Malzemeleri:
- 5 tane orta boy domates
- 2 çorba kaşığı margarin
- 1 su bardağı süt
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- İsteğe bağlı kaşar rendesi
Yapılışı
Öncelikle domateslerin kabuklarını soyun.
Domatesleri ister rendeden geçirin isterseniz de küçük küçük doğrayabilirsiniz.
Tencereye margarini (isteğe göre tereyağı da kullanabilirsiniz) koyup eritin.
Eriyen margarinin üzerine unu ekleyin ve unun kokusu gelene kadar karıştırın.
Un kokusu geldiğinde hazırladığınız domatesi ve sulandırdığınız domates salçasını ekleyin.
Karıştırmaya devam edin. 2-3 dakika bu şekilde karıştırarak pişirin.
Ardından 3 su bardağı sıcak suyu ekleyip karıştırmaya devam edin.
Çorbanız kaynayana kadar (yaklaşık 10 dakika sürüyor) orta ateşte karıştırarak pişirin.
1 su bardağı suyu biraz geniş bir kaba dökün.
Domates çorbası kaynamaya başladığında üzerinden 3-4 kaşık alıp sütün üzerine dökün ve karıştırın.
Bu şekilde sütün kesilmemesini sağlamış olursunuz.
Ardından sütlü karışımı ve isteğinize göre tuzu tencereye ekleyin ve karıştırın.
Tekrar kaynamaya başladığında tencerenin altını kapatın.
Domates çorbanız servise hazır.
Domates çorbanızı servis ederken üzerine rendelenmiş kaşar ekleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder