Karışık Turşu Nasıl Yapılır Oktay Usta


Karışık Turşu Nasıl Yapılır Oktay Usta 
Malzemeleri:
  • Yarım kilogram havuç
  • Yarım kilogram turşuluk salatalık
  • Yarım kilogram yeşil biber
  • Yarım kilogram yeşil domates
  • 4 çorba kaşığı turşu tuzu (salamuralık kaya tuzu)
  • Yarım su bardağı sirke
  • 5 diş sarımsak
Not: Malzemeleri orantılı olarak arttırabilir veya azaltabilirsiniz

Yapılışı
Öncelikle bütün sebzeleri bol suyla yıkayın. 
Havuçların dışını iyice kazıyın. 
Sivri biberlerin uçlarını kesin. 
Salatalıkların başlarından kesin. 
Turşuyu kuracağınız kavanozu dolduracak kadar suda tuzu eritin.
Sirkesini de ekleyerek salamurayı hazır hale getirin.
Hazırladığınız sebzeleri kavanoza karışık olarak yerleştirin.
Aralarına sarımsak koyun.
Salamurayı kavanoza sebzelerin üzerini geçecek şekilde boşaltın. 
Maydanozları en üste yerleştirip ağzını sıkıca kapatın.