Malzemeleri:
- 1 paket (500 gram) makarna
- 300 gram kıyma
- 300 gram mantar
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 adet domates
- Yarım paket Teremyağ
- Yarım limon
- Tuz
- Karabiber
- Rende kaşar veya beyaz peynir
Makarnayı bol tuzlu suda haşlayıp, süzdükten sonra soğuk sudan geçirelim.
Mantarları fındık kadar doğrayıp 1 bardak tuzlu ve limonlu suda haşlayalım.
Haşlama suyunu bir kenara ayıralım.
İnce ince kıydığımız kuru soğanları yağda pembeleştirdikten sonra kıymayı ilave edip 1-2 dakika daha kavuralım.
Mantarı ve haşladığımız suyun 1 su bardağı kadarını kıymaya ilave edip karıştıralım.
1-2 dakika daha kaynatıp, ocaktan indirelim.
Makarnayı ilave edip iyice karıştırdıktan sonra sıcak sıcak servis yapalım.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder