Kuru Fasulye Tarifi
Malzemeleri
- İki su bardağı kuru fasulye
- Beş yemek kaşığı zeytinyağı
- Bir tane orta boy kuru soğan
- İki tane orta boy domates
- 100 gram kıyma
- Bir taneadet sivri biber
- Br tane kurutulmuş kırmızı biber
- Bir tatlı kaşığı domates salçası
- Bir tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım limonun suyu
- Bir litre sıcak su
- Bir çay kaşığı pul biber
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı
Kuru fasulyeleri 1 gece önceden suda bekletin.
Fasulyeyi yapmadan önce suyunu süzün ve kokusunu almak için birkaç kez daha sudan geçirin ve tekrar süzün.
5 yemek kaşığı zeytinyağını tencereye ekleyin.
Üzerine ince ince dilimlediğiniz soğanı ekleyip, pembeleşinceye kadar kavurun.
Soğanlar pembeleştikten sonra üzerine yine ince ince doğradığınız sivri biberi de ekleyerek 1-2 kez karıştırın. Üzerine önceden kavurduğunuz kıymayı ayrı bir tavada 5 dakika kavurun.
Üzerine küp küp doğradığınız domatesleri de ekleyin.
Domatesleri de ekledikten sonra yine karıştırın.
Hemen ardından önceden düdüklü tencerede haşladığınız (15 dakika haşlamanız yeterli olacaktır) kuru fasulyeleri de tencereye ekleyip üzerine sulandırdığınız salçaları ekleyin.
Ayrıca kuru fasulyelerin dağılmasını önlemek için yarım limonun suyunu da ekleyin.
Üzerine 1 litre sıcak suyu, ardından tuz ve karabiberi de ekleyin.
1-2 kez karıştırıp kısık ateşte yaklaşık olarak 15 dakika daha pişirin ve ocağın altını kapatın.
10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.