Yalancı Su Böreği Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri:
- Beş tane hazır yufka
- Bir su bardağı süt
- Bir su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Üç tane yumurta (içi için)
- Yarım kilogram beyaz peynir
- Yarım demet maydanoz
- Üzeri için bir yumurtanın sarısı
- Üzeri İçin iki yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı
İki tane yufka tezgaha serilir.
Üzerine tepsi ters olarak kapatılarak bıçakla tepsi ölçüsünde kesilir.
Kesilen bu parçalardan biri tepsinin dibine serilir.
Süt, yoğurt, sıvı yağ ve yumurtalar bir kasede karıştırılır.
Tabana 2 kat yufka serildikten sonra bu karışımdan her kat arasına bolca dökülür ve eşit şekilde yayılır. Peynir bir kap içinde ufalanır ve kıyılmış maydanoz ile karıştırılır.
3. yufkadan sonra peynirli harcın tamamı eklenir ve tepsinin her tarafına düzgünce dağıtılır.
Diğer yufkalarda aynı şekilde serilip aralarına sıvı harç dökülür.
En üste tepsi şeklinde kesilen 2.yufka kapatılır ve üzerine sıvıyağ, yumurta sarısı karışımı sürülür.
Fırına vermeden önce çatalla 5-6 yerine delik açılır.
170 derecede 25 dakika pişirilir.