Patatesli Patlıcan Oturtma Tarifi
Malzemeleri:
- 3 tane patlıcan
- 3 tane patates
- 3 tane domates
- 2 tane yeşil biber
- 1 tane orta boy soğan
- 5-6 tane arpacık soğanı
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Sos İçin baharatlar (tuz, pul biber, karabiber, kekik, arzunuza göre ekleyebilirsiniz)
Yapılışı
Patlıcanları tuzlu suda yarım saat bekletin.
2 su bardağı sıvı yağı geniş bir tavaya alın ve altını açın.
Yuvarlak doğradığınız patatesleri öncelikle kızartın.
Ardından suda beklettiğiniz ve iyice kuruladığınız patlıcanları kızartın.
Kızartmaları peçete üzerine alıp yağlarının iyice çekmesini sağlayın.
Ardından kızarttığınız patates ve patlıcanları tepsi veya borcama 1 patates, 1 patlıcan olarak, bir kısmı üst üste gelecek şekilde dizin.
Üzerine arpacık soğanları da dizin.
Üzerine yapacağınız domates sosunu dökün.
Domates Sosu Yapımı
Domates sosu için 1 adet orta boy soğanı küçük küçük doğrayın.
2 yemek kaşığı zeytinyağını tencereye alıp kızdırdıktan sonra üzerine soğanları ekleyin ve karıştırın.
Soğanlar pembeleşene kadar pişirin.
Ardından yeşil biber ve sarımsakları ince ince doğrayıp soğanların üzerine ekleyin.
Domatesleri küp küp doğrayıp üzerine ekleyip karıştırın.
1-2 kez karıştırdıktan sonra salçaları sulandırıp ekleyin.Ardından isteğinize göre baharat (tuz, pul biber, karabiber, kekik) ekleyin.
Domatesler yumuşayana kadar bu şekilde pişirin.
Domatesler yumuşadıktan sonra ocağın altını kapatıp üzerine ince doğradığınız dereotu ya da maydanoz ekleyebilirsiniz.
Hazırladığınız domates sosunu malzemelerin üzerine eşit şekilde yayın.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.