Malzemeleri
- 250 gram kıyma
- Yarım bayat ekmek
- 2 tane ince doğranmış küçük boy soğan
- Yarım çay kaşığı kimyon suyu
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Yeteri kadar tuz
- Tepsiye sürmek için margarin yağı
- Yarım çay bardağı su
- 1 tane orta boy domates
- 6 tane süs biberi (isteğe göre)
- Patates püresi için;
- 5 tane küçük boy patates
- Tuz
- Süt
- 2 tatlı kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Patates Püresi Yapımı
Haşladığımız patateslerin kabuklarını soyup rendeleyin.
Üzerine bir miktar tuz ekleyip, göz kararı süt ekleyin.
Sütü eklerken patatesin kıvamı cıvık olmayacak şekilde eklerseniz kıvamında olacaktır.
Yapılışı
Öncelikle bayat ekmeğimizi ıslatıp, iyice suyunu sıkalım.
Ekmeği genişçe bir kaba koyup üzerine ince ince doğranmış soğanları, kıymayı, karabiberi, kimyonu, pul biberi ve tuzu ekleyelim.
Malzemeleri iyice yoğuralım.
Fırına süreceğimiz tepsiyi margarinle iyice yağlayalım.
Ceviz büyüklükte parçalar koparıp avuç içimizde bastırarak şekil verip tepsiye dizelim.
Karışımdan hiç kalmayacak şekilde aynı işlemi tekrarlayalım.
Hazırladığımız patates püresini tepsiye dizdiğimiz köftelerin üzerine tek tek ekleyelim.
Domatesi dilim dilim kestikten sonra patates püresinin üstüne birer parça koyalım.
Süs biberi katmak isterseniz süs biberlerini de tepsinin kenarlarına koyabilirsiniz.
Yarım çay bardağı kaynar suyu tepsiye döküp, 150 dereceye ayarlanmış fırında köftemizi 20 dakika pişirin. Domateslerin pişmiş olması yemeğimizin de piştiği anlamına gelmektedir.
Son olarak yemeğimizin sosu kaldı.
3 yemek kaşığı sıvı yağı tavaya koyup üzerine 2 tatlı kaşığı biber salçasını ekleyerek kızdırın.
Köfte‘lerin üzerine birer yemek kaşığı sos dökerek servis yapın.