Hamsi Tava Tarifi
Malzemeleri:
- 300 gram temizlenmiş hamsi balığı
- 1 su bardağı un veya mısırunu
- yeteri kadar tuz
- Bir yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı
Hamsi tava için öncelikle un ve tuzu geniş bir kapta karıştırın.
Hamsileri geniş kabın içinde her iki tarafını da un ve tuz karışımına bulayın.
Siz hamsileri una bularken genişçe bir tavada tereyağını eritin.
Yağ kızdıktan sonra tavayı ocaktan alın hamsileri içine dizin.
Yaklaşık 4 dakika boyunca orta ateşte hamsileri pişirin.
Ardından hamsilerin diğer tarafını pişirmek için tava genişliğinde bir tabağı hamsilerin üzerine yatırın.
Tavayı ve tabağı tutarak hamsileri alt üst edin.
Hamsiler pişmiş tarafı üstte kalacak şekilde tabakta kalacaktır.
Ardından hamsileri tabaktan tavaya kaydırarak aktarın.
Bu şekilde hamsilerin diğer tarafını da 4 dakika pişirin.
Ardından hamsileri servis tabaklarına alın.
Yanında yeşil soğan, kuru soğan ve roka ile servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder