Kışlık Sarmısaklı Biberli Domates Sosu Nasıl Yapılır


Kışlık Domates Nasıl Yapılır 
Malzemeleri
  • Beş kilo domates
  • Altı  diş sarımsak
  • Üç tane orta boy yeşil biber
  • Bir yemek kaşığı tuz
  • Bir tatlı kaşığı karabiber
  • Bir yemek kaşığı pul biber
  • Altı yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı 
Domates rahat soyulması için 30 dakika sıcak suda bekletin.  
Yeşil biberleri dairesel şekilde doğrayın. 
Sarımsakları küçük küçük doğrayın ya da rendeleyin.
Yumuşattığınız domateslerin kabuklarını soyun. 
Arzunuza göre rendeleyebilir ya da küp küp doğrayabilirsiniz. 
Ardından domatesleri tencereye alın ve orta ateşte yaklaşık 5 dakika boyunca pişirin. 
Daha sonra önceden hazırladığınız yeşil biber ve sarımsakları ve diğer tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.
 Domates sosunuz kaynamaya başladıktan sonra daha sık karıştırarak yaklaşık 15 dakika boyunca kaynatmaya devam edin. 
Bu arada köpükler oluşacaktır. Bu köpükleri tahta kaşıkla alın. 
15 dakika sonra altını kapatıp, önceden hazırladığınız, sıcak sudan geçirdiğiniz kavanozlara doldurun, kapaklarını sıkıca kapatın, peçete üzerine ters çevrin.
Eğer domates konservesini çabuk tüketmeyecekseniz küçük kavanozlar tercih edin. 
Bu şekilde domates soslarınız kışın bozulmayacaktır. 
Kavanozlara domates sosunu koyarken ortalama 2 parmak boşluk bırakmaya dikkat edin. 
24 saat boyunca domates konservelerini ters şekilde oda sıcaklığında bekletin. 
Ardından buzdolabına alın ve kullanacağınız zamana kadar buzdolabında muhafaza edin.