Ali Nazik Kebabı Ve Pirinç Pilavı Tarifi Malzemeleri Yapılışı


Ali Nazikli Pilav Tarifi
Malzemeler
  • 2 tane patlıcan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 tane limon suyu
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 200 gram kıyma
  • 1 çorba kaşığı margarin
Pilav İçin
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Yeteri kadar tuz
Sosu İçin
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 4 diş sarımsak
Üzerine :
  • 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
  • 1 çorba kaşığı margarin
Yapılışı
İyice yıkanmış pirinci, margarin ve sıvıyağ ile 4 dakika kadar kavurun.
Üzerine sıcak su ve tuzu ekleyip önce orta ateşte sonra kısık ateşte, suyunu çekene dek pişirin.
Bu arada patlıcanları közleyin.
Kabuklarını soyup, içini bir kaba alın.
Üzerine sarımsak, limon suyu ve 4 çorba kaşığı sıvıyağı ekleyin ve ezerek karıştırın.
Sos için ; yoğurdun içine dövülmüş sarımsağı koyup, karıştırın.
Kıymayı 1 çorba kaşığı margarinde 5 dakika kavurun.
Servis tabağına önce pilavı koyup, ortasını hauz gibi açın.
İçine patlıcanlı karışımı dökün.
Üzerine yoğurt sosunu, en üste de kavrulmuş kıymayı koyun.
Kırmızı biberi 1 çorba kaşığı margarinde kızdırıp, üzerine gezdirin ve servis yapın.