gram rendelenmiş mozzarella peyniri
  • 1 tavuk göğüs eti
  • 20 yeşil kokteyl zeytin
  • Bir çay bardağı konserve tane mısır
  • 100 gram mantar
  • Bir çorba kaşığı acı sos
Hazırlanışı:
Bir kapta ılık su, maya, tuz ve şekeri karıştırıp kabarıncaya kadar 15-20 dakika bekletin. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Mayalı suyu ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp mayalanması için 30 dakika bekletin. Mayalanan hamuru tekrar yoğurun ve 4 eşit parçaya ayırın. Hamurları un serpilmiş bir zeminde merdaneyle 20 cm çapında açın.

Pizza sosu için; soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Domatesleri rendeleyin. Zeytinyağını bir tavada ısıtın. Soğan ve sarımsakları ilave edip kavurun. Rendelenmiş domatesleri ekleyip 5 dakika pişirin. Salçayı ilave edip 5 dakika daha pişirin. Pizza sosunu soğumaya bırakın. Tavuk etini haşlayıp süzün ve küp küp doğrayın. Yağlanmış fırın tepsisine hamurları yerleştirip üzerine mozzarella peyniri serpin. Mantarları temizleyip ince doğrayın. Zeytinleri dilimleyin. Tavuk eti, kokteyl zeytin, mısır, mantar ve acı sosu bir kapta karıştırıp pizzanın üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 8-10 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Hamsi Tava Tarifi Hamsi Tava Nasıl Yapılır Hamsi Tava Pişirmek


Hamsi Tava Tarifi
Malzemeleri:
  • 300 gram temizlenmiş hamsi balığı
  • 1 su bardağı un veya mısırunu
  • yeteri kadar tuz
  • Bir yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı
Hamsi tava için öncelikle un ve tuzu geniş bir kapta karıştırın. 
Hamsileri geniş kabın içinde her iki tarafını da un ve tuz karışımına bulayın. 
Siz hamsileri una bularken genişçe bir tavada tereyağını eritin. 
Yağ kızdıktan sonra tavayı ocaktan alın hamsileri içine dizin.
Yaklaşık 4 dakika boyunca orta ateşte hamsileri pişirin. 
Ardından hamsilerin diğer tarafını pişirmek için tava genişliğinde bir tabağı hamsilerin üzerine yatırın. 
Tavayı ve tabağı tutarak hamsileri alt üst edin. 
Hamsiler pişmiş tarafı üstte kalacak şekilde tabakta kalacaktır. 
Ardından hamsileri tabaktan tavaya kaydırarak aktarın. 
Bu şekilde hamsilerin diğer tarafını da 4 dakika pişirin.
Ardından hamsileri servis tabaklarına alın. 
Yanında yeşil soğan, kuru soğan ve roka ile servis yapabilirsiniz.

Fırında Soslu Kanat Tarifi Fırında Soslu Kanat Nasıl Yapılır Malzemeleri



Fırında Soslu Kanat Tarifi

Malzemeleri:
  • 1 paket tavuk kanat
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Kırmızı biber
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Sarımsak
  • Kekik
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
Sos İçin
Tavukları yıkayıp süzelim.
Diğer tarafta geniş bir kabın içinde yoğurt, zeytinyağı ve baharatları karıştıralım.
Tavuk kanatlarını bu sosa bırakalım ve karıştıralım.
Bir süre beklesinler.
İsterseniz buzdolabına bırakın.
Yemek vakti pişirirseniz çok daha taze ve çıtır olurlar.

Yapılışı
Fırın tepsiye çok az tereyağı sürelim.
Tavuk kanatlarını dizelim ve en yüksek derecede fırınımızı ısıtıp kızartarak pişirelim.
İstediğimiz gibi, makarna , pilav yanında servis yapabiliriz.

