Karışık Turşu Nasıl Yapılır Oktay Usta
Malzemeleri:
- Yarım kilogram havuç
- Yarım kilogram turşuluk salatalık
- Yarım kilogram yeşil biber
- Yarım kilogram yeşil domates
- 4 çorba kaşığı turşu tuzu (salamuralık kaya tuzu)
- Yarım su bardağı sirke
- 5 diş sarımsak
Yapılışı
Öncelikle bütün sebzeleri bol suyla yıkayın.
Havuçların dışını iyice kazıyın.
Sivri biberlerin uçlarını kesin.
Salatalıkların başlarından kesin.
Turşuyu kuracağınız kavanozu dolduracak kadar suda tuzu eritin.
Sirkesini de ekleyerek salamurayı hazır hale getirin.
Hazırladığınız sebzeleri kavanoza karışık olarak yerleştirin.
Sirkesini de ekleyerek salamurayı hazır hale getirin.
Hazırladığınız sebzeleri kavanoza karışık olarak yerleştirin.
Aralarına sarımsak koyun.
Salamurayı kavanoza sebzelerin üzerini geçecek şekilde boşaltın.
Maydanozları en üste yerleştirip ağzını sıkıca kapatın.
Serin bir yerde 15 – 20 gün bekletmeniz yeterli olacaktır.
Acur Havuç Domates Lahana Biber Karışımı Turşu
Çubuk Salatalık Turşusu Tarifi
Acı Biberli Domates Turşusu
TarifiYöresel Karışık Turşu Tarifi
Oktay Ustadan Karışık Turşu Tarifi
Karışık Turşu Yapımı Oktay Usta Tarifi
Yaz Turşusu Tarifi
Patlıcan Turşusu Tarifi
Hıyar Turşusu Tarifi
Pancar Turşusu Tarifi
Çağla Turşusu Tarifi
Mor Lahana Turşusu Tarifi
Bamya Turşusu Tarifi
Fasülye Turşusu Tarifi
Domates Turşusu Tarifi
Karışık Turşu Oktay Usta Tarifleri
Salatalık Turşusu Tarifi
Acur Havuç Domates Lahana Biber Karışımı Turşu
Çubuk Salatalık Turşusu Tarifi
Acı Biberli Domates Turşusu
TarifiYöresel Karışık Turşu Tarifi
Oktay Ustadan Karışık Turşu Tarifi
Karışık Turşu Yapımı Oktay Usta Tarifi
Yaz Turşusu Tarifi
Patlıcan Turşusu Tarifi
Hıyar Turşusu Tarifi
Pancar Turşusu Tarifi
Çağla Turşusu Tarifi
Mor Lahana Turşusu Tarifi
Bamya Turşusu Tarifi
Fasülye Turşusu Tarifi
Domates Turşusu Tarifi
Karışık Turşu Oktay Usta Tarifleri
Salatalık Turşusu Tarifi