Kahvaltılık Krep Tarifi
Malzemeleri:
- Bir su bardağı un
- Bir su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- İki adet yumurta
- Yarım çay kaşığı tuz
- Margarin
Unu genişçe bir kaba alın ve üzerine sütü ekleyin.
İsterseniz tel çırpıcı yardımıyla, isterseniz de mikserle çırpın.
Üzerine yarım su bardağı ılık suyu, yumurtaları ve tuzu ekleyin ve iyice çırpın.
Unların topak topak kalmamasına dikkat edin.
Varsa krep tavanızı yoksa da normal tavayı ocağa alıp, altını yakın.
Tavaya margarini ister spatula yardımıyla isterseniz de margarini kabından tutarak sürebilirsiniz.
Çok fazla sürmenize gerek yok.
Krebin tavaya yapışmaması için her tarafına sürmüş olmanız yeterlidir.
Margarini sürdükten sonra krep karışımından 1 kepçe alıp tavanızda gezdirin ve çok hızlı bir şekilde krep malzemelerini eşit yaymak için tavayı sağa sola eğin.
Tavada boşluk kalmayacak şekilde krep karışımını yaydıktan sonra krebin alt tarafının pişmesi için 1 dakika kadar bekleyin.
Tavayı yeterince yağladığınızda ve krebin alt yüzü piştiğinde tavayı salladığınızda otomatik olarak hareket edecektir.
Spatula ile bir tarafını kaldırıp pişip pişmediğine bakabilirsiniz.
Alt yüzü pişen krebin diğer tarafını da pişirmek için spatula yardımıyla ya da yapabiliyorsanız tavanın sapından tutup ters çevirin.
Diğer yüzü de aynı şekilde pişirip krebinizi tabağa alın.
Malzeme bitene kadar aynı işlemi uygulayın.