Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri:
- Bir kilo kemer patlıcan
- Yarım kilo kıyma
- Bir tane orta boy soğan
- Üç diş sarımsak
- Dört tane orta boy domates
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Yapılışı
Öncelikle kemer patlıcanları pijama çizgili şeklinde soyun ve enlemesine dilimleyin.
Dilimlediğiniz patlıcanları 1 yemek kaşığı tuz attığınız tuzlu suya koyun.
Soğan ve sarmısakları çok küçük doğrayın.
Doğradığınız soğan ve sarımsakları kıymanın üzerine ekleyin.
Karışımın üzerine karabiber, pul biber ve tuzu da ekleyin.
Elinizle iyice yoğurun ve domatesleri yemeklik şekilde doğrayın.
Tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanların suyunu iyice süzün.
Artık geriye tepsiye dizme işlemi kalıyor.
Patlıcan ve biraz kıyma karışımı olacak şekilde tepsiye dizin.
Tepsinin orta bölümünü domatesleri koymak için boş bırakmaya çalışın.
Doğradığınız domatesleri tepsinin orta bölümüne ekleyin.
Eğer biber seviyorsanız domateslerin yanına yeşil biber de ekleyebilirsiniz.
Tepsiyi hazırladıktan sonra üzerine bir çay bardağı sıvı yağ ekleyin.
Önceden ısıttığınız 175 derece fırında patlıcanlar pişene kadar pişirin.
Biraz dinlendirip servise sunun.