Yumuşak Börek Nasıl Yapılır Tarifi
Birinci Formül:
Böreğin yumuşak olması için biraz su, süt ve yumurtayı bir kasede iyice çırparak karıştırın. Hazırladığınız börek yufkasının aralarına fırça yardımı ile bolca sürün. Piştikten sonra böreğin yumuşacık olduğunu göreceksiniz..
Böreğin yumuşak olması için biraz su, süt ve yumurtayı bir kasede iyice çırparak karıştırın. Hazırladığınız börek yufkasının aralarına fırça yardımı ile bolca sürün. Piştikten sonra böreğin yumuşacık olduğunu göreceksiniz..
İkinci Formül
Böreğin yumuşacık olması için soda kullanabilirsiniz. Sodalı börek su böreği gibi yumuşak hem de daha lezzetli oluyor. Sodayı iki şekilde kullanabilirsiniz.
Birinci yöntem: Yumurta, yoğurt, sıvıyağ ve sodayı karıştırıp iyice çırparak yufkaların arasına sürün.
İkinci yöntem: Sodasız malzemeyle hazırladığınız böreği tepsiye koyduktan sonra bir şişe sodayı üzerine eşit şekilde gezdirin. Çekmesi için 5 dakika beklettikten sonra fırına verin.
Sodalı Yumuşak Börek Tarifi
Malzemeler:- 4 adet yufka
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 adet maden sodası (200ml)
- İç malzemesi için:
- 250 gr. beyaz peynir
- Maydanoz
Maydanozları kıyın, peyniri çatalla ezin ve maydanozla karıştırın.
Tepsiyi Yağlayın bir tane yufkayı kenarları tepsiden taşacak şekilde serin.
Kalan yufkaların birini ayırdıktan sonra diğerlerini elinizle 3–4 parçaya ayırın.
Tepsinin içine parçaladığınız yufkadan bir tanesini daha döşeyin.
Yumurta, yoğurt ve sıvıyağı iyice çırparak sos hazırlayın.
Yufkanın üzerini kaplayacak şekilde sürün.
Her koyduğunuz yufka katına, sos sürün ve peynirli karşımdan serpin.
En son kısma gelince en altta kalan geniş yufkayı böreğin üzerine düzgünce kapatın.
Ayırdığınız sağlam yufkayı böreğin üzerine serin ve taşan kısımlarını böreğin en altına katlayın.
Kalan sostan böreğin üzerine sürün ve dilimleyin.
1 şişe sodayı böreğin üzerine her yerini ıslatacak şekilde dökün.
5 dakika kadar sodayı çekmesi için bekleyin.
180 derece önceden ısıtılmış fırında güzelce kızarana kadar, yaklaşık 25 dakika kadar pişirin.