Hazır Yufkadan Tavuklu Börek Tarifi
Malzemeleri:
- Tavuk göğsü
- Domates
- Soğan
- Biber
- Yufka
Yapılışı
Tavuk göğsü küçük şekilde doğranır.
Soğan, domates, biberde küçük doğranır.
Önce yağ ile soğan kavrulur, daha sonra tavuk göğsü eklenir ve pişirilir.
En son domates ve biber ilave edilip, ocağın altı kapatılır.
Birinci yufka serilip yağlanır, üzerine ikinci yufka serilir ve yoğurt sürülür.
Sıgara böreği şeklinde kesilir.
Köşelerini hazırlanan tavuk göğsü harcı konur ve rulo yapılır, üzerine yumurta sarısı ve yağ sürülür.
Son olarak susam serpilir.
195 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder