Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri Yemek Tarifleri



Arnavut Ciğeri Tarifi 
Malzemeleri:
  • 400 gram dana, kuzu, tavuk ciğeri
  • Bir su bardağı süt
  • bir su bardağı un
  • Bir çay kaşığı isot biber tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Kızartmak için bol sıvı yağ
Yanına;
  • Bir tane büyük boy soğan
  • 10 dal maydanoz
  • Sumak
  • Nar ekşisi
  • Zeytinyağı
Yapılışı 
Ciğerleri sütte beklettikten sonra süzülmesi için peçete üzerine serin. (isterseniz sütte bekletmeyebilirsiniz)
Genişçe bir kaba 1 su bardağı un, yarım çay kaşığı karbonat, kimyon ve 1 çay kaşığı toz biberi koyup kabın içinde karıştırın.
Ciğerleri kızartacağınız tavaya bolca yağ koyun.
Unutmayın ciğerleri üstünü kapatacak kadar kızgın yağda pişirmeniz gerekiyor.
Tavanın altını açın ve yağı iyice kızdırın.
Ciğerleri un karışımına döküp iyice bulanmasını sağlayın.
Ardından ciğerleri kızgın yağa tek tek koyun.
Ciğerlerin yapışık olmamasına dikkat edin ve hepsini bir seferde kızartmayın, ciğerler sıkışmadan her tarafı rahat pişsin.
Ciğerleri 2-3 dakika arası pişirin.
Fazla pişen ciğer sertleşecektir.
Pişirdiğiniz ciğerleri bir kaba alın ve tuzlayın.
Tuzu kesinlikle pişirmeden önce atmayın.
Bu ciğerleri sertleştirecektir.
Arnavut ciğerini küp küp doğradığınız patates kızartması ve soğan salatası ile servis yapabilirsiniz.
Soğan salatası için soğanları piyaz doğrayın.
Maydanozları da küçük küçük doğrayıp üzerine ekleyin.
Sumak, nar ekşisi ve zeytinyağı da ekleyip karıştırın ve arnavut ciğeri ile servis yapın.

Hiç yorum yok :