Mantarlı Makarna Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri



Mantarlı Makarna Tarifi
Malzemeleri: 
  • 1 paket (500 gram) makarna
  • 300 gram kıyma
  • 300 gram mantar
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet domates
  • Yarım paket Teremyağ
  • Yarım limon
  • Tuz
  • Karabiber
  • Rende kaşar veya beyaz peynir
Yapılışı
Makarnayı bol tuzlu suda haşlayıp, süzdükten sonra soğuk sudan geçirelim.
Mantarları fındık kadar doğrayıp 1 bardak tuzlu ve limonlu suda haşlayalım.
Haşlama suyunu bir kenara ayıralım.
İnce ince kıydığımız kuru soğanları yağda pembeleştirdikten sonra kıymayı ilave edip 1-2 dakika daha kavuralım.
Mantarı ve haşladığımız suyun 1 su bardağı kadarını kıymaya ilave edip karıştıralım.
1-2 dakika daha kaynatıp, ocaktan indirelim.
Makarnayı ilave edip iyice karıştırdıktan sonra sıcak sıcak servis yapalım.

Fırında Makarna Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri



Fırında Makarna Tarifi

Malzemeleri: 
  • 1 paket makarna
  • 250 gram kaşar peyniri
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı tere yağ
  • 1 kaşık salça
  • Tuz
Yapılışı
Makarnalar suda haşlanır.
Süzülmeye bırakılır. 
Kaşar peyniri bir kaba rendelenir.
Süt, salça ve tuz karıştırılarak sos haline getirilir.
Makarnalar tepsiye yayılır ve üzerine hazırlanan sos dökülür.
Orta hararetli fırında 20 dakika kadar pişirilir.
Fırdan çıkınca tepsi ters çevrilir ve dilimler halinde servis yapılır.

Pudra Şekerli Kurabiye Tarifleri


Pudra Şekerli Kurabiye Tarifleri  
Malzemeleri:

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket margarin
  • 2 tane yumurta
  • Yarım su bardağı ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Yapılışı :
Pudra şekerini ve oda sıcaklığındaki margarini 2 yumurtanın sarıları ile iyice karıştıralım. 
Kabartma tozu, vanilya ve alabildiği kadar unu ilave ederek kulak memesi kıvamında  bir hamur yapalım. 
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak önce yumurta aklarına daha sonra iri çekilmiş cevize batırarak, yağladığımız tepsiye dizelim. 
Önceden ısıttığımız orta ısılı fırında rengi hafif değişene kadar pişirelim.
Çok kızartmamak gerek.

Acı Biberli Domates Sosu Nasıl Yapılır


Acı Biberli Domates Sosu Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri

  • 2 kilo uzun domates
  • Yarım kilo acı biber (ya da tatlı )
  • 15 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sirke
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Ağız tadınıza göre yeteri kadar kaya tuzu
  • 2 tatlı kaşığı kadar fesleğen veya maydanoz  

Yapılışı
Domatesleri rendenin büyük tarafı ile rendeleyelim.
Tencereye koyup kaynatalım.
Domates rendesi kaynayıp suyu biraz koyu kıvam alınca içine saplarını ayıklayıp ince ince doğradığımız biberleri, rendelediğimiz sarımsakları, sirke, fesleğen, zeytinyağı ve tuzunu ilave edelim.
5 dakika daha kısık ateşte kaynatalım.
Sosumuzu sıcakken kavanozlara paylaştıralım kapaklarını vakumlanması için sıkıca kapatıp ters çevirelim..
Soğumaları için bu şekilde bekletelim.

Notlar:
*Sizde benim gibi çok acı sevmeyenlerdenseniz biberi acı tatlı karışık kullanabilirsiniz.
*Sosunuz çok sulu olmasın derseniz uzun etli domates(bardak domates) kullanmalısınız.

Kumpir Nasıl Yapılır Kumpir Oktay Usta Tarifi


Kumpir Nasıl Yapılır
Malzemeleri 
  • 3-4tane  iri patates
  • 3 tatlı kaşığı tereyağı
  • 6 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Garnitur İçin:
  • Mısır
  • Bezelye
  • Haşlanmış havuç
  • Yeşil veya siyah zeytin
  • Yeşil acı biber
  • Küp küp doğranmış domates
  • Kornişon turşu
  • Ketçap 
  • Mayonez  
Not: Bu malzemelerden istediğiniz ekleyebilirsiniz

Yapılışı
Patatesleri yıkayıp kurulayın.
Önceden ısıtılmış Fırında 190 derecede 1-1,5 saat pişirin.
Patatesleri fırından çıkarın.
Patateslerin üzerini bıçakla kesip iki yana açın.
İçi açılmış patatesin üzerine birer tatlı kaşığı tereyağı ve rendelenmiş kaşar ekleyip tuz serpin ve bıçağın ucuyla iyice karıştırarak yedirin.
İnce ince kıyılmış biber, domates ve mısır tanelerini ve diğer garnitürleri patateslerin üzerine koyup üzerine ketçap ve mayonez ile hemen servis yapabilirsiniz.

Hazır Yufkadan Yalancı Su Böreği Nasıl Yapılır Tarifi


Hazır Yufkadan Yalancı Su Böreği Tarifi
Malzemeleri:
  • 5 tane yufka
  • 5 tane yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı su
İçi için
  • 150 gram beyaz peynir
  • Maydanoz
Yapılışı
Derince bir kap içinde yumurtaları, sıvı yağı ve suyu iyice çırpın. 
Bu karışımın içine parçalara bölmüş olduğunuz yufkaları batırın. 
Yufkaları tepsiye yaydıktan sonra aralarına rendenmiş peynir ve kıyılmış maydanoz karışımından serpin.
Üzerine yeniden yufka serin. 
Yufkalar ve iç malzemesi bitinceye kadar bu işlemi yapın. 
Yalancı su böreğini 200 derece ısıda pişmeye bırakın. 

Su Böreği Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri



Su Böreği Tarifi
Malzemeleri: 

  • 700 gram un
  • 4 yumurta
  • 1 kahve kaşığı tuz
  • Yarım kilo çökelek peyniri
  • Maydanoz
  • Sıvı yağı (eritilmiş tereyağı da kullanılabilir)

Yapılışı
Bir kabın içine un konup, ortası açılır. 
Yumurta, tuz, su ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur. 
Hamur 10 eşit parçaya bölünür, her biri tepsi büyüklüğünde açılır. 
Açılan hamurlar bir bez üzerine serilerek 1 saat kuruması beklenir. 
Diğer bir yanda geniş bir kapta su kaynatılıp, tuz atılır. 
Tepsi iyice yağlanır, içine bir tane kuru hamur yayılır. 
Hamur yağlandıktan sonra içi olarak hazırlanan çökelek, üzerine maydanoz karışımı serpilir. 
Geri kalan hamurlar teker teker kaynatılmış suya bastırılır. 
Sonra soğuk suya bastırılıp delikli süzgecin üzerine serilir. 
Suyu süzdükten sonra tepsiye konur. 
Hamurların arasına önce iç malzemesi konur, sonra yağ gezdirilir. 
En son hamur kuru olarak yayılıp, üzeri yağlanır. 
Fırında yada kısık ateşle çevrilerek kızartılır.

Hazır Yufkadan Tavuklu Börek Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri



Hazır Yufkadan Tavuklu Börek Tarifi
Malzemeleri:

  • Tavuk göğsü
  • Domates
  • Soğan
  • Biber
  • Yufka

Yapılışı
Tavuk göğsü küçük şekilde doğranır. 
Soğan, domates, biberde küçük doğranır. 
Önce yağ ile soğan kavrulur, daha sonra tavuk göğsü eklenir ve pişirilir. 
En son domates ve biber ilave edilip, ocağın altı kapatılır. 
Birinci yufka serilip yağlanır, üzerine ikinci yufka serilir ve yoğurt sürülür. 
Sıgara böreği şeklinde kesilir. 
Köşelerini hazırlanan tavuk göğsü harcı konur ve rulo yapılır, üzerine yumurta sarısı ve yağ sürülür.
Son olarak susam serpilir. 
195 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.

Hazır Yufkadan Kıymalı Börek Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri



Hazır Yufkadan Kıymalı Börek
Malzemeleri:

  • 2 tane yufka
  • Yarım  paket tereyağı veya margarin
  • 1 büyük kase kıyma
  • 1 tane soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tane yumurta
  • Biraz galeta unu
  • Çörek otu

Yapılışı:
Soğanı rendeleyip, sıvı yağda biraz kavurun. 
Kıymayı, tuzu ve karabiberi katıp, biraz daha kavurun. 
Birinci yufkayı masaya serin, erittiğiniz yağla üstünü yağlayın, ikinci yufkayı da üstüne serin. 
8'e veya 16'ya bölün. 
İçini koyup, sigara böreği gibi sarın. 
Önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayıp, üzerine çörek otu serpin ve fırına verin.